Nejste přihlášen/a.
lidi co si myslíte o této možnosti, myslíte že se na tom dai vydělat alespon penize za měsíc na jednu plnou nádrž u felcicie combi?
nejsou to všechno podvody tydle firmy? rád by jsem si to na auto dal, mam kdyspozice všechny dveře a kapotu, klidně i střechu, jen 5 dveře vzhledem korozi nelze polepit, klidně si to necham polepit čim koli, třeba i reklam na sex-shop :D :D hlavne pokud to ty 2 táci kope za měsíc, alespon na ten benzin
nebo se na to mam vybodnout a přejit na alternativní pohon třeba Lpg jak je to s tim co mi hrozí za porušení zákazu a vjeti s Lpg třeba na hodinu do Podzemní garáže?
Co se týká reklam na auto, je to většinou podvod založený na tahání aktivačního poplatku z lidí. Poté přestanou komunikovat. LPG se vyplatí. Já také občas zajedu do zákazu a nikdy jsem nedostal žádnou pokutu. Jen tady v banánistánu platí zákaz vjezdu aut na LPG do podzemek, ale jinak systém LPG bezpečnější, než nafta, benzín či jiné běžné palivo. To jen tady se stát snaží buzerovat na zbytečnostech, aby se LPG moc nerozšiřovalo přecijen z LPG nemá stát tolik na daních, jako z benzínu. A co se týká revizí, já dělám revizi před každou technickou, tedy po 2 letech. Stojí kolem 300 Kč. Takže to není zase tak moc.
Nejde o to jestli je plyn bezpečnější, ale co se děje pokud z auta uniká. A kolem některých aut stačí jen projít a ten plyn prostě cítíš... V nevětrané garáži, kde parkuje pár nadivoko udělaných LPG aut bych své auto s rodinou uvnitř opravdu parkovat nechtěl.
.
Do větraných se s autem na LPG už může, globální zákaz byl myslím zrušen loni.
ještě mě tak napadá, co do garaže vjiždet na přepnutý na benzin to by asi neuznaly, nebo s prázdnou nádrži lpg to je asi nezajima že? u nás je to na nic
Tak to se bohužel nerozeznává. Tady jde o to, zda je LPG (zástavba) v autě nebo ne. Ale co se týká těch zákazů, je to jen kvůli šetření majitelů garáží při stavbě. Kdyby byly v garážích snímače hořlavin a odvětrávání, tak zákazy nikde být nemusí. I v ČR se chystají změny zákonů k lepšímu a do některých podzemek se bude moci jezdit legálně.
kašli na reklamu většinou je to vše podvod tudle bylo zrovna o nich v tv dlouhý povídání nalákali lidi a a peníze už neviděli
díky za radu jeden chlápek mě na todl eneavedl tim že on má barak hned u hlavní silnce kde ma velekj Bilbord nebo jak se tomu řeká, je to velký, a má to přimo od Mountfieldu nejak dohodnutý a má za to 8 měsíčně
jestli nekecá :D
Coz on nemusi nutne kecat, takovato reklama opravdu funguje (staci se divat po fasadach domu ve mestech), nicmene zaklad je jednat a uzavirat smlouvy vzdy jen se "subjektem", kteremu reklamu poskytujete. Ruzne firmy slibujici reklamu na auta bych povazoval za stejny podvod jako domaci prace. I te castce bych veril, precejen reklama pres celej barak u hlavniho tahu je neco jineho nez polepene auto.
Otazkou pak je, zda by pro pripadneho zajemce o reklamu byla reklama na shnile felicii reprezentativni...
Nedavno byla nabidka reklamy na auto od nejakeho pivovaru, platili ale myslim v tekute mnene.
Pokud najdeš reklamu, za niž nebudeš muset ty platit, jdi do toho... - ale reklama na tyhlereklamky je lživá - zacáluješ ´registraci´ a nevyděláš nic...
LPG - pokud jde o pokutu, je to jako jiné vjetí do zákazu vjezdu... Kromě toho ale může majitel/správce podat i trestní oznámení třeba pro obecné ohrožení (aspoň co jsem slyšel) - neriskoval bych to - koneckonců - téměř vždy lze parkovat i venku...
A vubec chlapy jak je to s Lpg v tědle tropech, neni lepší mit poloprázdnou nádrž kvuli velkému teplu? nebo naopak vzimě lze taky startovat na plyn třeba v - 15?
Jen malá poznámka k zákazu LPG do podzemních garáží. V některých se to nekontroluje. proč si zahánět zákazníky, že? No a za druhé. Jak se pozná auto s LPG? No přeci JEN podle samolepky vzadu. Tak ji před vjezdem do garáží přeplácnete magnetickou samolepkou dle svého výběru, a je to. Je to asi nelegální, ale nouze naučila Dalibora housti, a nás jezdit do podzemních garáží.
