Nejste přihlášen/a.
zdravím jezdím tři mesíce vše je v pohode,rozjezdy na rovine už mi jdou,jsou lepší...ale jak mile musím zastavovat na kopečku,je to horší, a to není obrovskej kopec,jen malej kdy mi auto popojíždí dozadu,dám si ruč.brzdu pak pouštím spojku pomalu až to zabírá,.pustím ruční brzdu a přidám plyn ale pokaždé mi to hrozne řve a jako by to semnou ucukne dopředu nevim čím to je co delám špatne, chci aby sem se plynule rozjela bez nejakých skoku...dekuji
já ruční brzdu nepoužívám stoupněte na brzdu a držte druhou nohou pomalu pouštějte spojku až ucítíte že auto zabírá -projeví se mírným poklesem otáčkoměru a změnou zvuku motoru v této poloze sundat nohu z brzdy a přidávat z lehka plyn a při tom v klidu pustit spojku do uplnýho rozjetí.
chce to kapku tréning v nákým kopci ale věřte že za chvíli si na ručku ani nevzpomenete
No co děláte špatně, to se tu teprve rozjede debta. Prostě nejste ještě vyježděná a nemáte ten potřebný cit kolik plynu dát a jak rychle pouštět pedály. Chce to je a jen cvičit a trénovat, v tom vám žádná rada nepomůže. Časem zjistíte, že ruční brzda je v autě jen proto ,aby vás mohli na STK buzerovat. Je pravda že jsou řidiči, kteří se to nenaučili ani po třicetileté "prxi". Věřím, že to nebude váš případ.
Myslím, že pro začátek bude ta ruční pro Vás výhodnější. Jak již bylo řečeno. Stojíte v kopci, zařadíte jedničku a pomalu začnete přidávat plyn a současně poštět spojku. Najednou Vám bude motor klesat na otáčkách a vozidlo chtít jet nepatrně vpřed (zadní část vozu Vám bude klesat k zemi - při couvání do kopce naopak stoupat). V tu chvíli povolte ruční brzdu (pro začátek klidně pozvolna - tím si více všimnete toho záběru motoru) a současně přidejte klidně i trochu víc plynu (decentně - časem poznáte, kolik třeba). Spojku samozřejmě pomalu nadále pouštějte také. V případě, že by to vypadalo, že vozidlo chcípne, pohrajte si se spojkou a klidně ji lehce zase vraťte a opět pomalu pouštějte.
Každý se učil a tak z Vás rozhodně nemůže být od začátku mistr. Myslím si však, že ihned se pouštět do rozjíždění pouze s brzdou je pro Vás trochu nešťastné, když Vám to dělá problém (i když v autoškole se to učilo).
Hodně štěstí
Já měl v autoškole auto, kde jsem dal spojku do záběru a auto začalo táhnout do kopce samo, pak už jsem jenom přidal plyn a bylo to. Nikdy se mi nestalo, že by to začalo couvat a to ani v tom největším kopci. Bohužel na takový auto jsem už nenarazil, kde by šlo se rozjet do kopce jen přes spojku. Teď občas ručku použiju, hlavně, když se někdo na mě nalepí, jistota je jistota.. Nevadí, když to řve, pokud je motor zahřátej, tak ho klidně při rozjezdu vytočte. A ono se vám to možná uvnitř zdá, že to hrozně řve a každej si na vás bude ukazovat, ale není to tak.. Takhle to "řve" každýmu druhýmu řidičovi.. Si někdy stoupněte k semaforu v kopci a dívejte se a poslouchejte, jak se u nás rozjíždí v kopci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.