Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mne jaké auto do roku 2004 je dobré na zimu, když je třeba těch -20°C, zimní počasí, které auto je spolehlivé v tyto extrémy?
Nemyslím terenní auta a sněžné skútry. Myslím obyčejné silniční auta.
moskwich..absolutní jedničky...v dnešní době bych sázela na pneumatiky, a vyhřívaná okna a případně sedačky
na zimu hlavně auto s řádně dobitou baterií,plně funkčním dobíjením,ošetřenými veškerými kontakty elektroinstalace v motoru,hodně slušnými z.pneu,v případě nafty zimní palivo atd atd.-o tomhle to je-a je jedno zda je to Fabie nebo Bentley...No a do hor by bylo velmi dobré věnovat čas tréninku řízení v nouz.situacích-v zimě denně u nás v Krkonoších taháme pořád spousty lidí z příkopů-to v těch lepších případech...,s tím souvisí nespoléhat na ABS,stabilizaci apod.fyzika platí pro všechny bez rozdílů a na sněhu to prostě klouže...
Žiguli má lehkou prdel a žere.Čím starší tím horší, rok 2004 je docela ucházející.Ideální je na LPG ohledně spotřeby diesel musíte přidávat aditivje V potaz bych bral i cenu ND, v zimě jezdit není sranda ale nemusíte bourat Vy ale někdo do Vás.Můj názor je nějaký Seat. Třeba Audi atd.mají dražší díly ideální je co opraví téměř na každém rohu a díly které se dají sehnat bez velkých problémů ať už nové nebo z vrakáče.
doplněno 21.08.12 20:02:Doporučil bych na zimu startovací kabely a popřípadně hasičák do auta ikdyž jsem ho nepotřeboval vozím ho stále člověk nikdy neví a červený kohout nikdy nespí.
Ono dneska je to již jedno,zrovna tak jako to bylo v minulosti,je fakt ,že třeba žigul (neřídil jsem nikdy)ale třeba takový Fiat polski (stejná koncepce jako žigul) byl pěkně čitelný a jako začátečník jsem s ním dokázal dělat na sněhu pěkně psí kusy!
Pokud myslíte vzhledem k bezpečnosti,tak auta s permanentním pohonem 4x4 nebo laespoň s haldexem (okty,audiny atd)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.