Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení pro veterána bez zvláštní RZ

Od: arkjnu odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám motocykl Manet r. výroby 1949, technický průkaz vystaven sice až r. 1954 ovšem zřejmě výměnou za typové osvědčení, které se používalo před rokem 1954. Jedná se tedy o původní technický průkaz nikoli o veteránské papíry. Tento motocykl jsem spravil a rád bych jej přihlásil, v současné době je vozidlo dočasně vyřazeno z evidence. Prosím poraďte mi, kde bych mohl nejvýhodněji sjednat povinné ručení. Zkoušel jsem kalkulátor cen na internetu; bylo tam napsáno, že některé pojišťovny automaticky berou jako veterána vozidlo s rokem výroby před 1951. Když jsem se ale informoval u pojišťoven Triglav a ČSOB bylo mi sděleno že 1/12 ceny za povinné ručení lze uplatnit pouze jsou-li buď veteránské značky a nebo testace na historické vozidlo. Testaci podstupovat nechci. Otázka zní: Znáte pojišťovnu, která dá automaticky cenu ve výši 1/12 ceny povinného ručení pro vozidla vyrobená před rokem 1951 bez nutnosti absolvovat testaci historického vozidla?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Když nechcete projít testem,což nechápu proč?Musíte platit normálně. srovnavac.cz/...

k2
hodnocení

0x

CPP ma zvyhodnene sazby pojisteni pro vozidla do r. v. 75 i bez testace HV ci veteranskych RZ.

nu*
hodnocení

0x

Vy znáte blbce, který bude požadovat jen 1/12 platby,. když na to ze zákona není nárok? manet má objem cca 100 ccm a roční pojistka se 100 procentním bonusem bude směšně nízná...tak 250,- Kč...nechápu co tady řešíte.

hodnocení

0x

arkjnu, oslovil jste všechny pojištovny? která byla nejlevnější a kolik to bylo na rok?

doplněno 30.08.12 18:48:

a to chcete aby Vám dali pojištění za 10Kč na rok?

arkjnu
hodnocení

Děkuji za radu. Pokud to vyjde sjednám pojištění u TRIGLAV za 71 Kč. Bonusy nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]