Nejste přihlášen/a.
Zdravím, včera jsem v centru Ostravy dostala pokutu za nerespektování zóny stání. Lístek jsem dostala za stěrač s tím, že se musí vyřešit do 3 dnů. Chtěla jsem se zeptat jestli je lepší dělat, že jsem lístek nedostala nebo označit za řidiče osobu blízkou...anebo prostě zaplatit. Děkuji za vaše komentáře
lístek zahodit. počkat až vás písemně obešlou. pak jim poslat toto. ani chodit tam nemusíte. nic víc, nic míň.
pro moralisty: strážníci jsou placeni z obecních peněz. mají chodit po ulicích a trestat viníky. pokud toto nejsou schopni zvládat, pak ať raději nedělají nic.
doplněno 21.08.12 22:48:diesel: než sem vložíte příspěvek v podobném duchu, nastudujte si platnou legislativu. lístek za stěrač nemá žádnou oporu v zákonech. obecní darmožrouti si pouze usnadňují svou práci.
veškeré debaty okolo osob blízkých apod. jsou jen proto, že MP je n e s ch o p n á. státní policie tento problém nemá - trestá pachatele na místě. nepotřebuje dávat lístky za stěrače - pracuje.
pokud mě osočujete z nedodržování zákonů, pak vězte, že za svou řidičskou kariéru (25 aktivního ježdění) jsem pokutu platil dvakrát. jednou za rychlou jízdu v obci (na třicítce před školu mi MP v součinnosti se státní POLICIÍ v době prázdnin změřili 42). podruhé jsem v srn na dálničním odpočívadle zastavil na místě vyhrazeném pro invalidy (spolujezdci se udělalo zle a potřeboval si prohlédnout co obědval. . . )
To 2masoni-Tak si přečti jaké mají práva a povinnosti. A at jsou placeni z čehokoliv,tak to Tě neopravňuje porušovat dopravní předpisy! A pokud je porušuješ,tak se nevymlouvej když seš přistižen.
To že dali lístek za stěrač znamená že dělají pořádně.Třeba v Praze dají botičku a lístek nebo odtáhnou,u nás jen botička a lístek a jinde třeba lístek!
doplněno 22.08.12 10:17:Nehodlám o tom diskutovat,jaké mají a nemají pravomoce-jezdím a parkuji tak abych neudělal přestupek tudíž mne toto ani nezajímá,i kydž tyto se dle měst v detailech liší což asi nevíte.A jen toto dle Vaší rady vypadáte na piráta a zbabělce který se nedokáže k přestupku postavit čelem.A soudě dle pokut co jste dostal jste asi lepší,nebo máte štěstí,já od 1975 dostal 3 pokuty.Přeji hezký den.
Vážená Ostravačko Policie si to Vaše auto fotí i s tím lístkem za stěračem,označit za řidiče někoho jiného tuto zkušenost nemám ale doporučuji zaplatit stejně to budou po někom vymáhat a když nebudete reagovat tak Vám příjde od exekuce zaplatit to je má osobní zkušenost.Bylo mi to strženo z platu a to byl šok a není odvolání.
Pkd se nepletu tak je povinností vyzvat k podání vysvětlení k přestupku -a to buďto se nedostavím a budu se omlouvat nemocí a vydrží to celý rok-je promlčeno,ale budu-li dělat mrtvého brouka ,pak možná jak popisuje Itan71.
A nyní sám za sebe-jsem li si vědom přestupku,tak se ktomu postavím čelem ,jako chlap a ne se zbaběle vymlouvat nevím na koho!
Sklopit uši a zacvakat. Dnes v době kamer na kdejakém rohu se vymlouvat... Něco se stane vám, "pachatel" se vymluví... Brát to jako zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.