Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo zvás napsat pár poznatku schvoání auta na Lpg konkretně felicie, combi 1.3 Mpi 50 kw jsou nějaký porblemy? línější motor? přeci jen 68 koní ja malo a kdyb s emoelo ještě snižit tak nic moc take co dojezd na toroidní nadrž? a jakou usporu budu mit cirka při 2000 km za měsíc? celkove je to 20- 25 tisic ročně.. děkuju za nformace a poznatky s používání Lpg v tomto aute a podelení poznatku z provozu díky
toroid je cca.42 až 45 litrů plynu(záleží jak kde a hlavně teplota okolí-zima,léto,a tím i jeho "stlačitelnost")-což u 1.3 motoru musí stačit na min.400 km-já jsem plyn měl vždy s 3.0 V6(tentýž toroid místo rezervy) a 300-350 km nebyl problém-a to jsem na plno využíval 108 oktanů LPG(od zhruba 2.5 objemu motoru výš jede líp na plyn než benzín) mimoto jsem motor v zimě ani nevypínal(pokud jsem věděl,že do hodiny někam pojedu)...Co se úspory týče-není co řešit-jezdit litr za 36,-37,-kaček nebo 16,-17,- je sakra rozdíl,že...?! Navštivte nějaké plynoservisy v okolí-do Feldy bohatě stačí zařízení již použité(i já jsem nikdy nekupoval nové),ale samozřejmě se zárukou a revizí(takže zcela bez obav)-to pořešíte vč.montáže okolo 8000,-alespon u nás v Krkonoších,je to o tom co kde zrovna seženete...
1. Do felicie se vejde toroidní nádrž pro 33-35l plynu. (dle výrobce nádrže)
2.Aby jste mohl na plno využívat vyšší oktanové číslo LPG, muset by jste udělal mechanický zásah do konstrukce motoru. (zvýšit kompresní poměr) Dále kompletně předělat mapu předstihu pro LPG.
3. Proč dávat do felicie staré zařízení, když nové stojí pár korun. Např. kompletní elektronika Bingo M se dá koupit do 1690Kč od firmy se zárukou. aukro.cz/... Kupovat starý reduktor, který už nebude mít nejlepší membrány, taky není dobrý nápad, když nový stojí cca 1500Kč. A to že Vám někdo dá kompletní záruku 2 roky na staré zařízení, bych se hodně divil.
4. Dojezd je min 400km při té toroidní nádrži. Když dodržujete předpisy, tak i 450km. Ale jen v případě, že máte namontováno zařízení novější generace(třeba i to Bingo M) a né jednoduché staré systémy.
doplněno 21.08.12 09:15:Línější motor je a to ze samé podstaty věci. Nasává se plyné LPG, takže o to méně se může dostat do válců vzduchu. Ale není to tak hrozné. Viděl bych to tak na 4-5 umřelých koní.
ok tak díky chlapy poradim se někde s o tom použitem, bo po připadě by třeba šlo mít použitou nádrž a ostatní třeba nové nebo tak to skombinovet ne? počítám 15 000 vejdu se do toho?
já se práve ptám protože nevim čim to mam ale mě tedkon na krátký vzdálenosti žere felda asi 9,5 litru benzinu, ale na dlouhou vzdálenost už jsem dal 520 km a ještě zbylo
jinak pokud odumřou 4-5 koníku tak se hold budou muset snažit ty zbylé :D No ne já sem klidněj řidič na 5 řadim už v 60 a jedu v klidu na dálnici jezdim do těch 140 tak to možná ani nepoznam těch 5 koní
Díky za rady
jinak ty jsi mi poslal odkaz na ti Bingo a já koukám to je pro jednobodové vstřikováni žejo? ale Mpi 1.3 je více bod nebo se pletu?
To je přisávaný systém. Plyn se přisává do sání. Do felicie 1.3MPI dávat vstřikování je blbost. Bude to akorát dražší a náročnější na údržbu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.