Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 21 uložení pístu ve válci

Od: kuba7255® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den chci se zeptat jak má být uložen píst ve válci jestly šipkou nahoru ke karburátoru nebo šipkou dolů k výfuku děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Šipkou k výfuku. Je to důležité, aby zámky pístních kroužků běhaly mimo kanály ve válci!

doplněno 25.08.12 11:28:

Podle názvu otázky předpokládám že jde opravdu o "fíka" ;)

jarda3*
hodnocení

1x

Matne si vybavuju, ze u JAWA 250 i 350 smerovala sipka k vyfuku a myslim, ze to platilo u 2-taktu obecne.

hop®

Ano, mnemotechnická pomůcka - směr směsi...

realista*
hodnocení

0x

Jedná se "asi" o dvoutaktní motor (Jawa Pionýr?). Zásada je, že zámky pístních kroužků, nesmí běhat přes výfuková ani sací kanály. Tak že šipka by měla směřovat asi dolů. podívej se na to a uvidíš. U čtyřtaktního motoru toto nehrozí, neboť nemá ve válci boční kanály, ale v hlavě sací a výfukové ventily.

ladaadal*
hodnocení

0x

Proč sem pletete pístní kroužky? Tazatel se ptá na uložení pístu. Z hlavy nevím, na které straně šipka je, ale musí to být tak, aby byl výfukový kanál v pístu na straně výfuku v hlavě a sací kanál na straně sání. Já to vždycky dělal tak, že jsem si do hlavy strčil píst bez kroužků a sledoval jak se překrývají, když to dáš opačně, sice to pojede, ale polovina benzínu ti půjde pryč, takže ztratíš výkon. Jak říkám, strčit dovnitř a simulovat chod dvoutaktu, z toho už to poznáš, pokud nejsi absolutní začátečník.

cyril*

Nevím, zda jste již někdy viděl jak vypadá válec, píst a hlava u zmiňovaného motoru, ale pokud ano, tak zkuste prosím, přesněji popsat či nastínit jak vypadají Vámi popisované kanály v pístu.

hop®

Láďo, Cyril má pravdu, v tomto pístu jsou výřezy pro sání i výfuk identické, proti sobě. Vodítkem pro správné nasazení je tedy POUZE šipka a umístění zámků!

P.S.: a s tím "začátečníkem" bych trošku přibrzdil, každý jsme jednou začínal. ;) Tedy kromě těch, kteří zatím nezačali a těch, kteří jsou stálými a trvalými začátečníky...

doplněno 25.08.12 23:50:

Jen upřesním, v místech vyústění kanálů nejsou stejné výřezy, tam nejsou totiž žádné...

ladaadal*

Hope, já to s tím začátečníkem nemyslel ve zlém. Jinak máš pravdu, ty kanály jsem si spletl s pařezem, ten je má posunuté, to víš, už to nějaký pátek je, co jsem to měl rozebraný*smich*. Pak bude nejlepší pátrat, nejlíp, kdyby měl někdo ještě původní příručku, v té by to mohlo být.

hop®

Původní příručka není problém, scan je na motorkari.cz/...

realista*
hodnocení

0x

Jak se může na tak jednoduchou - logickou - otázku vyvrbit diskuze. Co až tam, na tom pístě, majitel najde třeba 1a... (2b, 3c). Nebo jednokroužkové, či dvou kroužkové písty, o různých druzích kroužků v kvalitě a otočení (!) ani nemluvě. O nějakách úpravách (podstatných), a že jich je (!) ani nemluvě. Ale to je na delší diskuzi. Původní jednoduchá otázka má jediné řešení: Zámky nesmí jezdit přes kanály. Šipka nešipka. Co když ji někdo blbě označí. I to se stalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]