Nejste přihlášen/a.
na jakou cenu může vyjít nechat vyměnit motor 1.2 benzin, +- pouze práce dík
Je lepší si to udělat sám ale nedoporuřuji autorizovaný servis nevím který rok to máte ale mohlo by se stát že to bude držší než hodnota auta v neatorizovaném servisu by mohli si vzít cca 3tis.záleží zda tam máte klimu atd.
doplněno 14.08.12 18:44:Já to dělal už nejednou bez hupcuku ale přiznávám je to pakec tak jak píše ale dá se to a oněco déle to ale trvá.
ZLATÉ STARÉ 120CÍTKY SUNDAL JSEM ZADNÍ ČELO A BYLO TO V POHO.Prostě jak se jim říkalo DODO, dodělej doma
nemam tam klimu, jak je to naročný to doma udělat sám, co je nutné na to pouzit jake vybavení? chci z tohoto motoru přehodit sani, alternator, převodovku spojku
přehodit motor doma lze ale sranda to není člověk musí být vybaven patřičným nářadím zvedák,gola,šroubováky ,torxi,atd dále je třeba mít něco třeba hupcuk aby se motor dal z auta vytáhnout ven já to dělal jednou na zahradě měli sme udělanou kozu z lešení a na ní hupcuk a nebo je tu možnost tahat to ven spodem ale to mi přijde složitější
pokud ste to nedělal tak bych se radši v okolí poohlíd po náký soukromý autodílně a svěřil to jim cenu bych viděl od 2-4 litry
Pokuď by to vyšlo na 3000Kč, tak by se to muselo stihnout za jeden pracovní den. (cca 8 hodin) A protože se vždy na starém autě najde nějaký problém a bude se muset přehazovat díly mezi motory, tak bych to viděl spíše na 2dny, aby se vše překontrolovalo a nic neopomělo. Takže si myslím, že 3000Kč je mimo realitu.
Dobrý mechanik to zvládne asi za 5hod,pokud nenastane vážný problém.
doplněno 14.08.12 19:05: Já umím vyhodit motor za pár sekund, stačí C4
Pokuď měníš motory se vším všudy za 5hod, tak tě rád přijmu. Ale musíš vždy takovou výkonnost.
Já neříkám, že to nelze. Ale tady mluvíme o normální výměně motoru automechanikem, ne o závody na čas.
Jo ten vtip, ten určitě znáte: Jede západní Němec s naleštěným bavorákem a srazí se s trabantem. Z trabantu vyleze Lojza a naříká: "Do háje, deset let jsem na to auto šetřil!" Němec vytřeští oči a povídá "A proč si ty blázne kupuješ tak drahý auto?"
Najlepšie na tom bola tatrovka 148.Ak bola k dispozícii hydraulicka ruka,tak motor von,výmena spojkovej lamely,motor dnu za 4 hodinky aj s naštartovaním.
Zrovna tak 1,2 ve staré škůdce (120) ale bez HR,jen pojízdný zvedák a jedny ruce!Někdy v deset dopo jsem začal a ve 13 už vrčela-před panelákem!Motor XUD 9 hupcuk vše (motor a převodovka) ven z auta (P405 GRD ) a pak vše dovnitř Jiný motor a převodovka stejná ) čistý čas asi 10hodin
O nějakým zvedáku se mi ani nezdálo. Jen velká fošna cihly. ale šlo to dobře , motor se po fošně snadno posouval a současně tlačením na druhý konec fošny šlo tou dlouhou pákou dobře nastavit výšku při sesazení. Vlastně asi největší opruz bylo sundávat a pak nandávat blatníky a čelo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.