Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám motocykl Manet r. výroby 1949, technický průkaz vystaven sice až r. 1954 ovšem zřejmě výměnou za typové osvědčení, které se používalo před rokem 1954. Jedná se tedy o původní technický průkaz nikoli o veteránské papíry. Tento motocykl jsem spravil a rád bych jej přihlásil, v současné době je vozidlo dočasně vyřazeno z evidence. Prosím poraďte mi, kde bych mohl nejvýhodněji sjednat povinné ručení. Zkoušel jsem kalkulátor cen na internetu; bylo tam napsáno, že některé pojišťovny automaticky berou jako veterána vozidlo s rokem výroby před 1951. Když jsem se ale informoval u pojišťoven Triglav a ČSOB bylo mi sděleno že 1/12 ceny za povinné ručení lze uplatnit pouze jsou-li buď veteránské značky a nebo testace na historické vozidlo. Testaci podstupovat nechci. Otázka zní: Znáte pojišťovnu, která dá automaticky cenu ve výši 1/12 ceny povinného ručení pro vozidla vyrobená před rokem 1951 bez nutnosti absolvovat testaci historického vozidla?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.