Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z evidence bez placení Ekodaně

Od: racochejll* odpovědí: 12 změna:

Rád bych se zeptal jak vyřadit vozidlo z evidence,anižbych musel platit ekodan. Auto je na mne pouze odhlášeno od roku 2010 a ja se jej nyní snažim vyřadit z evidence. Na vrakovišti mi rekli že ekodan platit nemusim, ze staci zaplatit jen 800 czk za prihlaseni vozu a nasledne jej hned odhlasit, tohle jsem si nasledne ověřoval po telefonu i na dopravce. Vuz jsem tedy nechal ekologicky zlikvidovat na vrakovisti, ale ejhle...na dopravce mi nasledne urednik sdelil že zaplaceni ekodane se nevyhnu. Takže me to bude udajne stat 5000czk/ekodan + 800czk/prihlaseni. Neporadi mi někdo, jak to skutečně je. Zda se musi nebo nemusi platit Ekodan, děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Lhal, dělal si srandu, byl hloupý, cokoli jen neměl pravdu :) po eko zlikvidování zaplatíte pouze 800kč a je to :)

aman
hodnocení

0x

kde vzal 5 tisíc a komu by se to jako mělo platit?

axlik*

Kecal z hladu..Asi jako PČR když někoho zastaví s prostřiženým techničákem :D a ve výsledku na něj nic nemaj :D

racochejll*
hodnocení

...na dopravce mi proste urednik řekl, že pokud chci auto odhlásit tak jej musím nejdříve na sebe přihlásit za poplatek 800czk + musím zaplatit ekodan 5000czk. Je to skoda forman rv.1993-takže údajně euro 1 =) 5000czk...tak jsem se otočil na podpatku a odešel s tím, že si to teda ještě zkusím ověřit

axlik*

Přijďte znova za jiným, třeba tento nebyl zákona znalý..A pokud vám řekne to samo, zmiňte se o tom, že nemáte povinost to platit a ať se naučej zákony když už tam sedí...

nu*
hodnocení

0x

nepřihlášené auto se nedá vyřadit, to je jasné, vysvětluji to tdy kařždý měwsíc, že pokud nějkdo a něco není v seznamu, nelze je ze seznamu vyřadit...k vyřazení se proto nejdříve do seznamu musí přihlásit...komu se to nezdá, ten nemusí řešit nic...

Přihlásit se do registru znamená registrovat se, a registrovat se po 1.1.2009 znamená zaplatit předtím eko daň pokud vozidlo neplní emisní normu EURO 3 a vyšší.

Tak je to popsáno v zákoně o odpadech.n Úřady z toho nemají ani korunu, akorát ty prachy vybírají pro minsterstvo financí. Poud to někdě z důvodu trvalého vyřazení nevybírají, je to jejich věc, dokud si na to nebude nikdo stěžovat, budou toi tak dělat dál...

Takže jezdit s autem v polopřevodu celá léta a myslet si jak jsem vyjebal se státem nemusí být vždy výhodné. Novela zákon to brzy znemožní.

janosikvcechach
hodnocení

0x

Zdravim ,

pokud vozidlo dohlásíte a zároveň ho chcete vyřadit z evidence toto všechno děláte ihned tak nebudete platit eko poplatek pouze přihlášení 800,-Kč .Pokud bude mít s tímto uředník problém tak mi dejte vědět a poradim vám jak neplatit vůbec nic a stát ostrouhá.

racochejll*

...Jak píšu. Včera jsem byl na dopravce. Auto je na vrakovišti. Já mám doklad o ekolikvidaci+ velký tech.průkaz, kde je psáno, že vozidlo bylo v roce 2010 na mne odhlášeno. Úředník po mne chce 5000 ekodan+800 za prihlášení vozu, toto až splním tak auto můžu odhlásit. Jeden tvrdí, že to platit musím druhý že nemusím...tak nevím...pokud nemusím-čím se mám hájit...

janosikvcechach

Ve kterém městě to řešíte? nebo pod jakej úřad to spadá?

racochejll*

nechci tady uvádět, kde to řeším...vyhláška by měla platit všude stejně ať už je to v Praze nebo Ostravě. POkud byste pro mne měl radu tak jí ocením...

racochejll*
hodnocení

...vypadá to, že mi nezbývá nic jiného než zaplatit...

sežen si někoho s průkazem ZTP ekodan.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]