Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Chci si zakoupit ojety automobil z Nemcka, uz jsem si precetl hodne clanku, jak takovy vuz dovezt a nesledne prihlasit.
A ted k veci, vsude jsou popsany pouze dva zpusoby, jak auto muzu do CR dovezt 1. dovezt auto na podvalniku 2. po vlastnich, v tom pripade musim mit PREVOZNI ZNACKY. Pokud si chci auto dovezt druhou variantou, proc musim mit prevozni znacky, nemuzu to udelat normalne jako u nas? Nemuzu prijit s autem do CR normalne na puvodnich nemeckych SPZ, s puvodnim malym TP a kdyz by majitel odhlasil auto na mě, velky TP by mi poslal postou. Vzdyt stejne kdybych auto privezl na podvalniku nemecke SPZ by na aute zustaly ne...
V DE při prodeji do zahraničí musí SPZ odevzdat obzvlášť když to je autobazar ten to sundá automaticky, dají se v DE koupit na dobu 14dnů nebo měsíc to už teď nevím.Pokud Vám TP nepošlou nepůjde to auto legálně přihlásit ani na výměnu kastle.Když povezete auto na plaťáku tak SPZ tam mít nebudete.
diky, chtel bych se jeste zeptat, jak je to s kupni smlouvou? musim najit nejakou nemeckou nebo postaci jim v cestine nebo ja pro sebe potrebuji i v cestine i v nemcine a prodejci take? nema s tim nekdo zkusenost?
princip je stále stejný(dříve jsem se tím živil)-ad.1 podval-cesta je dražší(auto spotřebuje více paliva vzhledem k zátěži,kterou táhne-navíc nekompromisní přístup něm.policie i když třeba jen problikává pozička na vozíku-na to pozor...Na druhou stranu odpadá tím cokoli řešit krom správného naložení a upevnění auta na plaťák,mimoto v konečném součtu i palivo za druhé auto,kterým vás někdo event.veze...
ad.2 vlastní osa-má to tu výhodu-kupujete-li auto ve větším městě,dostanete se tam busem za cenu okolo 1000,-(čili podstatně snížené náklady),mimoto nezávislost na komkoli(otravovat:"hele hod mně do Mnichova" apod.)...Pokud víte pro co jedete,kupujete od fyz.osoby-což je u Němců jakousi zárukou toho,že auto má najeto 123 000 km,tak má najeto 123 000 km atd.,navíc s váma (ideálně domluvit příjezd a samotnou koupi ve všední den poránu) oblítá úřad kvůli odhlášce a převozkám a můžete drandit...Povinné si uzavřete u nás-podle VINu(to je s dobou platnosti jediný směrodatný údaj,ostatní je podružné),po příjezdu můžete zrušit-dělám to tak vždy při vlastní ose,je to levnější a bez jakýchkoli dohad v SRN...Samozřejmě vám seriozní prodejce pošle kopii TP předem v mailu apod.
ad.3 -od 1.1.2013 se u nás nebude platit dovozová TK,nesmyslný poplatek za přihlášení (2000+800)-nařízení EU,mimoto budeme muset akceptovat platnou STK kterékoli země v EU,takže bych zauvažoval a třeba ty necelé tři měsíce počkal s nákupem vozu-v případě diesela to je ušetřených 6000,- za poplatky...,ale to je na vás...
smlouvy jsou na strániách mobile.de, ADAC atd...každý němec chce auto úpřed vávozem mimo SRN odhlásit, kvůli posjitce, silniční dani atd...tak pochybuji že Vám nědko nechá zančky a předá neodhlášenéí auto...žluté převozní značky se dají koupit i u nás, podívejte na google, firmy jezdí mezi prahou, brnem , Plzní, značky Vám přivezou dle domluvy...
Auta kupovaná od fyzických osob jsou neodhlášená, na značkách, auta v bazarech jsou beze značek, odhlášená a odpadá tak cesta na registrační úřad
prevozni znacky neresim, protze auto privezu na podvalniku. Ale jak je to s tou kupni smlouvou pri prihlasovani u nas, staci nemecka nebo je potreba v cestine?