Ten zákaz není nesmyslná buzerace, zrovna v tomhle případě jde o užitečné bezpečnostní opatření.
Za mě - pokud bych zjistil že nějaký "chytrák" takhle přelepí informaci o plynu a zaparkuje do NEVĚTRANÉ veřejné garáže tak asi volám policii s podezřením na veřejné ohrožení života...
Pokud někdo ohrožuje můj život a majetek tak každopádně. Nebo snad podle tebe nemám právo si to chránit?
ok ale dodnes nechápu čim tě kdo ohrožuje? každej normolní človek podle me alespon přepne před vjedzdem do garáže na benzin a plyn sem četl že by se mel uzavřit sám.. tak promin ale pořád nechápu jak moc by tě kdo ohrožoval
Co na tom nechápete? Je úplně jedno, jestli do garáže vjedete na benzín, nebo na plyn. Každá plynová nádrž má přetlakový ventil. Stačí, že bude v garáži teplejc, než venku a tenhle ventil případný přetlak vypustí do garáže. Plyn je těžší než vzduch a proto v garáži u podlahy na hodně dlouho zůstane. Když se to stane u více aut, může vzniknout nebezpečná koncentrace. Proto se do garáží bez patřičného větráním s LPG nesmí.
dobřé ale pokud před vjezdem do garaže sundá nálepku kterou má na celofáně (nebo samilepící folii) a pnici hrdlo který není videt nic nepoznáš takže vklidu odjee a ty nic nepoznáš
no chápu bezpečnost, ale i přesto že by plyn utikal, tak nikoho neohrožuje dvakrát nevim čim by ohrožoval mohl by podle me chytit třeba od cigárá, a to co? to neni podle me vec lpgéčaka ale tvoje že nemáš kouřit kde se ti zachce
jinak nechápu čím by jiným mohly ohrožit unik plynu
nevim jestli kouříš, já to napsal jako tak jak si to mylim gloálně, pokud mě nekdo vysvetli proč se milim b udu rád, já o tom lpg vážně uvažuji, a buud rád když nekdo napíše poznatky z provozu atd
To Rapid- ohrožuješ tím,že Ti uniká plyn a v uzavřené nevětrané garáži tak může vzniknout výbušná směs a třeba jen při nastartování druhého auta to celé exploduje!
Ale každý kdo ten plyn má by ho měl mít pravidelně revidovaný a tudíž i bezpečný. a je jedno zda při vjezdu do podzemí vypne a jede na béňo nebo plyn.
dobře díky to sem chtěl slyšet, mě to jaksi nenapdlo že by to mohlo bouhnout při startu druhého auta, tak se omlouvám
ale i tak si myslim že to muže bejt bezpečný přeci jen už na to jezdí tolik vozidel a ještě se nikde nic nestalo neboa spon otom nevim
Diesel: Ukaž mi jediného debila, který bude jezdit s netěsným autem. KAŽDÝ kdo si to do auta dá, tak ví, že to nesmí být cítit. A když je, tak že je něco špatně. Copak si myslíš, že s plynem v autě jezdí sebevrazi?
Zadruhé. Každá nádrž má bezpečnostní dvojitý ventil. Jedna z jeho funkcí je, uzavřít vývod plynu, jestliže není přivedeno napětí z řídící elektroniky. Ukaž mi jedinou nádrž na benzín, která má takový ventil. V letních vedrech, naopak auta na benzín, díky odvětrání nádrže, produkují daleko víc smradu a výbušných plynů, než auta na plyn. Směs vzduchu a benzínových par je také výbušná. A v menší koncentraci než je směs s plynem.
Tady jsou meze výbušnosti ve směsi se vzduchem, při normálním tlaku:
benzínu je 1,4% - 7,6%
propan-butanu 1,5% - 9,5%
Oboje páry jsou těžší než vzduch. Nejsem hazardér. Jen si umím najít informace. A nekleknu na zadek, jen proto, že se to říká.
no jeden známí mákonkretne ve feldu udělýný plnici hrdlo pod hrdlem na benzin tedy zavřeno pod víčkem, a samolepku má LPG MÁ na okně, tak mě tak napadá co tu samolepki LPG nalepit na celofán jako se dělaj čachry s Dáničníma kuponama, popřípadě musi tam bejt ta samolepka?
Ta samolepka tam být musí alespoň při revizi, jinak by to nemělo projít respektive by měl plynař provádějící revizi nalepit novou známku. Ale i jiná auta mají plnící hrdlo od LPG u hrdla na benzín. viz třeba Škoda Octavia 1,6 LPG prodávaná na LPG již Škodovkou. A ta nálepka, to je jen obyčejná samolepka, která nedrží víc, než dálničiní známka, spíš naopak. Drží málo a ze skla jde velice snadno sundat. Ale já jezdím do podzemek klidně i s nálepkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.