Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na skolu?

Od: fanaticos* odpovědí: 26 změna:

Dodbrý den. Nějak nemohu najít dobrou školu kam bych chtěl jít. Pudu do 9 třídy a chtěl bych jít na automechanika bez maturity. Sem z Uherského Hradiště. Chtěl bych nějakou co není moc daleko. Hodtě sem odkaz ať to pak nemosím hledat děkuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Doporučuji najít obor i s maturitou, později budeš litovat..

doplněno 27.08.12 22:02:

Jinak na ZŠ jste určitě dostali nějaký brožurky se seznamem škol, google je taky dobrý pomocník..A jestli tě baví auta tak jdi na autotronika, je to automechanik spojenej s elektrikářem a je to s maturitou, ale ber to tak, že se toho moc nenaučíš, nejvíc tě naučí praxe.. pozn. jsem vyučen autoelektrikář a já hloupý musel dodělávat maturitu, takže promarněný rok života..

laybor*

Máš to přímo v UH - SOŠT(Střední odborná škola technická) - mechanik opravář motorových vozidel (dříve automechanik )

doplněno 27.08.12 22:18:

to je bez maturity - jen výuční list.

aman
hodnocení

0x

taky doporučuji mít alespoň maturitu

fanaticos*
hodnocení

No nevím jestli bych tu maturitu zvládl nejsu si tím jistý sem takový průměrný mám nějaké trojky a 1 čtverku z dějepisu :(

axlik*

Asi takle..Já šel na nástavbu podnikání, do školy jsem nechodil vůbec, na učení jsem se ani jednou nepodíval..Na konci druháku jsem se naučil 20 knížek který jsem ani nečetl, 20 autorů a proletěl jsem si co tam bude v jiných předmětech..Suma sumárum jsem se učil na maturitu 3 dny..A udělal jsem ji s jedničkama a dvojkama :) Není se čeho bát a ve výsledku budeš ještě rád, že ji máš ;) protože s výčňákem bez praxe je dneska člověk nic..

doplněno 27.08.12 22:33:

Doplňuji že základku i učňák jsem též končil se čtverkami protože se mi prostě nechtělo učit :D ale výúčňák jsem ve výsledku udělal s vyznamenáním :D

askmenow*

jenže nástavba a celé maturitní studium je něco dost jiného... na nástavbách, které jsou navíc většinou soukromé, často dávají maturitu hodně levně.. chodila jsem na školu, kde byl stejný obor maturitní, čtyřletý a pak jako nástavba pro lidi po učňáku - učitelé tam nechtěli chodit učit, ty lidi neměli zájem, učitele to demotivovalo, pak už se ani nesnažili nic je naučit a maturitu dali skoro všem, sami nám říkali, že spíš proto, že se jich chtěli zbavit...

fanaticos*
hodnocení

Takže to je maturita asi těžká co?

088

No jak se to vezme, pokud nejste nadprůměrně inteligentní a nemáte větší všeobecné znalosti, tak lehká určitě není. Normální člověk se na ní musí prostě učit a učit. Ale jestli chcete být někdy zaměstnanej, tak jděte na maturitní obor. V nějakém lepším servise daj určitě přednost člověku s maturitou než výučňákem.

askmenow*

No úplná hračka to většinou není, navíc na maturitních oborech jsou kladeny větší nároky i během studia na znalosti jako je čeština, literatura apod. Zvažte, co vám bude sedět. Můžete na maturitní obor, ale pokud máte velké pochybnosti, že byste ho zvládl, přijde mi lepší jít na to postupně - udělat si výučnílist, mít ho jistý, a pak se přihlásit na nástavbu a dodělat si maturitu. Jen to tímto způsobem trvá o rok déle.

fanaticos*
hodnocení

jak o rok déle? to jako po tom co dostanu výuční list musím rok čekat?

doplněno 28.08.12 17:29:

chtěl sem jít na toho autotronika kvůli tomu že je to obsáhlejší než ten automechanik víc se tam toho naučím a tak když pak pudu na tu nástavbu tak už se toho tolik nenaučím o autech což je škoda ale zas na druhou stranu nevím jestli bych tu maturitu udělal nejvíc mě dělá problém ta literatura přečíst tolik knížek a pak si to ještě pamatovat

