Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla, nemám doklady

Od: remus odpovědí: 21 změna:

Ahoj. Udělal sem chybu, jako hafo lidí na tomto chatu. Prodal sem auto s plnou mocí, nemám papíry, značky, jen kupní smlouvu. Akorát jsem byl s důvěřivostí tak daleko, že v kupní smlouvě mám jen jméno a adresu kupujícího. chtěl jsem na inspektorátu duplikát dokladů a odhlásit to na kupujícího, ale bylo by řečeno, že bez jeho rodného čísla to na něj neodhlásí. Nevím, co teď, r.č. mi neřekli ani na policajtech. Nevím, jestli nebude průšvih, když si ho vymyslím. To samé je i s placením poplatku do garančního fondu. Pro důkaz, že auto nemám, jim stačí smlouva o prodeji vozu, ale chcou tam datum narození. Předem díky za odpověď.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bobr*
hodnocení

0x

Přečti si rubriku AUTO-MOTO je tam mnoho odkazů ale doporučuji zaplatit pojistku aspon na měsíc a nějak zkusit sehnat toho komu jste to prodal pokud není falešná adresa jinak zbyde vse na vás a vymyslet rodné číslo tak to fungovat nebude a nebo zkusit odhlásit na čestné prohlášení oni zahájí správní řízení a pokud auto není a nikde se neobjeví tak ho odhlásí

kili*
hodnocení

0x

mně poradili jít za vedoucím na evidenci a vstoupit za 1000,-kč do správního řízení a napsat čestné prohlášení jak k té situaci došlo a že by to měli vyřídit do 30 dnů, zrovna zítra to jdu vyzkoušet - ještě mě napadlo nahlásit krádež, ale prý se v tom moc vrtaj, to mi známý policajt nedoporučil

hodnocení

0x

datum narození kupujícího je: 18.06.1957, ř.č. je 570618/0887

stačí?

remus
hodnocení

Dík za odpovědi. Dneska sem si udělal duplikáty papírů a zítra si vymyslím to rodný číslo. Akorát nevím, jestli na to nepřijde ČKP až bude dohledávat toho borečka pro zaplacení poplatku do garančního fondu?

ale to je jejich starost ho sehnat.

remus
hodnocení

OK. Už mám vyplněnej papír na odhlášku a i krásný r.č. :)

remus
hodnocení

Je to pravda, že si to r.č. budou ověřovat? Teď su z toho zmatenej :(

007197

Kde jste sebral to nejdůležitější (lomítko) za rod.číslem? Víte o tom,že než to odhlásí v registu tak si r.č.ověří v seznamu obyvatel?

Vámi vytvořené rodné číslo není na první pohled platné. Není ani potřeba jej ověřovat v databázi. ;)

doplněno 05.01.09 20:10:

A jéje, teď vypadám jako blbec, co už neumí počítat...

remus
hodnocení

proč by zrovna takové číslo nemělo platit? např. 570617/0745 je číslo, co existuje a sou si dost podobné

remus
hodnocení

Aha, už je tam oprava. OK

jak jste na to přišel, že je špatné, chcete zkopírovat moji občanku?

remus
hodnocení

kovis už se opravil. To číslo je dobré. Já sem stejně vymyslel jiné, protože sem po důkladném prohledání internetu nael ročník 1954 onoho pána, co odemě koupil vůz. Chci se ale zeptat, jestli pravdivost r.č. opravdu neověřují na D.I. po zapsání do formuláře v PC? To by pak tak nešlo udělat. Máte s tím přímo zkušenost?

někdy ano, někdy ne, podle situace.

Logicky, rodné číslo je chráněný údaj, a najděte mi, prosím, někdo, že v kupní smlouvě musí být rodné číslo!

Chráním si svoje r.č. a nesděluji ho, takže ani do smlouvy ho neuvedu.

remus
hodnocení

Jasně. Stačí, když se tam dá jen datum narození. To tam ale musí být určitě. no zkusím to zítra s tím falešnym rodným číslem. Buďto to projde a nebo půjdu za 1000,- do toho správního řízení :)

007197

V kupní smlouvě si napište co chcete ale na registru ho musíte doložit! ČOP nebo pas.Co to píšete za bludy?

že mě to prošlo jen s rokem narození? Jak ho ze mě chcete dostat r.č.?

doplněno 05.01.09 22:13:

to že tam ř.č. úředník chce, neznamená že je tam za zákona nutné!

Vždyť podle zákona, ani smlouvu nepotřebujete!

007197

Byl jste někdy na úřadě? Nechtěli "občanku"?

samozřejmě, ale nechtěli občanku toho druhého.

007197

Samozřejmě,ale v evidenci obyvatel si to ověřili. Kdyby ten Váš "příspěvek" byla pravda tak jsou všechny vraky odhlášený na mrtvý pradědečky nebo lidi co neexistují.

remus
hodnocení

Tak sem si dneska opět vystál frontu na inspektorátu a odešel jsem vítězně, ikdyž s problémy. Úřednice za přepážkou hned zjistila, že vymyšlené r.č. neexistuje. Sice není schopná zjistit pravé r.č., ale pokud r.č. neexistuje, tak ji to nepustí dál. Byla pěkně nasraná, taky proto, že už ustřihla rožek malýho techničáku, tak tam to r.č. nakonec nabouchala ručně, ofotila si moji fiktivní kupní smlouvu a odhlásila to. tak snad už mám klid :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]