Nejste přihlášen/a.
chtěl by jsem se zeptat co hrozi kamionákovi kterej jede s 15 tunovým kamionem, jen s profesnim prukazem bez psychotestu, samozřejmě si je chci dodělat, ale mam možnost zamestnani bez psychotestu a dodatečně je udělat.. co za to dostanu pokud me chytí?
a existuje třeba zakon že i ježdeni v rámci jedne fabriky, v jednom meste, by bejt nemusely psychotesty ani profesák? nebo to zkratka musi byt i kdyby jsem přejiždel z jedny kanceláře do druhý? :D diky za odpoved
zatim žádný mam jen profesák minulý měsíc sem ho dodělal, a práve mam možnost zamestnání, už od tedka to znamená že by jsem jezdil měsíc bez pychotestu, v rámci jednoho okresu. na psychotesty jsem objednáný na 2.10.2012 takže do té doby bych jezdil bez nich, popřípadě by jsem musel tuto práci odříct a jit jezdit až od řijna.. mě by zajimalo co by jsem za to dostal.. jinak by se jednalo o převažení nahradnich dilu takže b ve smlouve melo byt řidič nakladniho vozidla... jiank mam nabidnutý Tandem soupravu..
doplněno 31.08.12 21:11:Ale to EEG a neurologicke vyšetření už není povinné ne?
Takže profesák i psychotesty jsou nezbytností.
doplněno 31.08.12 21:14:Ne, "helmu" už mít nemusíte.
dobře al etady čtu, že posudek psychologa je teprve podkladem pro napsaní zpusobilosti k jizde to zanmená že by mi to mohla doktorka klidně jen napsat nebo to nejde? kdby mi praktická lekařka napsal zdravotni spusobilost? nejsem v tom zbehli ale psychotestu se bojim sem nervní když mam neco dělat, jak u řidičáku tak u profesáku jsem byl propocenej... a tady budu taky..
Začnete-li jezdit bez psychotestů, můžete z toho mít problémy Vy, lékařka i Váš zaměstnavatel (ten musí zajistit, aby práci vykonávali zaměstnanci způsobilí po všech stránkách).
Zdravotní způsobilost posuzuzuje lékař závodně preventivní péče, který zná i jednotlivá pracoviště a pracovní podmínky u zaměstnavatele.
Kromě toho pochybuji, že by Vaše lékařka na sebe vzalo roziko, že Vám potvrdí způsobilost pro práci, pokud si tím nemůže být jista.
doplněno 31.08.12 21:56:Oprava: ... vzala riziko ...
Ahoj. Jezdím spoustu let s autem nad 7.5t a zatím po mě nikdy policajti nechtěli doklad o psychotestech. A těch kontrol bylo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.