Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám prozbu dostal jsem v roce 2009 složenku z Čkp a dle mého soudu neoprávněně a tak jsem se odvolal na odvolání nereagovali až loni před vánoci mi poslala nějaká agentura upomínku po tel. hovoru jsem jim řekl že jsem nedostal ještě vyjádření o odvolání a že chci nejdříve odůvodnění neřekli mi ho a ani po tel. s ČKP kde mi řekli že pokud nic nedostanu je vše v pořádku a ted mi přišel rovnou soud a žaloba co s tím mohu udělat mám pocit že porušily dobu na kterou mají na odpovědět zkrze odvolaní kde se musí ozvat do 30 dnů a né po třech letech mám šanci děkuji J. A údajně odůvodnění ho posílali obyč. dopisem v roce 2011 ale nic jsem nedostal a na netu jsem našel že by to měli poslat do 30 dní a doporučeně je to tak?
Nevím, jak se reagovalo na ten jejich debilní dotazník (výzvu) a také zda-li byla rakce do 30 dnů a zda-li je o komunikaci nějaký důkaz (ústřižek doporučené korespondence - např.) = není-li doklad o komunikaci bude obtížné soud přesvědčit o zákonné povinnosti reakce. Paraziti, kteří přebírají od čkp jejich smyšlené nároky velmi často podávají elektronickou cestou žalobu, kterou můžou i vyhrát v případě, že není doklad o reakci ( komunikaci ) s čkp! Ale častěji se stává, že žalobu stahují po podání odporu - tento se musí podat ( do 15 dnů! ) a do 30 dnů podat vysvětlení. Je-li úplně nespochybnitelné, že chyba je na straně čkp - nemůžou soud vyhrát. Bylo by dobré být poněkud více aktivní a podat na ně trestní oznámení - často se objevují ze strany inkasních agentur znaky vydírání! Zda-li je šance nelze takto určit - dle mého je šance téměř vždy.
Dobrý večer,
nepíšete o jakou částku se jednalo, ale bohužel mám stejnou zkušenost s touto společností. Budu se hodně krotit a nebudu sprostý,
Před časem jsme prodali a koupili nové auto. ČKP se po dvou letech ozvalo, že dlužíme za pojistné, ale přitom pojistka byla u obou
aut započatá ke dni koupi a ukončená ke dni prodeje s tím, že na dopraváku se auto odepsalo i přihlásilo v ten samý den.
Na výzvu máte nárok se odvolat k ČKP do 3O dnů, ale oni podle informací z jejich linky žádné omezení na dny pro prozkoumání nemají. ( to je k smíchu ) protože to musejí prozkoumat jejich právníci...hahaha
Nejlepší je jim poslat JENOM KOPIE o zakoupení/prodeji - ukonceni pojistky - zajít na doprávák a zažádat o výpis o přepisu.
Teďka, ale pozor! tyto věci je nejlepší poslat k nim na centrálu poštou doporučeně a ponechat si doklad o zaslání a ještě využít
jejich internetovou aplikaci a tam to také zaslat.
Já už čekám na jejich prozkoumání 2 měsíce! u prvního auta to dopadlo tak, že poslali doplatit 450 kč to jsem nezaplatil - tak poslala inkasní agentura částku 1600 kč když to nezaplatim tak to půjde k soudu.EHM šel jsem tedy zaplatit.Až poté jsem se dozvedel že ČKP nám odvolání neuznali - sice nechápu ale oni jsou na koni...
U druhého auta stále čekáme na vyřešení odvolání, ale už jsem domluvený s právníkem, že se o to postará pokud nám ČKP odvolání neuzná.Částka je u druhého auta vysoká tak se vyplatí těch pár tisíc za právníka dát.
Pokud je tedy vaše situace taková, jaká je určitě vemte doma všechny podklady k pojistce a utíkejte za právníkem.
S ČKP si neni radno zahrávat... peníze z vás dostanou i když máte všechno zaplacené, ale vy jste ten kde je napsáno vaše jméno a oni to z někoho dostat musejí...
To JV nepište prosím bludy.Protože jste asi něco prošvihnul a zaplatil,neberte za bernou minci!
Osobně jsem měl tento problém-prodal auto (nepojízdné) a sepsal dodatek smlouvy o pronájmu s vymezením povinností pro kupce.Ten neplatil a vzhledem že jsem neodhlásil tak šli na mne.Oskenoval jsemvšechny doklady a na jejich internetových str jim to odeslal-do 14 dnů odpo,že u mne končí a do 3 týdnů zaslali totéž i písemně! Takže šance ,hlavně když je člověk v právu je a je velmi velká!Je ale důležité uschovat si doklady (v tomto kupní sml.)
doplněno 30.08.12 08:58:PS doporučuji prohledat zde na poradně tuto problematiky a neleznete tu dostatek dokladů jak na ČKP s kladným vyřešením "viníků"!
jedná se o 1200,- kč a argument že nemají žádnou lhůtu je blbost ze zákona je na vše 30 dní Vím to protože ted jednám ještě s jednou společností a tam mi řekli že i když to posílají právníkům musí je honit aby to stihli v řádném termínu mi odpovědět..takže ČKP si nemůže dělat co chce
prcku, musíte za právníkem, ale dobrým. Většina sdělí, ...to zaplaťte...
to že se domníváte...mého soudu neoprávněně... je jen Váš názor.
Bohužel bez podrobností ohledně Vaší korespondence s čkp nelze radit..
Co se píše na jejich stránkách u Vašeho případu?
jaká je tam časový sled a poznámky?
proti složence se neodvolává
výva obsahuje číslo případu a webové stráínky kde je to v elektronické podobě, na výzvě
pokud nepodáte v zákonné lhůtě odpor proti elektronickému platebnímu rozkazu, tento nebyde právní moci a stane se vykonatelným, nastupuje exekuce.
Po telefonu se dnes nic s nikým nevyřeší, vše musí být písemné a průkazně doložitelné.
Kdo to podcení, ten pak musí platit.
Pokud máte důkazy o tom že ČKp nic nedlužíte, jděte do soudního sporu, pokud ještě platební rozkaz není pravomocný a tudíž vykonatelný, podejte odpor dle poučení, Jinak jste v prdeli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.