008*

Učňák trvá tři roky + nástavba dva roky. Maturitní obor je čtyřletý.

fanaticos*
hodnocení

aha zajimavé

askmenow*

Přesně tak. Chtěla jsem tím říct, že je samozřejmě lepší, mít maturitu. Ale pokud se hodně bojíš jít rovnou na maturitní obor, protože kdybys ho nezvládl, nemáš v ruce nic, můžeš jít místo na čtyři roky na maturitní obor na učňák. Po třech letech bys byl vyučený, to už by ti nikdo nemohl vzít. A pak na nástavbu, která by trvala další dva roky, a dodělal by sis na ní maturitu. Jen nevím, jaká nástavba by byla nejblíže tvému oboru.

fanaticos*
hodnocení

aha

doplněno 29.08.12 08:28:

já sem si myslel že ta nástavbu je aj ten autotronik jen 2 roky

fanaticos*
hodnocení

axklik a vyplatilo se ti udělat to podníkání? pomodlo ti to při hledání práce?

fanaticos*
hodnocení

To sme na tom podobně taky se mě teď nějak učit nechce :D. Ale popřemýšlím o tom autotronikovi zdá se mi to býtl lepší kvůli tomu že ja to rozsáhlejší než automechanik. Jo a nevíš o nějaké škole poblíž UH? našel sem jakousi ale kdesi až v Olomouckém a Jihomoravském kraji je to docela daleko od UH

axlik*

Bohužel, já studoval v Olomouci, jsem z OL kraje :)

fanaticos*
hodnocení

Našel sem školu v Uherském Brodě ale slysěl sem že je to dobrá škola a že tam jen tak někoho nevemou je to pravda? Dostal bych se tam?

mux

Pod na SŠ COPT Kroměříž, nejlepší škola na tvůj obor a neboj se, já měl na základce horší známky než mám teď :D. Tím jsem myslel obecné předměty. A tahle škola spolupracuje na hoodně projektech (Škoda, Scania, Bosh,...) a byla minulý rok modernizovaná ;). Hlavně dílny pro soutružníky což je 1. ročník Autotronika i Opraváře mot. vozidel ;) A neboj se dostaneš se! Ve zlínském kraji jsou 4 školy technické ale žadná se nevyrovná Coptu km.

fanaticos*
hodnocení

no já se bojím té maturity co když ju neudělám tak budu uplně v pi*i zase se ale chcu o tech autech toho naučit hodně což ten autotronik splňuje ale zas ta maturita :(

doplněno 28.08.12 21:19:

jo a musí se tam dělat příjimačky?

fanaticos*
hodnocení

a kolik se tam platí za intr? docela by mě to zajimalo nemožu to najít totiž

008*

Za intr se platí tak 2-3 tisíce i s celodenní stravou. To je všude prakticky stejný. Ale já tam vydržel jeden rok a pak jsem začal raději dojíždět. Cenově to vyjde nastejno a člověk má aspoň klid a soukromí.

askmenow*

Bude to na každém internátě jinak, čekala bych, že to budou mít na webu, pokud ne, najděte si číslo a prostě si tam zavolejte.

To samé s otázkou ohledně přijímaček.

fanaticos*
hodnocení

sem se díval a ta škola v Kroměříži vypadá fakt pěkně ale pochybuju že by mě tam přijali :(

mux

Ahoj, přijmou tě neboj tenhle rok nastupuje 60% studentů do 1. ročníků. A příští rok bude ještě míň dostaneš určitě a autotroniků letos bude asi jen 18 a limit je 30. přesně nevím protože jsem ve škole ještě nebyl ;). A intr pro copt je na Hotelovce hskm.cz/... A praxi bys pak měl v druháku od sebe 100 m ani né jen přes cestu :) Ale z UH se do KM dostaneš na sedmou ne?

fanaticos*
hodnocení

no když si přivstanu tak doufám že bych to zvládl

doplněno 29.08.12 23:06:

ty jo super to je vcelku levné

doplněno 29.08.12 23:10:

tak sem se díval a když vstanu v 5 tak to stihnu v pohodě jen doufám že nezabloudím když budu přesedat :D vlakem jedu max ze školou na výlet ale to tak 1 ročně :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]