Nejste přihlášen/a.
Mám Jawu (pionýra 50 ccm,model 05), mám zapojené lanko od zadního kola až k tacometru, včera jsem ho zapojil a fungovalo to, zdneska jsem ho šel motorku umýt, skoušel jsem se projet a tachometr už nejde... Nevíte nekdo co s tím? Skoušel jsem to lanko odmontovat, a zase namontovat, pořád nic...
Na obou koncích lanka je pevný konec, obvykle čtyřhran (nevím jak přesně u téhle moto) - není - ani na jedné straně, ´omletý´ dokulata? Příp. - není dokulata omletý pohon lanka nebo naopak čtyřhan v tachometru? - tohle vše vadí.
Pak je ještě jedna možnost - nedostatečně zasunutý některý ze čtyřhranů lanka do (nevybavím si terminus technicus) - ´patřičné díry´...
To Itan71: On se asi domnívá, že má točit ´okolo´...
To Mart1999: Měj lanko náhonu zapojené do zadního kola, toč jím a koukej přitom na druhý konec lanka - točí se čtyřhran vůči bowdenu? Pokud bys točil příliš pomaju, můžeš hodit moto na stojan, nastartovat, zvednout zadní kolo a zařadit kvalt (akorát bacha, abys to zadní kolo nepoložil)...
A tomáš na 05 digitální tachoš?Jeden konec strkáš do tacháče a druhý konec kam! tam by měl být ozubený váleček musíš to rozebrat.Nebo to strkáš do ventilku nebo pod sedadlo?
Nevím už přesně jak je řešen převod na tacho u 05, ale u mustanga se při nedostatečné údržbě (občasné promazání) vymlel šnekový převod u zadního kola...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.