Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co hrozí za jizdu bez psychotestu?

Od: dieselpower* odpovědí: 8 změna:

chtěl by jsem se zeptat co hrozi kamionákovi kterej jede s 15 tunovým kamionem, jen s profesnim prukazem bez psychotestu, samozřejmě si je chci dodělat, ale mam možnost zamestnani bez psychotestu a dodatečně je udělat.. co za to dostanu pokud me chytí?
a existuje třeba zakon že i ježdeni v rámci jedne fabriky, v jednom meste, by bejt nemusely psychotesty ani profesák? nebo to zkratka musi byt i kdyby jsem přejiždel z jedny kanceláře do druhý? :D diky za odpoved :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Jaké druh práce - povolání máte napsaný v pracovní smlouvě?

doplněno 31.08.12 21:06:

truck.bloger.cz/...

dieselpower*
hodnocení

zatim žádný mam jen profesák minulý měsíc sem ho dodělal, a práve mam možnost zamestnání, už od tedka to znamená že by jsem jezdil měsíc bez pychotestu, v rámci jednoho okresu. na psychotesty jsem objednáný na 2.10.2012 takže do té doby bych jezdil bez nich, popřípadě by jsem musel tuto práci odříct a jit jezdit až od řijna.. mě by zajimalo co by jsem za to dostal.. jinak by se jednalo o převažení nahradnich dilu takže b ve smlouve melo byt řidič nakladniho vozidla... jiank mam nabidnutý Tandem soupravu..

doplněno 31.08.12 21:11:

Ale to EEG a neurologicke vyšetření už není povinné ne?

hanher*

Takže profesák i psychotesty jsou nezbytností.

doplněno 31.08.12 21:14:

Ne, "helmu" už mít nemusíte.

dieselpower*
hodnocení

dobře al etady čtu, že posudek psychologa je teprve podkladem pro napsaní zpusobilosti k jizde ;) to zanmená že by mi to mohla doktorka klidně jen napsat nebo to nejde? kdby mi praktická lekařka napsal zdravotni spusobilost? nejsem v tom zbehli ale psychotestu se bojim sem nervní když mam neco dělat, jak u řidičáku tak u profesáku jsem byl propocenej... a tady budu taky..

hanher*

Vaše doktorka ne, píše to akreditovaný psycholog.

Není se čeho bát, žádné zkušební testy tam nejsou.

doplněno 31.08.12 21:26:

Bude s Vámi soukromě mluvit psycholožka a zodpovíte pár soukromých, i intimních otázek v testu.

Jde o to, jestli jste psychicky vyrovnaný, soustředivý, atd. . .

iz*
hodnocení

0x

Začnete-li jezdit bez psychotestů, můžete z toho mít problémy Vy, lékařka i Váš zaměstnavatel (ten musí zajistit, aby práci vykonávali zaměstnanci způsobilí po všech stránkách).

Zdravotní způsobilost posuzuzuje lékař závodně preventivní péče, který zná i jednotlivá pracoviště a pracovní podmínky u zaměstnavatele.

Kromě toho pochybuji, že by Vaše lékařka na sebe vzalo roziko, že Vám potvrdí způsobilost pro práci, pokud si tím nemůže být jista.

doplněno 31.08.12 21:56:

Oprava: ... vzala riziko ...

imrous*

Ahoj. Jezdím spoustu let s autem nad 7.5t a zatím po mě nikdy policajti nechtěli doklad o psychotestech. A těch kontrol bylo!

hanher*

Ale až se nedejbože stane nehoda, tak to se pak budete divit. . .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]