Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dekorační řetězy na auto

Od: multihrana odpovědí: 11 změna:

Zdravím, jistě někdo znáte ty červeno-bílé řetězy jak si dávají kamioňáci na přední nárazník svého kamionu. Chtěl jsem se zeptat, jestli bych tohle mohl dát dopředu na nárazník osobního automobilu, jestli to není zakázané nebo jestli by neměli páni policajti řeči? Díky za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nepomůžu, ale neodpustím si to. to s tím autem budete vystupovat v cirkuse? tam to ale policie řešit nebude.

multihrana
hodnocení

Víte, mě se to hrozně líbí. Decentně tam mít řetězy, aby se pohupovaly v rychlosti, prostě paráda pro mě. :)

petr123*

Jak rychle jezdíš že myslíš že se ty řetězy budou pohupovat? A jak máš na osobáku vysoký podvozek - jak dlouhé myslíš že by ty řetězy byly?

mowla*
hodnocení

0x

Asi by ses stal - ve svém osobním automobilu, směšným... *smich*

Kamioňáci si ty řetězy (příp. další ´fťákoviny´) na nárazníky montují proto, aby lépe odhadli (zjistili), kam až mohou najet - tahač s návěsem je kapku ´neskladné´ vozidlo. Samozřejmě nevylučuju, že někteří je považují i za estetické vylepšení... *smich*

BTW - povolené to zrovna není, jen tolerované.

doplněno 20.08.12 21:41:

Když narazíš na hodně "špatné policajty", odjedeš s flastrem, bez bodů a bez řetězů. Pokud to budou normální policati, odjedeš bez řetězů a s domluvou. Možná narazíš na recesisty, kteří se zasmějí...

*smich*

doplněno 20.08.12 21:50:

To MilanCukrar: Známí - kamioňáci, si je dávali tak dlouhé, aby je při najíždění na třeba obrubník (´dost´ vysoký) ´přišlápli´ předním kolem - což poznají. V nářadí pak měli pár článků náhradních...

nedovedu si představit, jak plastový řetěz řidiči řekne, odhadne, zjistí, až kam může najet...

asi je to tím, že jsem mlád a mám jen najěžděno něco přes milion km..

ale rád se poučím...

určitě to mají jen estetické vylepšení...

doplněno 20.08.12 21:43:

multihrano, určitě Ti body nidko nepřidělí, to není bodový přestupek...

klidně si to tam přidělejte, jako se dávali gumové pásky na záď vozidla...

doplněno 20.08.12 21:59:

multihrano, synek si vyjel v pátek na výlet s tuningovým autem, a při návratu domu 200metrů před barákem dostal 1000Kč pokutu...

s tím se musí počítat, snadný cíl policistů...

Dekorační řetězy na auto
multihrana
hodnocení

Děkuji, tahle odpověď mě uklidnila. Ten gumový pásek si taky pamatuju, měli jsme ho na Stovce. :) I když v našem městě jsou někteří policajti nevyzpytatelní, budou mít špatnou náladu a mám pokutu. :) Ale stejnak si je tam přidělám.

mám pocit, že "uzemňovací" pásky měly homologaci pro použití na vozidlech na veřejných komunikacích. vámi zmiňované řetězy jsou, se 100% jistotou, vyráběny pro jiné účely. o homologaci, v tomto případě, nemůže být řeč a proto to na vozidle nemá co dělat (mimořádně, v tomto případě, jsem přesvědčen, že názor milancukrar není správný). orgán vám nemusí vyměřit postih, nicméně může prudit a zbytečně často vás zastavovat za účelem kontroly. a pak najde třeba něco, za co vám pokutu s klidem udělí. . .

doplněno 20.08.12 22:11:

myslím váš názor klidně si je tam dejte. ale opravdu mimořádně se s touto vaší radou neztotožňuji.:)

2 masoni, že názor milancukrar není správný
jaký mám názor? kde jsem ho napsal? že ty řetězy jsou jen ozdoba?
prudit může policie vždy, občas to dělá, dokonce to došlo až k soudu... se tahali o to, zdali musí vyndat rezervu ven...
doplněno 20.08.12 22:19:

masoni, kolego, jasně, už chápu, nedocvaklo mě to, ...sorry..

ať si je tam dá, ano, když narazí na prudiče nastane problém téměř vždy... normální policista se usměje a otře si pot z čela...

:)

petr123*

OT: za takhle škaredou Škodovku by se pokuty rozhodně dávat měly :D

multihrana
hodnocení

Takže když kápnu na "špatné" policajty, tak můžu odejít s flastrem a bodama?

sebod*

najdi si nejbližší pobočku ČESMADu. Tam je koupíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]