Podle OZ není nutná KS písemná, pokud nestanový zákon.
Naše obec nabádá:
K přihlášce vozidla k registraci žadatel přiloží:
a) technický průkaz vozidla,
b) doklad o technické prohlídce, jedná-li se vozidlo, které již bylo provozováno,
c) souhlas vlastníka k zaregistrování vozidla na jiného provozovatele,
d) protokol o evidenční kontrole vozidla, nejedná-li se o nové vozidlo,
e) doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla,
f) doklad o zástavním právu váznoucím na vozidle, bylo-li zřízeno,
g) doklad o povolení k pobytu nebo o udělení azylu na území České republiky, není-li provozovatel vozidla státním občanem České republiky,
h) potvrzení o zaplacení daně z přidané hodnoty v případě pořízení nového dopravního prostředku z jiného členského státu Evropské unie.
bod c) souhlas vlastníka k zaregistrování vozidla na jiného provozovatele
Víte, co je kupní smlouva a co je vlastník a provozovatel vozidla?
Tady jsou možná veškeré rady zbytečné - na začátku chce jet po vlastní ose , pak na podvalníku?.?
kupní smlouva je zde vyžadována-jde o nabytí-ale není problém si jí klidně i "vypsat" podle nějakého musteru na netu...Jde spíš o fotokopii něm.TP(resp.VINu)-ten lze nechat zlustrovat-ostatní je už pak hračka-1.dovozovka někde kde jsou normální technici,2.úřad se všemi tunami dokladů(základ je origo TP ze SRN),pár dní(s novým "plně funkčním" registrem spíš týdnů) počkat a tradá čechiše tabulen...
Jinak-jak tu zaznělo ohledně jazyk.bariery-Němci už trošku překousli svou "nadřazenost" a přišli na to,že opravdu jediným univerz.světovým jazykem je AJ,takže už i vcelku speakujou a není problém se domluvit...Já osobně za těch x let jsem se německy naučil pár frází a vystačil jsem si vždy(AJ zvládám podstatně lépe)-prostě o tomhle to až zas tak není...
Já si myslím, že by to mělo jít, jak popisujete. Kamarád již asi půl roku jezdí tady po ČR s autem na britských značkách. To ale z důvodu, že auto má pravostranné řízení a tady stejně tady nejde přihlásit, takže mu nic jiného nezbývá. Přestavba by byla velice nákladná a vzhledem k zůstatkové hodntotě auta i ceně, za jakou se zde prodávají tato auta s levostranným řízením by se nevyplatila.
To už je dlouho (asi 8let) co jsem kupoval auto v DE já jsem to měl přes bazar a bylo to v DE ale teď jak to je to nevím.
DĚKUJI ZA HODNOCENÍ
Autobazary v německu už mají svoje ale tady mobile.de/...
V Německu musíte vyřídit nejen převozní značky , ale též pojištění na cestu - stojí to kolem 120 euro a platnost je 5 dnů. Havarijní sjednat nejde.
V ČR absolvujete celou proceduru přihlášení.
Pozor - někteří obchodníci neakcepzují hotovost - pouze převod .
doplněno 02.09.12 14:08:Převozní značky by měly být červené - u žlutých u nás neplatí povinné ručení.
Nechte si smlouvu od prodávajícího zaslat předem v elektronické podobě a tady si ji nechte přeložit. Až pojedete pro vůz, vemte s sebou někoho, kdo Vám zkontroluje, že předložená smlouva přesně odpovídá předem zaslané elektronické podobě.
(Asi před 5 lety jsem takhle tlumočila při jednání o koupi vozu. Bylo to jen pár kilometrů za hranicemi, takže kupující prodávajícího přemluvil, že auto odveze bez značek. Auto bez značek dovezl na hranici, a od hranice mu je odvezl známý do servisu na kontrolu. Mezitím už si pak stihl vyřídit značky u nás.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.