Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi zase hloupý dotaz, ale přemýšlím dopředu a co by, kdyby?!?!
Prosím Vás, auto je odhlášeno, prodáno, přepsáno /asi-když je v potvrzení na reg.vozidel status "převod", je tam zkraje napsán Provozovatel - nějaké jméno/. Na pojišťovně také poj.sml.vypovězena.
Auto jsme prodali v r.2008 na náhr. díly, ale už nemám kupní smlouvu, nic!). Nový majitel auto nepřihlásil. Z ČKP mi přišla výzva k úhradě za nepojištěné obd.v roce 2010 - odeslala jsem potvrzení z registru vozidel, že jsem řádně odhlášena, že auto je v převodu, že jméno nového majitele neznám - mělo by to být vyřízeno! Čekám!
Jen teď mě zajímá, ČKP se teď asi bude shánět po novém majiteli, dále se může řešit "nepřihlášení"tohoto auta novým majitel. Může se (na registru evidovaný) majitel bránit, že nic nekoupil, že to je na něj přepsáno neprávem? Nevím, nepamatuji si ten postup přepisu, jestli jsme tam byli oba, nebo jak to vlastně probíhalo? Je to určitě na základě jeho podpisu, jen tak se asi na někoho nic přepsat nedá? Nemůže se tedy začít on nějak bránit a nám tím způsobit nějaký problém? Nemůžu totiž najít tu kupní smlouvu a jsem z toho trochu nervózní, nevím jak a čím se bránit, kdyby "nový" majitel začal "kopat kolem sebe".
PŘEDEM MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ A PŘÍP.RADY!
Pokud došlo k odhlášení na nového majitele tak už vás okolo auta nemusí nic zajímat. Tedy bych nic neřešil je to na novém majiteli aby vše srovnal.
Albatros - to je rada jako prase - podle tebe bude ČKP platit do smrti -když nebude nic řešit.
Takže - pokud jste vůz odhlásili na nového majitele zajít na registr ,vše vysvětlit a požadovat výpis na koho byl vůz odhlášen, podle toho si napsat kupní smlouvu,
nebo zajít na pojištovnu kde bylo ukončeno povinné ručení - rušilo se na základě prodeje a pojištovny si zakládají kopie prodejních smluv,
nebo si napsat fiktivní smlouvu
i když ČKP vychází z registru vozidel , neřeší majetkoprávní vztahy , majetkoprávní vztahy řeší jen kupní smlouva.
Problém je v tom, že ČKP nevychází ze žádného registru vozidel, jinak by totiž neoibesílla lidi kteří si plní své zákonné povinnosti a nikomu nic nedluží...ČKP obesílá každého, kdo kdysi uzavřel k nějakému autu nějakou pojistku, v souvislosti s tám že auto najednou není pojištěné...
Sama jen kasíruje peníze, kdo zpanikaří a zaplatí prachy už nidky neuvidí, starosti a práci hází na stát...Proč si mají lidí brát volno a obíjat úřady, když zákon č.168 stanovuje že si podkaldy opatřuje ČKP od ministertva dopravy...ale CKP to nedělá, protože je to práce...
Když je nedáte do televize, tak aby si Vás paamtovali, za 2 roky vás obešlou znova...a pak znova a znova...dnes jsem mluvil s člověkem který byl obeslán v roce 2010, přitom auto v roce 2008 prodal a řádně odhlásil...tenkrát si došel na úřad pro výpis dat z registru, papír jim poslal, na to ČKP odpověděla že je vše uzavřeno...dnes po 2 lezech od uzavření mu přišla výzva za to samé auto, na tu smaou částku,,,po 2 letech od uzavření...Tajk jak si ČKP ověřuje údaje z regustru?
ČKP snad musí obeslat celou republiku, aby se konečně něco stalo...
přesně jak píše nu-takhle to je v čechách se vším-"strana a vláda zavelí"a lid je připokakána a dělá co je mu nakázáno...Prostě ČKP používá móresy "strany a vlády" a bohužel jí to stále vychází-dokud jí nebude posílat dostatečné procento "oslovených" tam kam patří,nic se nezmění ...A přitom stačí jediné-pokud je situace tak jak je( jako třeba zde uvedeno),odvětit hrozbou podání žaloby z vaší strany,včetně najmutí si co možná nejrenomovanějšího(rozuměj nejdražšího) právního zástupce,který si také rád vydělá...,doslova takhle ocitovat,protože to je jediné co na tu bandu platí- to samé čím oni vyhrožují,a sice zaplacení celého soudního sporu včetně "újmy"(o to se právě postará onen renomovaný-drahý,právník...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.