Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrytá vada u auta

Od: sobelus odpovědí: 11 změna:

Dobrý den ,

chtěl bych se zeptat jak to je se skrytýma vadama na autě , koupil jsem auto a po měsící a cca. 700 najetých kilometech mi odešla spojka , zhruba týden po koupi mi začalo hučet pravé přední ložisko , kontaktoval jsem prodejce a on ložisko zakoupil a nechal mi ho poslat, o spojce ovšem hovoří , že je to spotřebák a že on by škodu hradit neměl , oprava mi vyjde na 25 000 (spojková sada , spojkové ložisko , setrvačník ). Mám nějakou šanci nebo se jedná opravdu o spotřební věc?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud prokážete, že opotřebovaná spojka je skrytá vada, vyhrajete. Domnívám se, že to nedokážete.

doplněno 28.08.12 19:57:

ano, myslím si to. jaká by tam mohla být závada jiná?

sobelus
hodnocení

Myslíte že je to bez šance i u auta , které má najeto 60 000km?

prochy35*

Možná by pomohl znalecký posudek, ale to znamená dlouhý vleklý soud a náklady v hodnotě opravy. Nevím je to na zvážení

artik*
hodnocení

0x

co je to za auto , že spojka stojí 25tis?

laybor*

Takt to bude asi dvouhmoťák, (spojka za 25?) ten když je hotový tak je dost slyšet.

Dle mne přemrštěná suma,žel nevíme o jaké autí jde!

buss
hodnocení

0x

Dokažte, že byla vada v době převzetí. Spotřební je celé auto...

sobelus
hodnocení

Jde o Ford Focus ST MK2. A jak by bych měl dokázat, že ta spojka tak byla v době převzetí,nebo jakým způobem to dokázat :-D , jde to nějak poznat např. v origo servise?

sobelus
hodnocení

Ten vysmátej smajlík tam být neměl , spíš smajlík které by vyjadřoval , že nevím jak bych to dokozál.

prochy35*
hodnocení

0x

No tak na ST to nebude jediná skrytá vada, tam hoří uplně všechno, bohužel

jarda3*
hodnocení

0x

Cili to neni skryta vada ale normalni stav odpovidajici veku a najezdu ;) Vazne, tyhle veci jsou opravdu spotrebak a pri nevhodnem pouzivani se daji oddelat na par desitkach km, takze myslim lepsi opravit a maximalne pozadovat mensi kompenzaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma spojkové ložisko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]