Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznam spatnou lambdu

Od: megane* odpovědí: 4 změna:

Dobry den, byl by schopen nekdo poradit, jak poznam spatnou lambda sondu nebo spatny katalyzator? Byl jsem na technicke kontrole s Renaultem 19 1.7 benzin rok vyroby 1992 a clovek co to meri mi rekl ze je spatna lamba nebo i katalyzator, je pravda ze to dele toci nez to chytne a pripada mi jako by to melo obcas snahu strelit do vyfuku. Kabely i vicko od rozdelovace jsou nove

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

poznat by to měl počítač při diagnostice vozu špatná lambda se projevý zvýšenou spotřebou a špatnej katalizátor se většinou vysype takže při poklepu na něj to v něm chrastí nebo může ucpat výfukové potrubí a pak auto hůř jede

k tomu aby byly špatný emise stačí náká netěsnost ve výfukovém potrubí či díra*cteni*

martinhajek*
hodnocení

0x
Není žádné nebo. Pokud vůz nesplňuje emise a diagnostika hlásí chybu lambdy, je to lambdou. Pokud je tato v pořádku a přesto jsou vysoké emise CO, NOx a nespálených uhlovodíků, je to netěsností ve výfuku nebo katem.

ivosub
hodnocení

0x

1. Pokuď to točí déle, než to chytne, tak to určitě není lambda sondou. Ta začíná pracovat až po nastartování.

2. Protože máš nemáš širokopásmovou soundu, tak motor začíná běžet dle této sondy až po zahřátí na provozní teplotu.

Změřil bych čidlo teploty motoru.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Špatnou sondu pouhým okem nepoznáš,to je fakt.Jestli technikovi ukázala diagnostika špatnou sondu,nezbývá Ti než ji vyměnit.Na aukru prodávám sondu Bosch LSH 24vyhřívaná,která je kompaktibilní s motory Renault R19I A R19ll.Pokud budeš mít zájem,volej na tel:607763710.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]