Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky felicia - letní

Od: rapid® odpovědí: 13 změna:

dobrý den chtel by jsem se zeptat, mam sjete pneumatiky na felicii combi, letní a ted použivám Sava Perfecta nevim přesne jak to je dál ten název, ale chtěl by jsem sckusit jiné co třeba Mishelin,Continental,Nokian,Good year?
tedka maji všude slevy na letni pneu, co sem tak viděl a tak by jsem se chtěl připravit na přiští leto :)
N azimu jsem jeden rok měl continental ale zdal jse mi méne přilnavý nebo jak to napsat než Sava zimni ty menit nebudu tam je ještě vzorku dostatek, a přiště zase koupim savy s těma sem spokojený v zimním období, ale Letní bych chtěl skusit nejaký jiný právě :) tak kdyby ste mi napsaly par poznatku co se pneu týče na feldě konkretně letní :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Tak já používám na Favoritu letní Debica Passio a protektory od firmy Protektory Praha nemůžu si stěžovat. Všechny pneumatiky mám v rozměru 165/70 R13 což na Feldě budete mít asi taky. Takže bych šel tímto směrem. A všechny pneumatiky jsem kupoval mimo svoji sezónu při výprodeji, tedy letní v zimě, a zimní v létě. Dá se na tom fakt dost ušetřit. Třeba ty protektory jsem koupil za 550 a Debicy za 699. Není to déle, než 2 roky. Ale od té doby se ceny pneumatik bohužel změnily, ale za cenu tak do 800 si myslím, že ve výprodeji seženete.

hodnocení

protektory nechci, tem nějak neveřím, znamej si dal protektor na Opla fronteru a slikla se mi na zadnim kole při 160 na dáljici, byl rád že jen tak tak zastavil a vymneil za rezervu, domu jel 100a hned přezouval na normoš pneumatiky ;) ale diky za odpoved :)

itan71*
hodnocení

0x

Mishelin,Continental,Nokian,Good year,můj názor je že všechny 4pneu jsou v dnešní době téměř na stejné úrovni jen se liší cena.Podívejte se na to cenově aby to nakonec nepřesáhlo hodnotu auta.Ty zimáky continental co jste měl si myslím že to byl jen pocit že jsou méně přilnavé ono taky záleží v jakém stavu je náprava např.tlumiče atd.*placni*

doplněno 26.08.12 10:53:
Ptal se na Mishelin,Continental,Nokian,Good year, a Matador to je opravdu jen na přemisťování a pro víkenďáky.
doplněno 26.08.12 11:23:

BARUM BRILLANTIS 70T
135/80 R13
LI (index nosnosti): 70 (do 335kg)
SI (index rychlosti): T (do 190km/h)
Stav skladu Šenov: 4
Stav skladu Ostrava: 0
kategorie: typ:
Váha pneu: : 4.5 kg
Běžná cena: 960 Kč | Sleva: 25%

Cena bez DPH:
602 Kč

Cena s DPH:
722 Kč

Koupit:

Popis:
Pneu je z koncernu Continental a vyrábí se od roku 2000. Nová konstrukce pneumatiky se vyznačuje nízkou hlučností a sníženou spotřebou paliva. Díky modernímu a atraktivnímu dezénu s obvodovými drážkami se zvyšují výborné záběrové vlastnosti a brzdný výkon, stejně tak jako zlepšení ovladatelnosti vozu na suché i mokré vozovce.
Životnost pneumatiky prodlužuje použití koncepce plochého nárazníku BBC.
Nebo se podívejte na auto.cz/...
hodnocení

že to přesáhne cenuauto mi ani tak nevadí, dávam si ji postupně do gala, tedkon přijdou na řadu komplet pružiny a tlumiče, s brzdama, a udělam radši nové řizení a ramena a čepy ;) pak take LPG a bude to auto k nezaplacení ;)

doplněno 26.08.12 11:05:

Matoador nechci mivaly sme je na 120 a nic moc ;) a kor ne když parkart jedu do něměecka kde feldu drtím na plnej knedlik 160 170 ;) Každopádně přemyšlim o Nokianu ;)

doplněno 26.08.12 11:28:

já používám na felde rozmer 165/70/R13 tak nevím jestli by šli ty continental 135/80/R13?

itan71*

Chtěl jste značku o rozměr mi nešlo,na tomto odkazu jsou testy značek *placni* autembezpecne.cz/...

yjugecadu
hodnocení

0x

Mezi pneumatikama jsou obrovské rozdíly.

