Nejste přihlášen/a.
Zdravím bylo to v noci v obci, jestihl jsem zastavit na pokyn, prdlo mě v hlavě a ujel jsem, ani za mnou nestačili vyjet, co teď, staví se u mě nebo jak?
ps: vím že jsem udělal obrovskou prasárnu, přemýšlím jestli se udat sám.
No velmi me odpovedi radcu tady prekvapily Jak to muzete schvalovat? Jsem snad jediny ktery by to nikdy neudelal? Jestlize odjel od zastaveni hlidky asi mel nejaky duvod. Co treba alkohol, drogy. To by vam Vazeni nevadilo?
Neschvalujeme. Tazatel ví že udělal kravinu. Ale chce radu, nikoli odsouzení. Jsme poradna, ne Boží soud...
doplněno 31.08.12 20:48:... každý jsme jen člověk, nikdo nejsme bez chyby...
Jak Boží soud? Tazatel zcela očividně spáchal přestupek a nyní mu všichni radí vyhýbat se postihu!
Osobně na toto nemám slov. Zatloukat, "očůrávat" autority a spravedlnosti nastavit záda, to je očividně místní specialita. Hlavně, že všichni nadávají na to, jací jsou "ti nahoře" darebáci. Já jen doufám, že v této republice ještě existují i slušní lidé.
Tazateli doporučuji - sáhněte si do svědomí a dle toho se zachovejte. Je to na vás. Jiná odpověď neexistuje.
Aby to nevyznělo, jakože tady jenom bezduše kážu o morálních hodnotách - ano, každý jsme jen člověk a prostě se občas stane, že se nenadálé situace zalekneme a v hlavě nám něco "přeskočí". To je naprosto přirozené. Jde ale o to, jak se k tomu postavíme k důsledkům toho zkratového jednání, až z něj "vystřízlivíme".
Jak jsem říkal, ať si každý z nás v takovém případě sáhne do svědomí a zachová se dle svých hodnot. Je to na každém, každý jsme jiný. Postavíte se k problému zády - vaše rozhodnutí; postavíte se k problému čelem - vaše rozhodnutí. Nikoho zde nesoudíme.
crockett-a pro všechny moralisty-i Matka Tereza-jíž lze obecně považovat za vzor ctnosti,ryzího charakteru apod. trošku "koulela na svém písečku",a sice po její smrti v roce 97 byla nalezena konta ve Švýcarsku(soukromá,s pouze a jen osobním přistupem M.T.),kde bylo něco málo přes 5 000 000 USD,nemluvě o zlacených khoutkách a podobných libustkách v soukr.sídle v Lousanne...Takže moralizovat přísluší jen Nejvyššímu-neb kdo jsme bez viny,hoďme kamenem...
dobrý den, můžete mi to nevěřit, ale nekouřím ani nepiji, natož ještě drogy, zastavit jsem chtěl, proto dám dva tisíce na charitu a hotovo
Zatloukat zatloukat zatloukat, kdyby něco přišlo - (neviděl, neslyšel, nevím) = v případě vlastního udání by mohli nastat velmi nebezpečné potíže. Pokud nechytnou a není záznam - potom se těžko dokazuje cokoliv i jim. Řešit teprve až problém nastane a NÉ si problém vytvořit sám. Když něco příjde tak se bude jednat o vysvětlení a na to se dá připravit.
artik. To myslíš vážně, že ho to bude tížit celý život?
Tak jestli má tazatel špatné svědomí, tak ať vezme dvatisíce a dá je třeba dětskému domovu, nebo někomu opravdu potřebnému. To bude mít srovnanou pokutu. No a nějaké bububu, na něj může udělat nějaký kamarád (to bude mít jako "pokárání od policie). Svému svědomí tak odlehčí a ještě udělá dobrý skutek.
mnohokrát vám děkuji jste hodní, a co kdybych jel treba a policajti shodou náhod ti sami, a poznali by auto, zastavili mě a začli, to je on, já ho poznám, a bylo by... mám totiž takové trošku odlyšné auto od normálních, nebo spíš ani ne, ale silné je dost
No v noci Vás jako řidiče asi moc neviděli a nemohou Vás poznat. Ale hlavně kdyby došlo ke konforntaci tak jim tohle neříkejte - nemůžete vědět, že to bylo v noci, nevíte totiž nic!
*konfrontaci...
doplněno 31.08.12 20:16: ...párkrát jsem ujel také, na fíkovi, na motorce, stačí znát úzkou cestu mezi dvěma stromy nebo lávku přes potok...
Nemyslím, si, že by si tě policajti našli, ale kdyby ano, je zde jednoduché, ale důležité pravidlo - S POLICIÍ SE NEBAVÍME.
Pokus bys je náhodou potkal a zastavili tě, tak dělej, že o ničem nevíš, nebo se s nima nebav vůbec (není tvojí povinností jim odpovídat na otázky).
Pokus by si tě předvolali na podání vysvětlení, máš právo vysvětlení nepodat (ale pozor, dostavit se na něj musíš).
Nezaponeň, že důkazní břemeno je na policii - oni ti musí dokázat, že jsi něco provedl, ne naopak.
Více se dočeš zde:
dfens-cz.com/...
dfens-cz.com/...
Myslím si, že nejste tak špatný, jak Vás tady někdo odsuzuje. A je vidět, že jste to nehodil za hlavu a přemýšlíte nad tím.
Jestli jste byl čistý, tak to byl zkrat, a řekněme si na rovinu, kdo neudělal někdy nějakou blbost.
A co když to nebyli praví policajti, ale falešní. A Vy jste si tím třeba zachránil kůži? Možné je vše.
A když to dobře dopadne a nebude z toho žádný velký problém, tak z toho bude ponaučení pro příště.
Zastavit a již neujíždět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.