Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je nutné, abych měl řp.sk. B + E, když chci jet s autem 1,5t + velký vozík 800kg a na něm 200kg náklad?
Jiří, pro tyto případy vždy použiju tento odkaz:
pátý odkaz, je to tam s obrázky přesně podle druhů aut!
doplněno 21.08.12 20:47:díky,,
já to mám
pak vím kde klinout... chodím sem čerpat info pro "C"
Odkaz dobrý p. @milancukrar jen mě štve že to nejde dát do záložek.
Stejně to bylo stejné ale to neva dal jsem to do záložek přímo z Vašeho odkazu v odpovědi.Díky
Děkuji Milane, Vaše odpověď je opět více než dostatečná a vyčerpávající. Ještě jednou děkuji a hodnotím jako "Dobrá odpověď"
Jiří
chlape já tahám nebrždený vozik a dosti přeložený vetšinou má kolem 100 kg nekdy více nekdy mene, a je nebrždený v tedchničáku auta mam nebrždený 400 a brždený 900 ale i tak, občas ten vozík je těžší než moje auto (felicia combi 1.3) jede to parádne jen musíš víc předvidat a nejezdit jak prase, zkratka brzdy na to nejsou stavený na felde vím že to nesmí být, ale nikdy sem neměl problem a s opatrnosti sem už takle najedzidl tisíce km
Mimochodem jedná se o 980 kg těžký karavan a podle jak se naloží s epohybuje hmotnost aje to starší karavajs takže je nebrždený)
ale k věci, ty píšeš o 1,5 tunovým autě a k tomu cirka tuna vozík, to by odpovidalo třeba octávia (cca 1,5 tuny) a k tomu vozik.. no a k tomu mužež klidně pokud to dovoluje motorizace táhnout 1200 kg, krásne se vejdeš do 3,5 tuny, jak napsal někdo předemnou
Souprava musí být max 3,5 tuny a Hmotnost přívesu nesmí přesáhnout hnotnost autá a musí to dovolovat technický prukaz
to znamená že když to dovolí technický prukaz tak mužež mít 1760 kg těžký auto a ktomu 1740 kg vozík což je jen teorie, neznám auto který by to mělo v technickým prukazu takle povolený
tak zdar chlape a štastnou cestou
a stačí ti na to řidičák B v případě že by hmotnost přívesu byla vetší než hmotnost automobilu, a nebo by souprava přesáhla 3,5 tuny musel by jsi mit k tomu Béééčku ještě Eééčko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.