Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projdu STK bez zadniho sterace?

Od: boule® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, dnes mi děti utrhly celý zadní stěrač na staré fabii. Chystám se na STK a připadá mi zbytečné ho kupovat, protože jsem ho za ty celé roky použil snad jen jednou. Projdu STK, nebo mě vyhodí? Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

2x

Já bych si ho koupil a měl bych klid,než čekat jestli nenarazím na blbce.Však to nestojí tolik ne?!

heureka.cz/...

jarda3*
hodnocení

1x

Myslim, ze to neni povinna vybava a melo by to projit, pokud se odstrani uplne motorek a dira se zaslepi. Podobne jsem to delal s nesviticima prednima mlhovkama - prelepil jsem je cernou folii a nebyl problem.

jdukolem

to @jarda

Blábol!

erikch*

zadní stěrač není standardním prvkem výroby-je jakýmsi "doplnkem"-a tudíž není povinný-jinak ale záleží na typu karoserie-kombík by mohl mít na STK problém...

gumidek*

Proč blábol? Přední světla do mlhy taky nejsou povinná (viz stupně výbavy u Favoritů a Felicií LX - GLX a L - LS).

souhlasím, zadní steraš nemusi být ani u octávie combi za půl mega tak proč by musel bejt u fábie ;) ale problem sem očekáváal já když v techničáku mam napsaný třetí brzdové svetlo a vzhledem že přestalo fungovat sem ho odstraněl a auto už prošlo 2 technický ;) jinak zaznelo že kombik by mohl mit problem chtěl bych se zeptat na konkretnejší duvod :) když pominu výhodu a návyk na zadni sterač tak by jsem se s tim taky naučil žit viz škoda 120 ;)

Zadní okno se u karoserie kombi a hatback více špiní. Proto má octavia combi steřač vždy a liftback na přání. Fábia má vždy stejně jako felina...

gumidek*

A co Favorit L (LUX). Je to hatchback a stěrač v zadu nemá.

Stejně tak Fabia Praktik nemá zadní stěrač a je to combi. ;)

O fávu nikdo nemluvil... A o náklaďákách taky ne *cteni*

Jéžiš díky za info, Jdukolem - tak to jsem v průšvihu! Mám Octávku Toura starou půl roku a ona, mrška jedna, zadní stěrač vůbec nemá! *smich* Dokonce ani mlhovky... *smich*

des*
hodnocení

0x

Neprojdeš,mně vyhodil i za nesvítící žárovku ve 3tím brzdovém světle.

no tak to musel bejt nejakej hajzl na tom stk, protože mě pustily i bez pravého sklíčku na blikru u felicie, a bez funkči ručni brzdy ;) řek sem jim že si to doma udělám a v pohodě ;) takže nevidím duvod proč by nepustily ;) pokud ho má celkově oddělanej tak není problem aby ho nepustily :)

doplněno 19.08.12 15:27:

popřípadě jej musí celý odmontovat a dát třeba samolepku na to misto :D ;)

des*

Rapide,oni přece vědí,co tam patří,ale stačí jít na vrakáč.

a jak to vedí to by mě zajimalo, i nové octávky mužež mit bez sterače, zadni stěrač je vcelku nadbytečný (neříkám že se nehodí) ale pokud na autě není nevadí.. něco jiného by bylo přední sterač ten musi mit všichni ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Zadní stěrač mi nefunguje,přesto jsem STK prošel.Vadil spíše prasklý blatník.

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

A nebylo by lepší místo dohadů se podívat na zákon a vyhlášku co se na STK kontroluje, a co je považováno za závady?

A nebylo by lepší místo nic neříkající odpovědi uvést aspoň číslo zákona nebo vyhlášky, kde je toto uvedeno? Pak by to byla opravdová rada hodna tohoto portálu. To co jste napsal je s prominutím na prd.

solenza*
hodnocení

0x

Já taky nemám zadní sterač. Ale ve velkým techničáku mám napsáno, že vozidlo není vybaveno zadním stěračem. U Fabií jsou ty zadní stěrače docela malé, tak by si toho ani nemuseli všimnout.

hodnocení

0x

Pul roku stara osobni zkusenost pravi, ze pravdepodobne projdes.

Na 323F BA mi nejakej hajzl ulomil cely zadni sterac par dni pred technickou a mam to v lehkych zavadach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]