Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provereni ojetiny. Koho vybrat?

Od: lolanos odpovědí: 8 změna:

Zdravim, chystam se investovat do ojeteho vozu (Focus 2008), a protoze autum vubec nerozumim, potrebuju nekoho, kdo mi ho proklepne skutecne od A do Z. Predpokladana cena je nekde mezi 180-200 tisici, coz uz je prece jenom dost, takze bych rad kvalitni kousek.
Muzete doporucit nejakou kvalitni firmu, ktera skutecne vuz proveri? Zatim jsem narazil na www.autoaz.cz a www.ceskyautoporadce.cz. Mate zkusenosti, pripadne znate lepsi? Nejlepe z Prahy, ale neni to podminka, protoze stejne vuz bude z jine casti CR a budu muset platit cestovne. Dekuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stepz*
hodnocení

2x

Tohle proverovani je jen zbytecny utraceni penez a nic nekoupite, jen se sdesite jaka je situace a ze ty penize co chcete za auto je kazdy druhy auto s problemem. A to nemusite zjistovat to se vi.

Jelikoz se priznavate ze autum nerozumite, tak vam bych poradil jedno, poridit si auto u osvedceho a minimalne znackoveho prodejce, to jest ford. a nepoustet se vubec do bazarove dzungle. ktera nabizi sice auta s top vybavou dovezeny z nemecka,ale jak jsem zminil s problemama (smotany, bouřka atd...) protoze oni pekny nedovezou! to by meli maly zisk nic s toho...

Jestli ze chcete Forda (nevim jaky motor jestli diesel nebo benzin atd...) tak kouknete na autoin.cz nebo referentskevozy.cz/... a tam urcite neslapnete vedle a urcite si vyberete ;) KOukam tam ted aktualne a neco kolem 200 +/- se tam da vybrat ... tot vse muj nazor...nazor automechanika.

doplněno 19.08.12 23:34:

aby to neznelo ze v tom fordu delam a doporucuji ho, tak to neni. znam o nahodou a prijde mi jeji nabidka ojetin solidni toto vse ;)

lolanos
hodnocení

Dekuji, nabidka vozu na techto webech je skutecne velmi zajimava, navic se zarukou 3 let. Ale vypada az to moc dobre:) Skutecne neni potreba si tyto vozy proklepavat? Je to vicemene take bazar...

erikch*

stepz-to je právě řekněme trošku naivita-ony garance a záruky jsou marketingem-jak vidno i funkčním,prostě bez nezávislého prověření auta na prodejci-pak třeba i zde čteme různá vlákna u koupené ojetiny to a to a co s tím mám dělat(prodejce nekomunikuje atd.)...?!? Pokud mám známého servisáka-hele pojed se mnou tam a tam,chci koupit to a to-dám mu já nevím litr za jeho čas,ale mám podstatně větší šanci,že mi za 200 km neklekne turbo,čerpadlo atd...Pokud nemám známého-oslovím nějakého nebo oslovím nějakou firmu-těch pár tisíc nikoho nezabije(když si jde kupovat kárku za 100 000,-)-ale třeba takové turbo už repas stojí min.10 000,-,to už pak bolí trošku víc...Zkrátka v čechách není garance zn.servisu,referenčních vozů apod. ničím víc než jakože "reklamou" jak prodat-chvíli jsem i ve zn.servisu pracoval a vím velmi dobře co a jak se tam děje-bez ohledu na značku-ale je to každého věc jak se svými kačkami naloží,že...-pak ale bývá pozdě...*zed*

stepz*

nerekl bych naivita, tohle bude rozhodne lepsi prodejce nez najaky pochybny bazar, pro cloveka ktery autum nerozumi a nema moznosti a rozhled jako ty automechanik. Myslim ze na referenstkych vozech (autoin - autorizovany prodejce novych aut FORD) maji auta v cesku prodana a z 95% bych si dovolil tvrdit ze jsou prodana u nich jako u forda a vracena protiuctem. takze i servisovana, takze i dohledatelna servisni historie v databazi fordu ( podel VIN ) a sesynchronizovana ze serviskou.

Rozhodne tenhle prodejce nema zapotrebi jet v nejakych svindlech s kilometrama, ostatne tomu vypovida i paleta vozu modelu a vybav co oni nabizi kolem toho roku 2008 samy Trend vybavy a cenovky pres 200tis. zadny Titanium a za 170tis apod. nabidky.

Ano servisaka si muze vzit i semka a muze proklepat auto jiste i tady. oni to jiste vstricne udelaji ze ho daji k dispozici a z chovani i pozna jaci jsou. kdyz dovoli nahlednout ke vsemu. JInak ani mechanik kolikrat neodhali ze se vysype turbo a jine veci, nema kristalovou kouli a hlavne takovi prodejci se k tom jiste postavi celem a ne jak cistokrevni bazaristi.

Koupe auta je sazka do loterie, kazde se muze vysypat. ja to beru ze nabidka tenhle firmy je v uvozovkach to "nejlepsi" z nejhorsiho, kdyz budu skepticky jako vy ;) Rozhodne nezavrhuji variantu, popadnout nekoho za monterky a vzit si ho sebou,ale to nic nekoupi po verejnych inzeratech :) i ti mechanici ostatne chteji mit kseft ehm : - )

1jara*
hodnocení

0x
laybor*

www.autozoom.cz

itan71*
hodnocení

0x

Pokud bude prodávající souhlasit a bude si jistý nebude proti, tak odvezte auto do autorizovaního servisu Ford tam Vám to napíchnou na diošku a podívají se zda to nebyla třeba totálka nebo slátanina z více kusů*palec*Za tu cenu to stojí za to, není to šrot za pět tisíc.

erikch*
hodnocení

0x

již jsem zde kolikrát zminoval sousedovu velmi dobrou zkušenost s autozoom.cz/... přímo na místo koupě,prolustrovali i v databázích zahraničních a českých pojištoven(ono,co je na každém autě napsáno:"nebourané"je trošku blbost-kam se pak podějí ty statisíce ročně i lehčeji havarovaných aut...?!?),proštourali káru(Audinu) spodem horem-dodnes soused nemá problém,a ještě ušetřil kolik tisíc z původní ceny...Takhle nějak by to mělo fungovat,si myslím...Já jsem si sice zatím vystačil(i jsem se dovozy x let živil),ale nepohybovat se v oboru,určitě bych něco takového řešil-za tuhle původní myšlenku chválím-čím víc nás bude-tím se trh pročistí od všelijakých vyčůránků...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]