Nejste přihlášen/a.
Mám dálniční znáku 2009 /soukromé vozidlo/. Na jaře 2009 si chci koupit auto jiné. Musím platit novou dálniční známku, nebo lze od starého auta SPZ přepsat, nebo za nějaký poplatek získat novou.
Děkuji za odpověď.
Nussberger
Musis platit novou.
Pokud stare auto prodas, muzes si samozrejme do ceny prodeje zahrnout i cenu znamky, aby si nebyl skodny
obávám se že nikoliv, dálniční známka je nepřenosná - tento problém řeším také a zjištuji že legální cestou to asi nepůjde - ale co bych pro stát neudělal, dávám na charitu a jsem rád že naši poslanci využívají peněz dan. poplatníku rozumně tak si koupím novou...sice mne to ... ale zkousnu to...hezký den...
Dálniční známka je nepřenosná na jiné auto samozřejmě.Je nalepená tak,že při odlepení se poškodí a kromě toho kontrolní útržek zabrání zneužití odcizením.Ale při prodeji auta lze ve smlouvě zhodnotit v ceně auta i dálniční známku.Vyzkoušel jsem ale nalepení známky na navlhčené sklo,pak jde sundat bez problému.
JABRAKA
čau!
stačí kdyz znamku odlepíš a nalepiš na přenosnou folii nebo na original kde byla nalepena, musi ji byt vic než polovina a vem si i kontrolní ustřižek a na poště ti ji vymění za novou..
ps: radím ti v zimním období VUBEC nenahřívej sklo ani nálepku fénem,mohlo by ti sklo prasknout! když už tedy tak nastastuj auto a pusť topení - to ti sklo zahřeje rovnoměrně a pozvolna!
a kdyztak se jestě informuj na poště!
piky, nevěříte tomu, že by fén zmrzlé okno donutil prasknout? že to je je n z doslechu. Já používám k odmazení oknen etaviro s výkonem 1.5kWh, asi z 50 cm. nepraská mi sklo.
Na stránkách Státního fondu dopravní infraktustruty, kam me odkázali po dotazu na ČP je tento bod:
2.8 Při změně registrační značky se výměna neprovede a kupón zůstává nadále v platnosti.!
Njn, ale u stejneho auta. IMHO nejlepsi vymenit za pade na poste a je klid.
Jinak lepit na mastne sklo se mi taky osvedcilo, manipulace je ve vsech pripadech jednodussi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.