Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce,
věděl by někdo, kolik zhruba váží převodovka u Favorita nebo Feliny? Jde mi o to, když jí k vůli spojce budu v motorovém prostoru sundávat, jestli ji uzvednu s pozice, že si stoupnu z boku čelně k LP kolu a nakloním se a ruce spustím dolů k ní? Jestli ji vpoho sám vysunu a položím na zem?
Extra velké svaly nemám, ale tak max 20kg bych v této pozici snad dal...
Je na to nějaká finta, aby mi to šlo co nejlépe?
Předem všem díky
ona sama o sobš jentak nespadne-a to i když budou všechny šrouby povolené(vyndané),spúojka atd.-poněvadž drží na "mrkvi",takže se musí jakoby odtrhnout-a to už obouruč po povolení posledného šroubu-neumím to takhle dost dobře popsat,ale intuitivně to půjde-Fáčko nemá žádnou 40 kg automatiku,takže v poho to dáš...
Zdravím, tak ta váha je cirka 30 kg (střílím, už to je let, co jsem ji měl dole). Je to docela mrdlačka, dělali jsme to tehdá ve dvou a s vyzvednutým autem (na kanále to dáš zřejmě taky). Ale pokud ji chceš povolit, vysunout ze štiftů a položit na zem z motoru, tak to hodně štěstí. Akorát netuším, jak chceš pak poodjet s autem.
samozřejmě převodovka jedině spodem-to je ale jasné-prvně povolit poloosu(auto ještě s koly na zemi-ideálně někdo přišlápně brzdu-jde o to jak moc je "jetá" matice),pak čepy,shodit z těhlice,vykolint-bacha na kameny v převodovce-opatrně poloosu odcvaknout ven,spojka,horní šrouby,spodní-ten jeden"jistící" třeba u chladiče nechat na dvou třech závitech-čapnout a vyndat poslední šroub-ta převodovka může mít 20 kg-není to zas nic dramatického-a spousta mecjhaniků i kutilů to dělá solo piko,poněvadž jsou na dílně sami,takže to musí jít-a jde...
Nwn co to obnáší na Fa,Fe,ale toto jsem dělal na několika autích ale ne na Fáčku-tam bych to soudil tak na 20kg,špajzku na 405 TD byla asi 35kg navíc jsem to dělal až na jedno auto vždy sám a na kozičkáchSám jsem taky před panelákem měnil motor ve š105 .Takže výměna spojky na fáčku musí být legrace.
doplněno 17.08.12 15:31:Ještě poro doplnění-vždy šla ven spodem ale možná u fáčka půjde vrchem,nevím,aoproti mnou dělanými auty je tam hooodně místa.
doplněno 18.08.12 18:05:To Gumidek-ani ne byla to brnkačka,nejhorší bylo napasovat motor na převodovku se spojkou! S tím jsem se babral asi hodinu než to páslo.za cca 4 hodiny to bylo a auto vrčelo a jezdilo!Nebylo na to třeba nic speciálního.Např na citroenu BX14RE když jsem chtěl udělat brzdy,tak jsem neudělal nic-byl tam spešl šroub a matice.Velikost asi tak 17mm ale ne 6-ti hran ale PĚTIHRAN-takže oprava či údržba byla jen částečná!
Vrchem nepůjde, brání jí brzdová trubka k přednímu levému kolu (je tam takový ohyb v oblouku od HBV). Možná by to šlo, ale byl by to nebezpečný ježek v kleci (pro trubku).
Dost adrenalin před panelákem měnit motor :D. Já na takovu práci potřebuji klid, protože dělám až moc pečlivě (puntičkář)
to Diesel: pětihran, no ty bláho, to jsem ještě neviděl... :D
Mě na začátku oprav u Fa překvapily staré velikosti hlav šroubů. M8čka byla na 12 klíč (místo na 13) a M6 měla hlavu na 9 klíč (místo na 10) ...
A i poslední Felicie mají volantovou tyč přišroubovanou M8mičkou na 12 klíč a i svěrný k tisícihranu u pedálů na převodku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.