Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ve středu jsme v bazaru koupila Citroen Picaso udajně v top stavu (r.v2005) kamarád co tomu rozumí proklepl a odsouhlasil, však řeším zda tohle mohli vědět nebo ne. Podotýkám při zkoušce ho startovali přes kabely s tim že je baterka vybitám to nás netrklo, vím po mé zkušenosti, že může barerka odejít ze dne na den.
Ve středu koupeno, v pátek mě pán z bazaru přišel startovat přes kabely , neodjela jsem, divil se jak je to možné, baterka 60tka údajně půl roku stará. S tím že se po cestě nabije trochu, daleko to nebylo. Po cestě ne výlet jsme se stavila ve stodole pro moji prastarou baterku jako záložní která byla čestvě nabitá neboť ně pred mesícem u Favorita blbnul alternátor. PO výletě jsme nenatočila, ani kabely nepomohly coý¨ž byka moje chyba,kupovala jsem je se základní vybavou a nevěděla že musí být silnější. Dala jsem tudíž založní baterku a odjela. ta co byla v autě tu jsme nabili, dala jsem ji do auta ani nehlesla, pocitač černej. Vyměnila jsem ji, za tu prastarou, vozila mě az do soboty. Kdy zas z ničeho nic černý diplej počítače. Dal jsem do auta baterku co jsme doted na ní jezdila ve Favoritu . Odjela jsem, dala jsmek dědovi nabít tu záložní starou. Po namontování do auta na zkoušku z té prastaré počitač se rozsvítil, po otočení klíčku zhasnul počítač. Zkusila jsmeještě jednou přecvakat kontakty na baterce, opět, rozsvítil se počítač , po otočení klíčku tma. Ani tuk.
Vložila jsem tedy tu baterku co jsem na ni doted jezdila ve Favoritu a zatim jezdim je neděle, je tam od soboty.
Ted otázka, co to může být? Lze uplatnit skrytou závadu? Vrátit..odstoupit od smlouvy a nebo nechat opravit na náklady bazaru? Doted byli moc ochotní, nechali mi i brzdové desky vyměnit v ceně. byl ojeté. Občas blbne i cetrál, musím nadvakrát než je všechno zamčené , nebo než se mi odemkne kufr, nemůže to mít spojitost?
Muže to být jen alternáror, startér, nebo když občas blbnou ty dveře nůže být v prčicích celá elektrika? Reklamovat nebo si spíš rovnou odstoupit od smlouvy?
Máte někde v elektroinstalaci zkrat.Odpojte na baterii minus pól. Mezi kostru auta a odpojenou svorku mínusu vložte zkoušečku.Zapněte zapalování.Rozsvítí-li se zkoušečka,je někde zkrat.Hledání zkratu je následující.Vyndávejte jednotlivé pojistky z pojistkové skříňky tak dlouho,až při některé vyndané pojistce zkoušečka zhasne.V obvodu této pojistky je zkrat.Musíte si zjistit,které spotřebiče jsou zapojeny na danou pojistku a ty prověřit.
Podle mého názoru,prodávající v bazaru moc dobře věděl,že není něco s elektroinstalací vpořádku , jeho výmluva na vybitou baterii by tomu odpovídala.Kontrolní otázka: nebyl to bazar AAA?Jestliže ano,budete mít velký problém s reklamací.
To je pěkná a zakořeněná blbost "ZKRAT".
Když se na autě udělá zkrat, tak něco shoří a je jasně vidět co se stalo. Tady je něco jiného, může tam být nějaký odběr,atd neznamená to že když se je baterie nabitá, že musí být provozu schopná atd.
Takhle se nedá poradit, chce to trochu něco vědět o elektrice. Změřit odběr u baterie v klidu, a nabíjení .
Takže zavolat odborníka.
Janmego,jestliže je někde v instalaci nekontrovatelný odběr,je to vždy ZKRAT,a nemusí nic shořet.Zkrat na vypínači odkládací skříňky mi také vybíjel baterku a auto mi neshořelo.
Nejsem elektrikář jardo3,takže jak se to nazývá je mi naprosto jedno.U mne to je zkrat u Tebe to může být cokoliv-i bleskosvod.Neřešíme názvosloví,ale konkretní závadu.Jasné?
doplněno 27.08.12 20:59:Postup hledání závady jsem popsal,tak jak to dělám já.A vždy jsem na závadu přišel.