Na felicii vybírám to co je zrovna nejlevnější. Je to cca 14dní co jsem koupil nové zátěžové matador za 350Kč kus. Vím že to nejsou moc dobré gumy, ale přemístění z bodu A do bodu B to stačí.

Měl jsem je i v jiném rozměru na 350HP autě a absolutní tragédie. Vůbec nedrželi a po zahřátí z nich odpadávaly kousky gumy.

Ale jak už jsem psal výše, na felicii si je klidně dám.

doplněno 26.08.12 12:20:

@itan Felicie a jako většina aut na silnici je pouze k přemisťování. Pokuď si někdo myslí něco jiného, pak to většinou špatně dopadá.

Většina řidičů okolo jezdí stejně v zatáčkách jak šneci.Nevím proč bych si měl investovat o pár tisící za rok více do kvalitnějších pneumatik, když je stejně nevyužiji. Víkendovej řidič nejsem. Ročně teď najedu ve felicii cca 50tis km. A stejně si tam ty Matadory dám.

Na "kravení" a zábavu mám motorku a právě to auto 350HP 4x4. Tam si matador nedám, používám hlavně značku Pirelli.

itan71*

dej si tam co chceš,já se dívám na bezpečnost nejsem na silnici SÁM

doplněno 26.08.12 17:45:

*palec*Škoda auto a.s. používá BRIDGESTONE*placni*

yjugecadu

Jasně , každý ať si tam dá, co uzná za vhodné.

Matador patří Continentalu. V té samé fabrice na slovensku se vyrábí i pneu Continental, takže až si je třeba koupíš, tak nesmíš být překvapen, že tam bude made in slovakia(Matador)

Barum třeba také patří pod Continental. A vyrábí se v Rumunsku, Portugalsku, Francii,v Číně, Malajsii, Anglii atd...

Škoda auto ,bohužel, nepoužívá Bridgestone. Nebo ne všude, na Octávce mám z výroby Continental ContiECOcontact. A už z toho ECO je jasné, že ta guma moc nedrží. Jak říká jedem můj známý machr přes gumy - buď je něco ekonomický, nebo to drží. Oboje naráz nejde dohromady. Je pravda, že po najetých 35tkm jsou skutečně relativně málo ojeté, ale jednak nejezdím jako prase a jednak ty gumy jsou v zatáčkách dost nejisté. Přesněji řečeno - horší jsou už opravdu jen Matadory. Bridgestony znám, mám už několikáté Turanzy a mohu jen chválit. Aktuálně je mám na Mondeu, ale jezdil jsem je i na Astře a Octávce I a je to úplně jiný pocit z jízdy.

hodnocení

kámmo já ti nevím ale nejde o to že je to z mista a do místa b na přemístení já na felde tedy najedu 25 tisíc za rok ale já hlavně potřebuji aby mi to z tý 100 a 120 na da,nici zabrzdilo co nejdříve a to matador neni, viz co mi poslal kolega nahořa tam jsi to přečti, dokonce tam jedne nejhorší a jedna nejlepší mela rozdíl 22 metru respektive když jely obě 80 a jedno na tech nejelpších už stalo, tak druhý jelo 47 km v hodině ještě, čím větší rychlsot tím větši rozdily ;) a myslim že to není na kravině, ale na bezpečnosti založený ty lepší pneumatiky ;) pač až ti v behně v 50 respektive řidiče před tebou v 50 nějaký děcko na silnici on zastaví práve o tech pár metru dřív a ty i kdyby jsi byl jasnovedec a sešlápl brzdu ve stejnej moment tak to do nej napereš v lepším případě, v horším připadě ho postrčíš až do toho děcka.. a jako jestli koupim matador za 500 nebo continental za 12 ano je to cirka 3 tisice nikoli za rok ale minimálně za dva roky a to se mi vyplatí furt radši dám 3 tisice na víc do pneumatik než sám sebe na Pankrác..

yjugecadu

Já tě chápu. Ty testy mají jednu obrovskou vadu. Proto se jimi neřídím.

1) Porovnávaj několik sad pneu v daném období. Bohužel i jeden typ pneu se většinou vyrábí různě po světě, takže to nic neříká o kvalitě těch co si koupíš.

2) Testy probíhaj při nějaké teplotě. Nikde se ale nedočteme, jak se bude pneu chovat např. při 10°C a nebo naopak při 40°C. Situace se totiž může obrátit.

