Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc

Od: michael110* odpovědí: 5 změna:

Dobry den prosím o pomoc.Před 4 roky jsem prodal auto v polopřevodu na mne auto nemělo technickou
s Novým majitele jsem sepsali kupní smlouvu a ověřily u nás na uřadu ze si auto dá do tech stavu
a přepise tu kupní smlouvu jsem při stehováni bohužel ztratil.Nedávno jsem se dozvěděl ze auto
je porad psány na Mne..Novy majitel jsi auto hned po koupi po mne pojistili a za ty 4 roky dalších
asi 5 lidi.Jeto asi 3 měsice mi psali s Prahy ze auto stoji někde v Praze u sloupu a ze si ho
mam odtáhnout.Tak jsem jim volal ze auto od roku 2008 nevlastním.Takže jim mam poslat cestní
prohlášeny.Tak jsem jim ho poslal i s papírem s pojišťovny kde stalo ze v prosinci 2008 zaniká
pojistka z důvodu změne vlatníka a ze to je ověřeno kupní smlouvou.Tak řikaly ze do 2 měsícu
když si to ten majitel neodtáhne tak to ekologicky zlikvidujou.
A jeto 10 dni kdy mne kontaktovala policie kvůli tomu autu tak jsem jim to všechno řekl jak to je.
A policie řekla ze to ta Praha nestihla zlikvidovat ze to auto někdo vzal a dal do šrotu
bez papíru o likvidaci.
Takže auto uz neexistuje ale TECHNICAK jo kde jsem uvedeny ja.
Nevím co mam dělat jestli vůbec mam něco dělat bojím se CKP.
Prosím ješte jednou o pomoct Michal.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

co zajít na pojištovnu a vyžádat si od nich kopii tý ofocený kupní smlouvy nevím jak u vás ale u nás si pojištovna kupní smlouvu ofotí a založí

jinak pokud mám velký TP neměl by bejt problém auto odhlásit na čestný prohlášení že bylo užito k jiným účelům akorát mam dojem že si to nejdřív budete muset nejdřív přehlásit na sebe a to značí poplatky*cteni*

michael110*

Dobry denna pojistovne jsem uz byl ale v roce 2008 prej kupni smlouvy ofocovat nemuseli a TP taky nemam ja nemam vubec nic co se tyce tohoto auta

hodnocení

0x

Michale, snažete se všude možně pohledat onu kupní smlouvu. Samozřejmě smlouva může být i ústní, ale těžko se to dokazuje. Domnívám se, musíte napnou síly a pátrat... nebo to vše hodit za hlavu, páč pokud je auto ve šrotu, tak Vám nic nehrozí. ČKP sdělíte, že nejste majitelem a ať se obrátí na posledního, co platil pojištění...

doplněno 23.08.12 20:45:

Michale, stéle nevím kde je problém...

erikch*

Milan C. vám případně jistě velmi ochotně(a fundovaně-což je taktéž podstatné)poradí-ovšem pokud už nemáte nic a je to už x let-jakýkoli řekněme pokus o cokoli je trošku "mimo",vy již totiž ode dne prodeje auta nejste jeho právním majitelem a jako takový s ním již nejste oprávněn jakkoli nakládat...,a to bez ohledu na registr,potažmo TP..Teoreticky,vy si necháte vystavit duplikáty TP a ORV(malý),odhlásíte a ve chvíli,kdy při sil.kontrole nový(třeba už kolikátý)majitel zjistí,že jezdí s neplatným ORV,může vás žalovat,a asi by i vyhrál,poněvadž vy máte na o(d)hlášení změny 10 dní po chvíli,kdy fyzicky nastane...No a 2008 už se bude blbě okecávat...Ale-vy si budete muset kupní smlouvu znovu sepsat-pokud by vás otravovala ČKP apod.(to kdyžtak písněte-není problém vyřešit,ale ted to není aktuální)a registr nechte "spát"-po 4 letech už je cokoli s tím dělat "špatně"...

michael110*

Dobry den pane smlouvu opravdu nemuzu najit auto je prej ve srotu rikala policie ze to auto nekde da se rict ukradl ze prej po praze pobihaj nejaci takovi zlodejickove a likvidujou takovy vraky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]