Já jsem naštěstí auto od AAA reklamovat nemusel, neobjevilo se nic, s čím bych nepočítal, ale to je to tam s reklamacemi vážně tak špatné? Já si pamatuju, jak mi v jednom malém brněnském autobazaru opravoval majitel dveře od kufru u Fiata... po pěti minutách mu došla trpělivost, vzal kladivo a začal nepříčetně mlátit do pantu :D tak jsem mu poděkoval a odjel s tím do servisu. když se tak ohlédnu, tak jsem v podobných bazarech narazil vždycky na hrozný magory :D
on tam nutně skrat bejt nemusí může jen něco cucat baterii chtělo by to změřit klidový odběr s baterie neměl by přesáhnout 30mA
může to dělat cokoli třeba náký neodborně namontovaný elektrický doplněk nebo pamět rádia nebo může zůstávat svítit třeba světlo v kufru či zůstává seplý náký spínací relé nebo to může dělat i samotnej alternátor třeba špatně dobíjí v každým případě pokud tomu člověk nerozumí doporučuju návštěvu autoelektrikáře!
Nevim no osobně bych si neodvezl auto u kterýho mě při zkoušce startovali kabely... V takovým autobazaru by měli mít baterie náhradní a na tu zkoušku ji vyměnit a tu z auta během té jízdy na prodejně nabít. Tady asi pujde o klamání zákazníka, ikdyž to třeba sám prodejce nemá uplně tak v úmyslu a sám neví co odkoupil... A asi tak nějak podobrým by bylo nejlepší absolvovat servisní prohlídku ve značkovým servisu a na základě vad se domluvit bud na uhrazení částky nebo odstoupení od smlouvy. Prodejce jestli je alespoň trochu seriózní a cena celkové opravy by byla příliš vysoká, tak raději kývne na odstoupení od smlouvy, auto si nechá opravit někde co nejlevněji aby to alespoň nějak jelo a prodá to někomu co něco levněji:D
možná jsou to dvě závady. Já bych to viděl na alternátor a centrál jako jinou závadu. myslím že to spolu nesouvisí.
Chtělo by to proměřit multimetrem kolik je voltů na baterce při nastartovaném motoru (mělo by tam být cca 14V).
Nedávno jsem řešil podobný problém s dobíjením na felicii při nastartovaném motoru bylo na beterce 12.5V, přičemž kontrolka dobíjení svítila jen velmi málo a to bylo vidět jen v noci. Závadu jsem odstranil během chvíle byl to zoxidovaný drát na alternátoru
Nechci malovat certa na zed,ale Francouzi a zejmena tento model je vyhlasen prebornikem v zavadach elektroinstalace... Kazdopadne tam bude zavada v dobijeni, muze to souviset i s tim vybijenim - treba typicky zavada regulatoru nebo usmernovaciho mustku v alternatoru, kdy ma nejaka dioda svod a pak to zere proud z baterky stale a dost (a nefunguje pri behu motoru). Ale na to by kazdy autoelektrikar mel prijit hned, oprava alternatoru byva za par tisic (repase), pripadne levneji pokud se vymeni treba jen regulator. Postup s reklamaci je otazkou, jestli trvat na oprave ze strany bazaru nebo nechat opravit a pak z nej dolovat penize, taky mohla byt zavada uvedena ve smlouve...
Obávám se, že s tím naděláte nic a bude třeba zajet někde, kde elektrice rozumí. Nabít aku, změřit kapacitu, zda je dobrý, pak zda je v autě dobíjen, jaký je klidový odběr a pak další podle spotřebičů.
doplněno 20.08.12 10:42:A stala se chybka, měla jste auto vzít až nabijí aku, pak že přijdete.
Jak je vidět,auto v bazaru dlouho stálo,pokud byla baterka vybitá,došlo k zasulfátování elektrod a tím ztrátě kapacity.Pokud bylo v nepořádku dobíjemí,není se co divit.
JABRAKA
Tak nějak nevím co se tu stále řeší. Prostě zajet za autoelektrikářem nebo někým, kdo tomu opravdu rozumí. Může to být spousta věcí. A ještě ten žabožrout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.