Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude mi pasovat motor

Od: neznam26516 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěl bych se s vami poradit, budu měnit motor na cliu a shaním jiný je tam motor D7FG7, když koupím motor třeba z clia roku výroby 2001 (mám 99) bude mi to tam pasovat na silenbloky motoru apd, když je stejné označení motoru tak znamená, že jsou všechny motory stejné? četl sem že i twingo má stejné označení. děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Podle mě 99 je jiná než 01 už vzhledově a motorově to bude podobné ale asi některé věci se budou lišit je dobré se podívat třeba na uchycení k převodce,startér,komresor klimy atd.

erikch*

vzhledem ke stejné karoserii je i uchycení motorů stejné-a co se konkrétně této 1.2 týče problém nebude-může být třeba z Thalie,to je jedno-spíš si pohlídej,abys dostal záruku na jeho funkčnost-a to po montáži a odzkoušení-tu ti seriozní prodejce dá,protože solo piko motor nemáš jak odzkoušet(než pod zátěží namontovanej)...Ideálně koupit za rozumnou cenu(pokud bude)komplet motor i se "špajzkou",poloosama na nápravnici atd...,prostě jenom ho tam zespoda naoperuješ na silentbloky,zapojíš výfuk+věci nahoře a tradá...Jinak s motory obecně-jeho vývoj a odzkoušení je natolik drahá sranda(miliony Euro),že jednak málokterá automobilka si dnes může jeho vlastní výrobu natož vývoj dovolit,to má za důsledek fakt,že třeba konkrétně Renault 1.2 se vyvinula počátkem 90.let a ten motor je pořád stejný-mění se od sání,po vstřikování nebo třeba jiná mapa softwaru ŘJ,ale když bys vzal spodek z Clia 93 rok,bude to totéž...

hodnocení

0x

Pokud to bude motor stejného typu tak tam bude pasovat.Jediné co možná bude potřeby upravit budou hadice chlazení a možná by mohli být problémy s kabely.Já jsem normálně měnil kastli -Ibizy 85 za Ibizu 91 (po faceliftu) ˇšlo o auto bez motoru a přev,do něj motor z bouchlého. Vše páslo jen neseděl výfuk.,byli jinak úchyty ale na parohy stejné jen do kastle.Co jsem pak zjistil později při výměně ložiska,facelift měj jinší těhlici. Další motor v P405-papírově TD ve skutečnosti tam byla atmosféra 47kW a já jej měnil za atmosféricky plněný ale o výkonu 51kW-opět vše bez problémujen úprava hadic a to byli jiné typy motorů!Jinak u PSA i u Seat Ibiza I a II je uložení motorů stejné jak nafta tak benál!

doplněno 20.08.12 19:59:

Ješte doplním Erika-U renaultu byly (nevím zda více) tři různé druhy uložení tuším 1,7 to měla jinak napříč a potom všechny ostatní motorizace (napříč) měla jiné a poslední byla varianta s motorem podélně!

doplněno 20.08.12 20:15:

Zapomněl jsem doplnit předchozí-toto bylo u R-21!

erikch*

1.2 je klasika napříč s převodovkou vedle-a to i 16V-tam jiné uložení nebylo...

hodnocení

0x

v tědlech se nevyznám, ale bim že 13 MPI 40 a 50 kw na felde jde nahradit motorem 1.4 Mpi s fábie, s chipem na 75 kw a ta felda to je pak brko ;)

palyy
hodnocení

0x

Pokud by jsi ten motor měnil, mohl bych od tebe koupit škrtící klapku?

Ta moje mi na stejném typu motoru odešla.

Děkuji palyy

otázka je přes tři roky stará, takže předpokládám že už má dávno vyměněno, nebo že už se auta dávno zbavil ;)

Tomu se říká příjít s křížkem (nebo se mnou?)po funusu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]