Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení pro veterána bez zvláštní RZ

Od: arkjnu

Dobrý den,

mám motocykl Manet r. výroby 1949, technický průkaz vystaven sice až r. 1954 ovšem zřejmě výměnou za typové osvědčení, které se používalo před rokem 1954. Jedná se tedy o původní technický průkaz nikoli o veteránské papíry. Tento motocykl jsem spravil a rád bych jej přihlásil, v současné době je vozidlo dočasně vyřazeno z evidence. Prosím poraďte mi, kde bych mohl nejvýhodněji sjednat povinné ručení. Zkoušel jsem kalkulátor cen na internetu; bylo tam napsáno, že některé pojišťovny automaticky berou jako veterána vozidlo s rokem výroby před 1951. Když jsem se ale informoval u pojišťoven Triglav a ČSOB bylo mi sděleno že 1/12 ceny za povinné ručení lze uplatnit pouze jsou-li buď veteránské značky a nebo testace na historické vozidlo. Testaci podstupovat nechci. Otázka zní: Znáte pojišťovnu, která dá automaticky cenu ve výši 1/12 ceny povinného ručení pro vozidla vyrobená před rokem 1951 bez nutnosti absolvovat testaci historického vozidla?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Když nechcete projít testem,což nechápu proč?Musíte platit normálně. srovnavac.cz/...

k2
hodnocení

0x

CPP ma zvyhodnene sazby pojisteni pro vozidla do r. v. 75 i bez testace HV ci veteranskych RZ.

nu*
hodnocení

0x

Vy znáte blbce, který bude požadovat jen 1/12 platby,. když na to ze zákona není nárok? manet má objem cca 100 ccm a roční pojistka se 100 procentním bonusem bude směšně nízná...tak 250,- Kč...nechápu co tady řešíte.

hodnocení

0x

arkjnu, oslovil jste všechny pojištovny? která byla nejlevnější a kolik to bylo na rok?

doplněno 30.08.12 18:48:

a to chcete aby Vám dali pojištění za 10Kč na rok?

arkjnu
hodnocení

Děkuji za radu. Pokud to vyjde sjednám pojištění u TRIGLAV za 71 Kč. Bonusy nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]