Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K jaké pumpě pro nejkvalitnější naftu?

Od: pumpar14d odpovědí: 13 změna:

K jaké pumpě mám jezdit, když chci koupit tu nejkvalitnější naftu a jakou brát. Která snižuje opotřebení motoru, dává vozu výkon a šetří spotřebu? Na ceně litru nafty mi nezáleží. Jakou preferujete pumpu vy, co máte dieselový motory?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Preferuji Shell a Agip, je to znát i na hlučnosti motoru.

doplněno 18.08.12 22:01:

Ve služebním autě jsem měl přikázáno tankovat u Tank Ona.

Kvůli malému rozdílu v ceně jsem začal svéévolně čepovat na Shellu a Agipu, a výsledky jsou znát.

Auto je tišší, lépe "táhne" a se spotřebou jsem o 2litry níž.

Od té doby už ani šéf o Tank Ono nezavadí, navíc v rámci konkurenčního boje jsou stejné ceny (ne všude) na Onech i na Šelkách.

laybor*

Laboratoře ústavu paliv a maziv před nedávnem měřily vlastnosti nafty důležité z hlediska výkonu,hlučnosti a spotřeby (cetanové číslo), dále mazivost,a protikorozní vlastnosti důležité pro životnost vstřikovacího zařízení s výsledkem , že u našich většiny pump je kvalita na stejné úrovni.

V- Power Diesel od Shellu se v měřených parametrech nijak neliší od levnější nafty Diesel Extra , ale neliší se ani od standartní neaditivované nafty od Pap Oilu.

Zajimavé bylo , že v Dráždanech u stejného produktu V-Power Diesel je nafta narozdíl od té české prémiové kvality , zejména má vyšší cetanové číslo ,což je ten nejvíce citelný parametr u nafty.

Takže pro naftu do Německa .

hanher*

Nějak tak, akorát s tím rozdílem, že nafta je tam dražší a ve firmách někdy bývá problém kvůli DPH.

hodnocení

0x

Osobně upřednostňuji (když už se rozhodnu plácnout se přes kapsu) DieselTECH od Agipu nebo VERVA Diesel od Benziny.

Moje dobré zkušenosti mi podložily i výsledky testů motorostických časopisů.

Ale jinak podle mého skromného názoru...pokud u nás chce člověk opravdu kvalitní paliva, měl aby si asi raději zajet do rakouska nebo německa..bohužel.

hop®
hodnocení

0x

Agip, a navíc tam mam i slevovou kartu...

olinlitomericko
hodnocení

0x

SHELL, OMW- ty si hlídají kvalitu a na zimu (před mrazem) aditiva. Agip nemůžu hodnotit-nevím nemám vyzkoušeno. Dodatek:Šéf nabral levnou naftu a najel s autem daleko míň kilometrů než za stejnou cenu s kvalitní naftou... No aditiva dělaj divy.

solenza*
hodnocení

0x

Bohužel s naftou nemám zkušenosti, ale do pily kupuju benzín Verva 100 od benziny a myslím, že je to kvalitní palivo. Tedy celou řadu Verva považuji za kvalitní. Při práci pily ve vysokých otáčkách třeba při odvětvování kmenů má pila pravidelnější chod a lepší teplé starty. U studených startů je to celkem jedno, jaký je benzín.

itan71*
hodnocení

0x

Jednoznačně AGIP mají kvalitní nepančované pohonné hmoty.Loni byli vyhlášení jako nejlepší dodavatelé.*andel*

doplněno 20.08.12 21:56:

Od AGIP je auto živější (NE žiznivější)*palec*

egonosype

U nás ve městě máme 2 AGIP pumpy a každá bere paliva od jiného dodavatele.

erikch*

ideálně kamkoli za naše hranice-krom východního směru...,at v SRN,či Rakousku si prostě nedovolí prodávat cokoli,co by i v delším horizontu mohlo být pro moderní motory k.o.-a není to "jen" u čerpaček-začíná to už rafinací...

itan71*

ERIKCH nápad to je dobrý ale pro Ostraváka atd.to asi nebude dobrá rada leda že by tam jel na dovolenou

hodnocení

0x

Dobrý večer,

je to úplně jedno,veškerá nafta (benzín) v ČR je totiž z jedné oblastní rafinerie (např. střední čechy Kralupy).Rozdíl je akorát v tom,že některé pumpy to říznou něčím a jiné tam zas něco přidají (to je ale u nás spíše utopie),takže pak může vznikat dojem,že jedna pumpa má výbornou naftu,zatímco druhá úplně na nic...Jinak doporučuju koupit tu nejlacinější naftu a kupte si do toho aditivum.

naftak
hodnocení

0x

Pokud chcete opravdu kvalitní naftu tak do Německa nebo Rakouska. V ČR přidávejte aditiva např. VIF, pak je to kvalitou něco mezi. (Mám vyzkoušeno dlouhodobě spotřebou, lehkostí startu v zimě, tahem auta. atd)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]