Nejste přihlášen/a.
zdravím Vás,zajímá mě proč je tu značka dej přednost v jízdě když pruh,ze kterého je pohled pokračuje dál a dál bez ukončení. Nepřechází v připojovací pruh.
A kdybych chtěl přejet do prostředního pruhu tak je snad jasné,že musím dávat bacha kdyby v něm někdo jel. Tak proč tam tedy je?
kdyby tam ta značka nebyla, musel by jedoucí v tom levém pruhu dávat přednost tomu v pravém připojujícím se protože,kde se dva pruhy sbíhají a není zřejmé, který je hlavní a který vedlejší platí přednost "zprava" a tím by se to na tom hlavním směru komplikovalo. Takto je to řešeno téměř na každé mimoúrovňovce,kdy řidič připojující se dává prostě přednost "bacha".
Tipuju, že jde o sjezd z olomouckého okruhu na Prostějov - 49°34'7.627"N, 17°12'40.502"E Tam podle mě jde o to, že ten pruh neí dále průběžný, ale hned přechází do sjezdu na Hněvotín. Podle mě je tam značka i proto, aby řidiči najíždějící z okruhu dali přednost těm, co z R46 sjíždějí do Hněvotína.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.