Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Megan po brždění píská

Od: reni® odpovědí: 9 změna:

zdravím a prosím o názory. Megane Grandtour, přivežený z D, ze začátku bez problémů ale poslední dobou mi jde pěkně na nervy.

Potřeboval bych poradit jakou souvislost mám hledat mezi brzdami a zvukovým signálem. Procházel jsem dostupná schemata ale neobjevil jsem mezi nimi žádnou vazbu.

Po brždění se spustí slabě trvalý zvukový signál a stačí se dotknout brzdového pedálu podruhé a přestane. Občas přestane i samo. Je to pěkně otravné a nevím co kde hledat.

Už jsem chtěl ten pípák vyhodit ale je umístěn na docela složitém tišťáku a nerad bych něco podělal.

Nikdo koho se ptám, na RenKlubu taky, o tom nic neví.

Díky moc za jakoukoli radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

co takhle sjetý destičky na předku desky maj signalizaci a když se sjedou na minimum tak to při brždění spouští alarm

hodnocení

díky za radu, podívám se na to. Je možné že v D mají toto vylepšení. Normálně by se rozsvítila kontrolka brzd a kontrolka sjetých předních destiček (je tam samostatná pro přední destičky) ale nic nesvítí, což mě mate.

a jako druhý mi napadá jestli třeba není něco s brzdovým spínačem fungujou obě zadní brzdový světla?

hodnocení

spinač zkontrolován, OK. Nepochopil jsem funkci druhého drátu ze spinače co vede do ŘJ.

doplněno 18.08.12 11:46:

Docela bych přivítal radu jakou diagnostikou to otestovat v domácích podmínkách za rozumnou cenu. Existuje klon Clipu v rozumné ceně, ale nevím o nikom kdo jej má a jaké jsou s ním zkušenosti.

pokud to má tempomat tak by to mohl bejt drát pro vypnutí při brždění

hodnocení

tempomat to nemá

tak by to mohla bejt signalizace na propad pedálu k podlaze při poruše brzd

hodnocení

v podstatě je spinač zapojen jako přepinač, tj v klidu je jeden kontakt spojen a druhý rozpojen, tj když pohnu pedálem tak kontakt pro světla se spojí a pro řj se rozpojí a to vše v prvním centimetru dráhy pedálu. Spodní polohu pedálu to nemá čím kontrolovat.

tak v tom případě to bude třeba příprava pro tempomat ten využívá přerušení plus 12V ke svému vypnutí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]