Nejste přihlášen/a.
D obrý den chtěl bych se někoho zEptat kdo má přestavbu na ethanol E-85 kolik má spotřebu na obsahu 1.2 1,4 MPI ŠKODA -RENAULT 1,4 MPI 1,6- 1,6 16V nebo i jiné značky zajíma mě jen spotřeba
Líh má ve srovnání s benzínem jen 63 % výhřevnost, takže pro dosažení stejného výkonu jej musíte za ten samý čas dopravit více více do válců,
v praxi záleží na schopnosti konkrétního motoru zvýšit předstih a dynamickou komresi díky vyššímu oktanovému č.,
většinou je nárust oproti benzínu 20-25 % .
Mám Opel Corsa 1.2. 1995. E85 tankuji už asi třičtvrtě roku. Průměrná spotřeba stoupla asi o 0,5l. Na N95 jsem měl průměrnou spotřebu okolo 5,7, nyní jezdím okolo 6,2. Tankuji E85 v poměru asi 2:3 - dva díly E85 na tři díly N95. Jsem s E85 spokojen. Doporučuje se udělat po prvních pár nádržích údržbu, neboť E85rozpustí usazeniny a tak je dobré vyměnit olej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.