Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občas se přechlastava?

Od: shademan odpovědí: 8 změna:
jak nastartuju přechlastanou škodovku?Včera jsem chtel jed škodovkou do prace,ale nejak se přechlastala a ted nejde rozjed co stím?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

shademan
hodnocení

0x
ted jsem ji zkoušel nastartovat,zase nic:(že byto bylo furt přechlastany?
jabraka*

Roztlačit a úplně bez plynu.Ale nejdřív zjisti,zda dává jiskru.

JABRAKA

shademan
jiskru haže,zkoušeli jsme ji aj roztahnout a nic:(,mate taky škodovku?
tr

Zdravím, no jestli je to uchlastaný tak, že se sotva otočí válce a svíčku se koukou v benzínu, tak roztlačení nejspíše nepomůže. Radím odpojit aku a pak odšroubovat svíčky a nechat válce vyschnout(odpořit benzín a pak to dát zpět a startovat tak, jak se škodovka startuje. Ještě koukněte na vzduchový filtr, kdyžtak ho vyklepte a dejte zpět, tak by to mělo být ok.

Ale jak radí kolega nede mnou, jestli to není uchlastané moc, tak to skuste roztlačit či roztáhnout.

shademan
jsme to roztahovali,ale jenom to cukalo a nic:(,snad rano už to nebude uchlastany:(,bez sytiče bych to mel snad nastartovat
hop®

Zkusil bych vyndat a vysusit svicky, motor bez svicek s plnym plynem starterem protocit, aby se vyvetraly valce.

Pak nandat svicky, pomalu seslapnout plyn naplno a startovat s plnym plynem.

U tisicovky to byla obcas jedina "lecba"...

gumidek*
hodnocení

0x

Jehlový ventil a plovák na karbu fungují? Mě se jen někdy nedokázal zavřít a palivo šlo nahoru, že klesali otáčky až k nule, ale motor se mi dost dlouho udržel. Stačilo vytočit plyn na 5-6t ot/min a bylo to pak zas OK. Pak jsem ho vyčistil acetonem a štětečkem (karbec LEKR) a už to nedělá...

Ale neznám EDSR/SEDR, mám LEKR a tam je jinak řešený sytič a pár věcí. Sytič se ti náhodně nezapíná?

shademan

tj 120cka ne fávo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]