3) Pneumatika je zkoušena na určitém autě. Pokuď jí namontuji na jiné, je jinak zatěžována a tedy bude mít jiné vlastnosti. Už ani nemluvě, pokuď má auto ABS či nemá.

4) Když se podívám okolo sebe, více než 60% všech řidičů jezdí tzv. neznačkové gumy (barum,matador,sava atd) . Zeptej se v pneuservisu, čeho nejvíce prodají. Myslíš si, že tito řidiči patří na pankác?

5) Stejně jako kvalita gum je potřeba mít i ve 100% stavu brzdy, tlumiče, celkově nápravu. Kdo mění tlumiče co 60tis km.

Prostě Matador klidně na felicii patří. Odpovídájí sobě kvalitou. Pokuď někdo opravdu chce něco udělat pro bezpečnější jízdu, tak především si nekupujte Felicii. Protože jakékoliv nové auto brzdí i na čínských pneumatikách daleko lépe, než felicie.

doplněno 26.08.12 17:58:

@rapid Mám jako jedno z aut Felicii Pick-Up 1.3Mpi r.v 2001 předělanou na LPG . Zatím je bez prakticky bez koroze. Je to mé pracovní auto. Plánuji si ho nechat ještě cca 6let, což znamená, že mi bude muset vydržet ještě cca 300tis km. Což by mělo a vydrží. Mám dostatek peněz, abych si zítra mohl koupit nové auto za 1mil. Ale proč bych to dělal. Šetřím a chci si koupit další dům. Auto je nejhorší možný způsob utracení peněz. (pokuď nepočítám nákup veterána)

hodnocení

já zase chápu tebe že bereš co se kvality týče ;) ano pokud maž nejakou felicii která začíná reznou jako skoro každá jiná tak ti to neberu, ae já si troufám řict že mam velmi peknou felicicii samozřejmme je na něí delano a uloženo pár tisic, a další se ještě ukládat budou ;) je to mazel rodinej, až se komlet udělá a vymeni nejduležitejší části, tak si kupuji fábii 1.2 na chvilku (cca 2 roky) než budu mit na ojetý pekný auto, čím je Subaru XV s 2.0 DIESLEM.. jinak moje felda mi brzdí lepe než dvojková fábie práve v ty 1.2 a jestli si jel tkl enoveješím autem konkretne od škody tak víš jak sou brzdy jedovatý, a já mam ještěvíce jedovatý než tadyty auta - chlazený kotouče, vtší brzdový třmeny čily i vetěší destičky atd. tedka se rozmejšlim jestli předelávat i zadek na kotoučový ale každej mi říká že nemá cenu že vícemene se brzdí předkem a to že u me plne dostačuje na 1050 kg nebo kolik přesne má felda ;)
jinak chapu že každa pneu se chová jinak v rozdilných teplotách, ale testy sou provádeny na jednou autě ;) respektive n ajednom modelu ;)

doplněno 26.08.12 18:29:

ANO MÁŠ TO JAKO PRACOVNÍ AUTO A O JE PRÁVE ONO ty to maš jako pracovní, ale já to mam jako normoš rodinný automobil, jenomže ted s nim jezdím, a mohl bych si to Subaru Koupit ne zejtra ale tak za 3 měsíce funglovku, ale jak říkaš ty Nový uto je moc drahá a zbytečná vonavka ;) proto zustávám názoru že ojetý auto ten učel splní taky, ale zhlediska toho že chci potom svoji rodinu svuj dum atd nebudu utracet za fnglovku ale koupim za nějkaých 50 tu 1,2 fábii a až bude to subaru pod 300 tisic což by mělo za ty dva roky maximalně 3 bejt tak ho teprve koupim ;) jinak asi si říkaš proč teda nejezdim s feldou ty 3 roky? proč protože ta felda je supr udělaná a provozavat ji hodlam už pouze jen a jen pul roku až rok, než se to komplet uděla ;) potom šoupnu do garáže a budu vyjíždet svátečě, a ta s baráku nepujde dokud budu dejchat je to mazel ;) ale na fábku koupim a pak ji prodám ;) do ní prostě cpát prachy nebudu jako cpu do feldy ;)

doplněno 26.08.12 18:35:

jinak za mega auto jediny kdybych vhrál v loterii ;) auto do 300 tisíc ;)

pneumatiky
hodnocení

0x

Heldáte pneu mrkněte sem možná něco vyberete pneumatikylevne.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]