Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidič nesmí vjet do křižovatky vs přejezd

Od: kubaj* odpovědí: 4 změna:

Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce...
Co když je ale na výjezdu z křižovatky žel.přejezd a začne blikat?
GPS na místo : 49.60185,17.236841

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tak zastavíte před železničním přejezdem. Kde je problém, nebo jsem přečetl špatně dotaz?

Milan má pravdu, jen doplním, že povětšinou v takovýchto křižovatkách bývá provázáno železniční návěstí se semafory. Tedy česky řečeno - semafor Vás do křížovatky nepustí v okamžiku, kdy se blíží vlak a bliká návěstí. Nevím jak v Holomócu, ale v jiných městech to tak funguje.

gumidek*

Je to tam teď složitější. Semafory jsou zde mimo (blikají oranžově) a nedá se pokračovat ulicí Ladovou až na střelnici, protože na střelnici se staví místo křižovatky rondel.

Takže bývá tu možnost, že auta mohou stát v křižovatce a jede vlak, který je nepustí díky nechráněnému přejezdu. V takové případě je potřeba křižovatku ihned opustit (pokud v ní jsem) a čekat na hranici křižovatky, až přejede vlak...

doplněno 21.08.12 23:11:

Tedy silnice ulicí Tomkova je za další křižovatkou slepá...

Řidič nesmí vjet do křižovatky vs přejezd

itan71*
hodnocení

0x

Platí to jak železniční přejezd tak křižovatka,ikdyž máte zelenou a nemůžete pokračovat neměl by jste pokračovat.vlastní zkušenost že i autobusák na mě troubil když jsem stál na zelenou a uprostřed křižovatky zácpa.pokud pojedou záchranné složky můžete mít problém.Záchrana života je přednější než že nějaký trouba nerespektuje dopravní předpisy a hooooooooodně spěchá.(do obchodu na slevu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]