Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám problém s Felicii 1.3 mpi, při delším sjíždění kopce bez plynu a následné akceleraci se vozidlo dusí a cuká, po chvíli již zase jede normálně. Svíčky mám nové, vstřiky jsem čistil. Předem děkuji za odpověd.
Při dlouhém sjíždění kopce dochází k náporovému chlazení motoru, jak auto jede a pokud běží na volnoběh motor, tak začne chládnout. Problém je, že chládne rozdílně hlava a blok a tyčky rozvodu.
Úspora paliva se přitom nekoná. Motor spotřebuje volnoběžnou směs pro svůj chod.
Při brždění motorem nedochází k teplotním změnám a navíc při 2000 otáčkách ECU při brždění motorem bez plynu odstavuje vstřiky a spotřeba je nula.
Problém dušení to ovšem neřeší. Asi bude problém s klapkou a chtěla by vyčistit společně se vstřiky a yměnit palivový filtr u nádrže, pokud nikdy nebyl měněn (cca po každých 50 000km)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.