Nejste přihlášen/a.
Rád bych se zeptal jak vyřadit vozidlo z evidence,anižbych musel platit ekodan. Auto je na mne pouze odhlášeno od roku 2010 a ja se jej nyní snažim vyřadit z evidence. Na vrakovišti mi rekli že ekodan platit nemusim, ze staci zaplatit jen 800 czk za prihlaseni vozu a nasledne jej hned odhlasit, tohle jsem si nasledne ověřoval po telefonu i na dopravce. Vuz jsem tedy nechal ekologicky zlikvidovat na vrakovisti, ale ejhle...na dopravce mi nasledne urednik sdelil že zaplaceni ekodane se nevyhnu. Takže me to bude udajne stat 5000czk/ekodan + 800czk/prihlaseni. Neporadi mi někdo, jak to skutečně je. Zda se musi nebo nemusi platit Ekodan, děkuji
...na dopravce mi proste urednik řekl, že pokud chci auto odhlásit tak jej musím nejdříve na sebe přihlásit za poplatek 800czk + musím zaplatit ekodan 5000czk. Je to skoda forman rv.1993-takže údajně euro 1 =) 5000czk...tak jsem se otočil na podpatku a odešel s tím, že si to teda ještě zkusím ověřit
nepřihlášené auto se nedá vyřadit, to je jasné, vysvětluji to tdy kařždý měwsíc, že pokud nějkdo a něco není v seznamu, nelze je ze seznamu vyřadit...k vyřazení se proto nejdříve do seznamu musí přihlásit...komu se to nezdá, ten nemusí řešit nic...
Přihlásit se do registru znamená registrovat se, a registrovat se po 1.1.2009 znamená zaplatit předtím eko daň pokud vozidlo neplní emisní normu EURO 3 a vyšší.
Tak je to popsáno v zákoně o odpadech.n Úřady z toho nemají ani korunu, akorát ty prachy vybírají pro minsterstvo financí. Poud to někdě z důvodu trvalého vyřazení nevybírají, je to jejich věc, dokud si na to nebude nikdo stěžovat, budou toi tak dělat dál...
Takže jezdit s autem v polopřevodu celá léta a myslet si jak jsem vyjebal se státem nemusí být vždy výhodné. Novela zákon to brzy znemožní.
Zdravim ,
pokud vozidlo dohlásíte a zároveň ho chcete vyřadit z evidence toto všechno děláte ihned tak nebudete platit eko poplatek pouze přihlášení 800,-Kč .Pokud bude mít s tímto uředník problém tak mi dejte vědět a poradim vám jak neplatit vůbec nic a stát ostrouhá.
...Jak píšu. Včera jsem byl na dopravce. Auto je na vrakovišti. Já mám doklad o ekolikvidaci+ velký tech.průkaz, kde je psáno, že vozidlo bylo v roce 2010 na mne odhlášeno. Úředník po mne chce 5000 ekodan+800 za prihlášení vozu, toto až splním tak auto můžu odhlásit. Jeden tvrdí, že to platit musím druhý že nemusím...tak nevím...pokud nemusím-čím se mám hájit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.