Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s přepisem

Od: sikil* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mam takový problém s autem. před rokem jsem ho prodal, ale pořád nebyl čas na přepis a nakonec se na to zapomělo a auto neni stále přepsane na nového majitele. Bohužel ten už ná jiné číslo a nemužu se sním nijak skontaktovat. Jinak pojistku jsem zrušil hned po prodeji na zakladě kupní smlouvy, řikal že ji mužu zrušit že už má založenou novou. No nejhorší je, že nemam ani maly ani velky techničák a nevím co s tím? Díky za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gabca*
hodnocení

0x

Ve smlouvě musíte mít jeho adresu, tak mu zkusit napsat.

buss
hodnocení

0x

Obecně se za chyby platí. A co smlouva, byla písemná a je k dispozici? To je ideál. Pokud řádně kupec pojistku hradí, tak ČKP nemá důvod běsnit. Auto už není vaše. Hledat, pátrat po kupci. Podle VIN se dá zjistit, zda je pojistka hrazena.

sikil*
hodnocení

Ano smlouva jue písemná a mam ji k dispozici. Pojištění se taky platí ale přece jen by jsem to chtěl mít vyřešené

hodnocení

0x

Musíte si najít kupce, máte jeho adresu?

erikch*

dá se to řešit zpětně-jakože vystavením duplikátu TP a ORV,ale vy už -i přes zápis v registru-nejste majitelem věci a tudíž nejste oprávněn s ní jakkoli nakládat-na tohle pozor,nový majitel,až jednoho dne při lustraci hlídkou PČR zjistí,že jezdí s neplatným ORV(malý techničák)a bude za to případně sankcionován(protože vy to po x letech,měsících atd.odhlásíte) může vás žalovat a i pravděpodobně by vyhrál(vy máte správně 10 dní následujících po fyzické změně stavu)...Takže k.sml.uschovejte jako oko v hlavě-kdyby náhodou cokoli(ČKP,PČR)-tou jedinou prokážete,že od tohot a toho dne nejste majitelem-a ani zápis v registru na tom nic nemění...

erikchu, 1* *palec*

sikil*
hodnocení

Adresu mam, ale je to 80 km od mého bydliště a taky už tam nemusí bydlet. Bavil jsem se s několika známýma, a říkali, že to musí jít odhlásit i bez TP, jen na základě kupní smlouvy a čestného prohlášení. Samozřejmě že u nás na dopravce mi řekli že to nejde. Tak mi známý poradil at napíšu dotaz na ministerstvo dopravy, že mi musí odpovědět. Tak uvidíme

vy jste mu ještě ani nenapsal, nebo nezavolal na obecní úřad, zdali tam bydlí? Vaši známý Vám radí špatně. Na úřadě sdělili pravdu, kterou nechcete slyšet, ještě budetetpsát na ministerstvo. To Vám odpoví stejně, jako je vynikající rada od Erikcha.

Nelze nikoho napsat do techničáku, když ho nemáte. Je to teď jasnější?

Přečtěte si ještě jednou odpověď od Erikcha, tam mezi řádky najdete protiprávní (ale možné) řešení!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]