Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová souprava do 3,5t

Od: jiristransky® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

je nutné, abych měl řp.sk. B + E, když chci jet s autem 1,5t + velký vozík 800kg a na něm 200kg náklad?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jiří, pro tyto případy vždy použiju tento odkaz:

cspsd.cz/...

pátý odkaz, je to tam s obrázky přesně podle druhů aut!

doplněno 21.08.12 20:47:

díky,,

já to mám

http://www.cspsd.cz/

pak vím kde klinout... chodím sem čerpat info pro "C"

itan71*

Odkaz dobrý p. @milancukrar jen mě štve že to nejde dát do záložek.*plac*

doplněno 21.08.12 21:39:

Stejně to bylo stejné ale to neva dal jsem to do záložek přímo z Vašeho odkazu v odpovědi.Díky

hodnocení

Děkuji Milane, Vaše odpověď je opět více než dostatečná a vyčerpávající. Ještě jednou děkuji a hodnotím jako "Dobrá odpověď"

Jiří

Jiří a Itane, díky, ještě doplním, že když si stáhnete i zákon 361, tam jsou všechny novinky zvýrazněny. Tedy novinky, pro někoho již staré věci, pro někoho něco neznámého...

mowla*
hodnocení

1x

Ano - na přívěs nad 750 kg celkové hmotnosti musí být "E"...

uztobude12*
hodnocení

1x
Se skupinou B můžete řídit kombinace auta s vozíkem:
1,Aby celková hmotnost nepřesáhla 3,5t a zároveň bylo auto těžší než vozík (např. 2t auto + 1,5t vozik), pokud to samozřejmě dovolí TP a tažné zařízení
2, Souprava až 4,25t složená z auta o hmotnosti až 3,5 a vozíku 0,75t.

gazda*
hodnocení

0x

ridicske-prukazy.info/...

ridicske-prukazy.info/...

Jestli toto plati, tak to nutne neni. Je ale nutne, aby auto dle technickeho prukazu umoznovalo tahnout tento vozik. Údaj brzdeny/nebrzdeny prives...

gumidek*
hodnocení

0x

Jízdní souprava (auto + přívěs) nesmí překročit 3,5 tuny a přívěs nesmí být těžší než auto.

"B" stačí :)

doplněno 21.08.12 16:45:

Jak píše gazda, v TP auta musí být povolení táhnout takto těžký přívěs. Jsou tam parametry pro váhu bržděného/nebržděného.

hodnocení

0x

chlape já tahám nebrždený vozik a dosti přeložený vetšinou má kolem 100 kg nekdy více nekdy mene, a je nebrždený v tedchničáku auta mam nebrždený 400 a brždený 900 ale i tak, občas ten vozík je těžší než moje auto (felicia combi 1.3) jede to parádne jen musíš víc předvidat a nejezdit jak prase, zkratka brzdy na to nejsou stavený na felde ;) vím že to nesmí být, ale nikdy sem neměl problem a s opatrnosti sem už takle najedzidl tisíce km ;) Mimochodem jedná se o 980 kg těžký karavan a podle jak se naloží s epohybuje hmotnost aje to starší karavajs takže je nebrždený)

ale k věci, ty píšeš o 1,5 tunovým autě a k tomu cirka tuna vozík, to by odpovidalo třeba octávia (cca 1,5 tuny) a k tomu vozik.. no a k tomu mužež klidně pokud to dovoluje motorizace táhnout 1200 kg, krásne se vejdeš do 3,5 tuny, jak napsal někdo předemnou
Souprava musí být max 3,5 tuny a Hmotnost přívesu nesmí přesáhnout hnotnost autá a musí to dovolovat technický prukaz
to znamená že když to dovolí technický prukaz tak mužež mít 1760 kg těžký auto a ktomu 1740 kg vozík což je jen teorie, neznám auto který by to mělo v technickým prukazu takle povolený :)
tak zdar chlape a štastnou cestou :)

doplněno 21.08.12 17:28:

a stačí ti na to řidičák B v případě že by hmotnost přívesu byla vetší než hmotnost automobilu, a nebo by souprava přesáhla 3,5 tuny musel by jsi mit k tomu Béééčku ještě Eééčko ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]