Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Felicie 1.3 mpi - jizda z kopce

Od: vodsik odpovědí: 3 změna:

Zdravím mám problém s Felicii 1.3 mpi, při delším sjíždění kopce bez plynu a následné akceleraci se vozidlo dusí a cuká, po chvíli již zase jede normálně. Svíčky mám nové, vstřiky jsem čistil. Předem děkuji za odpověd.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Přidřené čerpadlo,,špatný kontakt na čerpadle,špatná filtr a podívejte se na jiné otázku už to tady bylo.

gumidek*
hodnocení

0x

Při dlouhém sjíždění kopce dochází k náporovému chlazení motoru, jak auto jede a pokud běží na volnoběh motor, tak začne chládnout. Problém je, že chládne rozdílně hlava a blok a tyčky rozvodu.

Úspora paliva se přitom nekoná. Motor spotřebuje volnoběžnou směs pro svůj chod.

Při brždění motorem nedochází k teplotním změnám a navíc při 2000 otáčkách ECU při brždění motorem bez plynu odstavuje vstřiky a spotřeba je nula.

Problém dušení to ovšem neřeší. Asi bude problém s klapkou a chtěla by vyčistit společně se vstřiky a yměnit palivový filtr u nádrže, pokud nikdy nebyl měněn (cca po každých 50 000km)

zbynekji*
hodnocení

0x

Podíval bych se na výfuk, případně na katalyzátor.

Stalo se mi že jsem mě lezla vata z výfuku a bylo to z katalyzátoru.

Musely vymláti katalyzátor a vyměnit výfuk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]