Nejste přihlášen/a.
Mám Daewoo Nexii.Ve světlometech mám halogenové žárovky 60/55W.Četl jsem že se mají po 2-3letech provozu vyměnit že jsou vysvícené a nedávají takový výkon. Co je na tom pravdy? Také existují žárovky silnějšího výkonu s větší svítivostí. Jaké je jejch označení? A jsou lepší? Děkuji.
Ano. Halogenky obecně, tedy i H4 mají určitou životnost. Někdo je nechává do spálení a někdo je mění, aby v noci lépe viděl. Rozhodně nedoporučuji měnit za výkonější (př 100W/75W,apod...). Docházelo by k přehřátí lampy nebo roztavení patice.
Sám mám obyčejné H4 Autolamp a v noci vidím parádně. Rozdíl je opravdu znát s vysvíceným H4 ještě tehdejší TESLA made in czechoslovakia .
K těm nightbrakerům a podobným vím jen to, že je sice lépe vidět (asi je tam jiný plyn v baňce a přitom 60/55W), ale třeba známému se u Osramek loupe ta stříbrná čepička.
Každopádně seřízená lampa a nová žárovka, ať je jakákoliv udělají své.
I na regloskopu je vidět, že u vysvícené žárovky nejde udělat geometrie lampy, protože zmizí ostrý přechod světlo stín. Žárovky jsou totiž asymetrické.
doplněno 01.09.12 19:21:Zde je vidět ostrý přechod, který vysvícená halogenka nedá (0:34). Takže k dotazu...pravdy je na tom hodně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.