Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes mi děti utrhly celý zadní stěrač na staré fabii. Chystám se na STK a připadá mi zbytečné ho kupovat, protože jsem ho za ty celé roky použil snad jen jednou. Projdu STK, nebo mě vyhodí? Děkuji
Myslim, ze to neni povinna vybava a melo by to projit, pokud se odstrani uplne motorek a dira se zaslepi. Podobne jsem to delal s nesviticima prednima mlhovkama - prelepil jsem je cernou folii a nebyl problem.
zadní stěrač není standardním prvkem výroby-je jakýmsi "doplnkem"-a tudíž není povinný-jinak ale záleží na typu karoserie-kombík by mohl mít na STK problém...
Proč blábol? Přední světla do mlhy taky nejsou povinná (viz stupně výbavy u Favoritů a Felicií LX - GLX a L - LS).
souhlasím, zadní steraš nemusi být ani u octávie combi za půl mega tak proč by musel bejt u fábie ale problem sem očekáváal já když v techničáku mam napsaný třetí brzdové svetlo a vzhledem že přestalo fungovat sem ho odstraněl a auto už prošlo 2 technický
jinak zaznelo že kombik by mohl mit problem chtěl bych se zeptat na konkretnejší duvod
když pominu výhodu a návyk na zadni sterač tak by jsem se s tim taky naučil žit viz škoda 120
Zadní okno se u karoserie kombi a hatback více špiní. Proto má octavia combi steřač vždy a liftback na přání. Fábia má vždy stejně jako felina...
A co Favorit L (LUX). Je to hatchback a stěrač v zadu nemá.
Stejně tak Fabia Praktik nemá zadní stěrač a je to combi.
no tak to musel bejt nejakej hajzl na tom stk, protože mě pustily i bez pravého sklíčku na blikru u felicie, a bez funkči ručni brzdy řek sem jim že si to doma udělám a v pohodě
takže nevidím duvod proč by nepustily
pokud ho má celkově oddělanej tak není problem aby ho nepustily
popřípadě jej musí celý odmontovat a dát třeba samolepku na to misto :D
A nebylo by lepší místo dohadů se podívat na zákon a vyhlášku co se na STK kontroluje, a co je považováno za závady?
A nebylo by lepší místo nic neříkající odpovědi uvést aspoň číslo zákona nebo vyhlášky, kde je toto uvedeno? Pak by to byla opravdová rada hodna tohoto portálu. To co jste napsal je s prominutím na prd.
Pul roku stara osobni zkusenost pravi, ze pravdepodobne projdes.
Na 323F BA mi nejakej hajzl ulomil cely zadni sterac par dni pred technickou a mam to v lehkych zavadach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.