Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
musím na autě nyní vyměnit čelní okno z důvodu poškození od kamene, mám na něm však nalepené roční dálniční známky (CZ, SK, A) a navíc ještě měsíční SLO - platnou a je mi jich docela líto...dělá to totiž dost peněz a pojišťovna to z okna prý nehradí. Kamarád mi říkal, že CZ není problém vyměnit (Č. Pošta, ...), ověřoval jsem a je to tak. Navíc možná jde i přelepit.
Ostatní známky však mají ochranu proti přelepení (alespoň to píšou na těch kupónech), takže připadá v úvahu jedině jejich výměna. Máte někdo zkušenosti? Díky.
Slovensko: dialnicnenalepky.sk/...
V Rakousku to bude obdobné. Všude ale vyměňují pouze roční známky, takže s tou měsíční SLO bude zřejmě problém :-/
Jde to bez problémů přelepit. Chce to nechat auto na slunci, nebo to nahřívat fénem, vlastní sloupnutí se dělá planžetovou špachtlí s tím, že čím tenší planžeta, tím lépe.Krom toho doporučuji známku napřed nalepit např na nohavici džínů, pak na sklo. Kolega ji zase před nalepením zlehka stříkne sprejem - tuším, že WD40. Smyslem tohoto je usnadnit si odlepení známky buď při potřebě přelepit ji na jiné sklo, nebo při skončení platnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.