Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia-projde technickou?

Od: janaj odpovědí: 10 změna:

Dobry den,potrebovala bych poradit.Ceka me na zacatku zari STK ale nefunguje mi podsviceni tachometru a otackomeru vim,ze je to zpusobeno spatnym prepinacem svetel,ale bohuzel ted nemam penize koupit novy.Myslite,ze s timto problemem projdu?Predem dekuji za odpoved

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nikdy se mi na STK nestalo, že by technik kontroloval podsvícení palubky. Takže pokud je vše ostatní jak má, bude to OK...

doplněno 30.08.12 12:03:

Gumídku: Je fakt, že vždycky jsem měl auto ´bez závad´ - kromě jednou - poslední STK jsem dělal s teréňáčkem, který jsem si pořídil jako ´hračku´ - a tam nefungovalo nejen osvětlení palubky (STK jsem dělal hned po koupi, od té doby víc ležím ´pod autem´, než jezdím ;) ). Technika zajímaly funkční ´věci´ - emise, brzdy, tlumiče..., dovnitř vůbec nelezl... ;)

janaj
hodnocení

doufam,ze mate pravdu jsem z toho cela nesva bude to ma prvni technicka :) diky

asfhg
hodnocení

0x

Mělo by to projít, STK se zaměřuje na jiné věci, nejspíš si nevšimnou.

Zkuste vrakoviště, tam může jít sehnat levně. Přeci je vidět v noci na budíky se občas hodí ;)

gumidek*
hodnocení

0x

No nevím, ale STK se dělá v garážích a halách (slunce tam zrovna nepraží). Takže pokud bude sedět vevnitř a zrovna bude chtít zapnout světla, aby je skontroloval na regloskopu a případně seřídil, tak pozná, že mu palubka nesvítí (je tam přítmí, ale jak kde). V noci není na ukazatele vidět, takže možná vyváznete s "A" závadou (v lepším případě).

To, že to technik nikdy nekontroloval je fakt mowlo, že ti to vždy fungovalo a tak to přešel. V hale, kde svítí jen zářivky to bude vidět. Vybral bych si sluný den a udělal STK dříve. Já STK dělal dříve o 2 měsíce a pohoda, protože to vycházelo na zimu a následující měsíc mělo sněžit a já byl na nových letních (kupoval jsem je hlavně k vůli STK a na zimáky už nebylo financí). Pak jsem stejně při sněhu nejezdíval k vůli solím... (tedy s Favem)

doplněno 30.08.12 12:08:

Mowla: To mě si vyloženě vychutnal a jak zjistil, že nic a i naklápění světel funguje, tak toho nechal, ani mlhovky nezkontroloval, dal nálepku a jel jsem :D

doplněno 30.08.12 12:11:

janaj: Je to o lidech a jejich přístupu (a taky trochu o náhodě). Může ta svěla pouštět z venku a bude mít jen prostrčenou ruku okýnkem na spínače na palubce, takže i takto si nemusí všimnout a pokud si všimne, tak skusit se dohodnout, že si to vyměníte a zahrát na city...a půjde to :)

Každopádně ne důvod z toho nespat. O nic nejde... (při neúspěšné technicé máte měsíc na odstranění závad...tzn, že můžete ještě měsíc normálně jezdit)

janaj
hodnocení

V noci nikam nejezdim tak je to zatim v poho budu to menit prave ke konci pristiho mesice protoze uz se zacne drive stmivat a ja nejsem blazen abych jezdila na slepo.Tak to se muzu jen modlit ze to bude ok.No uvidime no,ale dekuji za rady..

honzmalatny*

Je to ten budík u dveří a není to přepínač nýbrž jak bych to popsal,reostat podsvitu.Měl jsem to samé,v noci jízda hrůza. Stálo mě to cca 900 kč.Výměna snadná.Zkoušel jsem to dát opravit ale nepovedlo se,na netu jsem viděl jetý za 700 trak jsem koupil nový.

doplněno 30.08.12 12:11:

Jinak byste projít měla,nesetkal jsem se s tím že by se toto kontrolovalo.

hodnocení

0x

Ono je to asi v lidech.Mně na Xantii vždy zkoušel zda funguje regulátor podsvíceni palubky.

janaj
hodnocení

A jeste se chci zeptat,vim ze mam spatny pravy predni tlumic ale na venek neni nic poznat a jizdni vlastnosti jsou normalni jen na vetsich nerovnostech to trochu boucha nikam to netahne co myslite,projdu?diky

jarda3*

Uvidite, to fakt zalezi na konkretnim technikovi...

doplněno 31.08.12 10:09:

Nebo to zadejte nejakemu servisu, to pak projde i kdyby tam tlumice nebyly vubec ;)

cobrak*
hodnocení

0x

Buďte v klidu, dnes projde téměř vše. Bohužel je to tak :( Známý byl nedávno na STK a prošla mu Octavia bez katalyzátoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]