Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění vozidla a polopřevod

Od: greg* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den

Chci se zeptat

Před rokem jsem koupil auto v dezolátním stavu.Auto se odhlásilo na mě ( tzv. polopřevod ) na autě mam normálně značky.Auto je bez STK.

Auto stojí rozdělaný v garáži a není na něj pojistka,není pojištění.

Otázka zní jednoduše... hrozí mě nějaká pokuta nebo budu muset zaplatit za tu dobu co to není pojištěný od doby co to na mě minulý majitel odhlásil?Nebo můžu bejt v klidu a nic platit nebudu muset a můžu i nadále takhle mit auto aniž by bylo pojištěný.?

Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V klidu být nemůžete, páč porušujte zákon 168/1999.

Buď musíte mít pojištění, nebo depozit, nebo oznámit úřadu, že nemůžete dát značky do depozita.

Přijde nějaká sankce. Od evidence vozidel do jednoho roku promlčeno. Jinak sankce až 20 000Kč.

Od čkp přijde až pojistíte vozidlo (nejčastěji). Tam je promlčecí doba 3+3 roky, lze prokázat, že jste neprovozoval a sannkce nebude.

Sankce od čkp je 50 Kč na den...

buss
hodnocení

0x

To si chce počíst v zákonu 168/1999, § 2 je jasný. ČKP se ozve, mají na to čas pokud neskončí lhůta. RZ měly jít do depozit a byl klid.. Pak se tu objeví otázka::ČKP chce.. co mám dělat?
Historie je takových otázek plná..

laybor*
hodnocení

0x

Za nedohlášení zatím pokuta nehrozí.

Za neplacení povinného ručení pokuta hrozí , a to bud od ČKP nebo magistrátu města odbor občansko-právních agend odd. evidence motorových vozidel .

Po vyzvání at jednoho nebo druhého viz výše budete muset dokázat neprovozování vozu .

Jistě vám vše vysvětlí p. Milancukrář -

pro ostatní - nikdo se nic nedoví o jakémkoliv řešení případu , poněvadž bude komunikace probíhat přes ICQ .

doplněno 14.08.12 21:17:

P- Milane , omluva a jako vždy za bodík.

laybore, už zase? hned v prvním příspěvku je rada (domnívám se) že dobrá. to že radím i přes skype a ICQ jsem Vám mnohokrát vysvětloval. Jelikož tazatelé do dotazu neudávájí přesné informace, je třeba je z nich dostat. Ve bedlejším příspěku jsem opět umístil ukončení případu, ale cesta k tomu závěru je zdlouhavá, někdy i několik měsíců...

to že se nikdo nic nedoví nené pravda...to je jen Vaše nepřesnost..

Zeptejte se těch co ušetřili mnoho stoticíců korun, jestli se něco nedozvěděli...

třeba vysvětlení, že toto není pravda je na delší psaní..."a to bud od ČKP nebo magistrátu města odbor občansko-právních agend odd. evidence motorových vozidel ." sankce totiž hrozí od obou! magistrátu to určitě zaplatíte čkp lze vykecat...

Přeji Vám krásný večer..

doplněno 14.08.12 21:27:

Vážený pane KOLEGO, omluva samozřejmě přijata, vím že to nemyslíte zle...

proto Vám opět přeji nejen hezký večer, ale ať Vás zítra potká něco hezkého...

:)

greg*
hodnocení

A když teď vozidlo ekologicky zlikviduji tak vše bude OK? Nemusím se už bát že by nějak zpětně chtěli po mě peníze?

ne nebude,

budeet muset auto za 800Kč dohlásit a vyřadit..

pak se ozve čkp. pak terpve přijdou ty sankce..

doplněno 14.08.12 21:13:

sankce a problémy..

doplněno 14.08.12 21:57:

fyzicky zlikvidovat, úředně prodat vloni panu Novákovi..

greg*
hodnocení

A tak co radíte? Když se chci auta zbavit? A nechci moc platit?

doplněno 14.08.12 21:45:

Auto jsem kupoval v listopadu minulýho roku a od tý doby se neplatilo pojištění a od týdoby je vozidlo v polopřevodu.

Teď chci auto ekologicky zlikvidovat. A jak dál?

greg*
hodnocení

Já tomu nerozumím...

Jak se teda mam vyhnout placení? Nebo jak prokázat že auto nebylo provozováno?

Stačí to , že když jsem auto kupoval mělo ještě 14 dní STK a po skončení nebyla STK již nová udělána?Bez STK nemůže vozidlo na pozemní komunikaci.Nebo je potřeba jiný důvod?

A jak jste to myslel stím prodejem?

Děkuji za odpověď je vidět , že víte o čem píšete pane milancukrar.

gregu, takto bychom si psali několik dní až týdnů, proto nabízím, i když se to nelíbí panu kolegovi,

ICQ 55180641, skype: milancukrar

doplněno 15.08.12 15:54:

rád pomůžu.. 603902651

doplněno 15.08.12 15:54:

email: milan.cukrar@volny.cz

doplněno 15.08.12 15:56:

neplatná STK nic neznamená, mnoho vozidel jezdí a provozuje, takže špatný argument..

greg*
hodnocení

ICQ ani skype už nemám teď je doba Facebooku :)

Nechtěl bych aby tenhle dotaz skončil tím že nemám ICQ ( nic ve zlém,rozumím že chcete pomoct )

Předem děkuji za odpovědi na moje dotazy

greg*
hodnocení

Napsal jsem vám e-mail byl bych rád kdyby jsme to tam můj problém vyřešili,nedá mě to spát.

Díky

GREG

odpověď odeslána..

greg*
hodnocení

Díky Milane,ty Vzory jak jste mi posílal mi pomohly a něco dám dokupy pro ČKP!

Ještě se zeptám ostatních ,vás jsem se už ptal ale odpověď od vás se mi zdá až moc dobrá a uklidňující když vím jak je to s úředníky a zákony v dnešní době špatný.

KDYŽ JSEM KOUPIL AUTO 9.ZÁŘÍ 2011 A OD TÉ DOBY AUTO NEBYLO POJIŠTĚNÝ a značky jsem neodevzal do depositu.Ozve se mě ČKP že mam zaplatit pokutu ( 50kč za den kdy auto nebylo pojištěný ) A teď chci ekologicky zlikvidovat zmiňované auto.ČKP teď v tomto dotazu neřeším!

Otázka směřuje K EVIDENCI VOZIDEL - PRÝ TAM JE NĚJAKÁ PROMLČECÍ DOBA 1 ROK?

Znamená to že 9.září 2012 už mě evidence vozidel nemůže pokutovat za neodevzdání značek do deposita?

MAM tedy počkat s ekollogickou likvidací do 9 září abych nemohl od nich dostat pokutu?

9.září bude totiž 1 rok od koupy auta!

Nebo od kdy se ta promlčecí doba počítá?

NEBO JAK JE CHÁPANÁ TA PROMLČECÍ DOBA 1 ROK? Nebo vůbec je nějaká taková doba?

Děkuji za rozumnou odpověď

gregu, já tedy bude mlčet, páč jsem svůj názor dělil již jinde...

přeji jen úspěch...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]