Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Furt staly problém felicie nejede na benzin

Od: felicie13 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, zdravím Vás...

Už několikrat jsem tady psal o problemu Škody felicii 1.3 MPI r.v 1998 na LPG..

na LPG auto jede uplně v pořadku, ale na benzin NE... někdy na benzin jede např. 2dny ale pak zase cca. dva tydny ne.

Radily jste mi, skontrolovat vstřiky to jsem nechal udělat v servisu, jsou v pohodě...

Pak svičky, ty jsem koupil nové...

pořád stejný problem..

Dnes jsem koupil nový filtr, který jsem ihned vyměníl ( horši misto umištění filtru jsem neviděl :D) Ale nakonec jsem ho pěkně vyměnil + i legulator tlaku oleje, už byl starý tak jsem ho přikoupil a vyměníl...

nastartoval a stále nic, chytné to a hned po 1-2sec zhasne:((

POZOR!

zjistil jsem, že když dam kliček do zapalovaní tak čerpadlo čerpa, vypnu kliček a opět zapnu jak se rozsviti kontrolky tak čerpadlo nečerpa! Začne čerpat až po několika otočení kličku v zapalovaní asi za cca 1minutu!

PTAM SE VÁS, MA ČERPADLO ČERPAT POKAŽDE KDYŽ ZAPNU KLIČEK V ZAPALOVANÍ NA 1UROVEŇ , NEBO MA VYNECHAVAT TAK JAK MI TO DĚLA?

podle mě by mělo čerpat furt, protože když zapnu kliček, tak čepardlo čerpa a auto chytne ale jen na 1-2sekundy, zkoušim to po druhe čepardlo NEČERPA a auto vubec nema snahu chytnout :///

PROSÍM PORAĎTE JESTLI JE VAŽNĚ ŠPATNÉ TO ČERPADLO, NEBO PAK UŽ NEVÍM:((( JINAK DÍKY ZA ODPOVĚDÍ A OMLOUVAM SE ZA CHYBY V TEXTU :)) DÍKY MOOOC!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vlez dozadu vodklop sedáky a koukni na konektor čerpadla bejvá zoxidovanej vyčisti jehlovím pilníkem kontakty mírně je naohejbej a stříkni kontaktolem

pokud to nepomůže vem petlahev odpoj výstup s čerpadla dej hadičku zapoj klíček a skus jestli s toho teče fest benzín pokud bude jen tak smutně vytékat je čerpadlo na odchodu

co se týče čerpadla to natlačí a vypne a sepne zas až povolí tlak

gumidek*
hodnocení

0x

Čerpadlo nasaje poprvé a pak ztichne. Po dalším otočení nečerpá, dokud v palivové soustavě neklesne tlak! Naprosto normální. Pokud čerpá jak má, tedy čerpá, jak čtu, tak v kontaktech dle mě problém nebude.

doplněno 13.08.12 19:03:

Řekl bych, že benzínu brání nějaká součástka v LPG systému a nechce ho přepnout. Někde bude dle mě v cestě elmag ventil na uzavírání paliva, když jede auto na LPG.

U Favoritů jsem ten ventil viděl namontován z venku na topení v motorovém prostoru u posilovače brzd.

felicie13
hodnocení

Děkuji za odpověď, zítra se na to podívam... A jak najdu ten ventil, tak co sním mám dělat? Koupit novej nebo nějak vyčistit?

itan71*
hodnocení

0x

Pokud nepomůže co tady radí nechal bych zkontrolovat třeba i imobilizér(pokud tam je) ten udělá taky pasek já si ho nechal odpojit ale nemám feldu.

immo to nebude to by nejelo ani na plyn spíš bych nakouk do pojistkovky u feld do nich teklo a pak ty konektory dle toho vypadali*cteni*

felicie13
hodnocení

Zdravím, pojístky jsem všechny kontroloval a jsou v pořádku...

felicie13
hodnocení

JEŠTĚ MI NĚKDO PORADÍL, ŽE MUŽE BYT ŠPATNÉ ČIDLO OTÁČEK, ALE PODLE MĚ BY TO NEJELO NA LPG NE? nebo nevím ://

gumidek*

Bez hall snímače by to nejelo na nic vůbec. ECU pozná dle toho polohu kliky a tak dle toho pálí jiskru a stříká vstřiky palivo. Docela klíčová věc. Nebyla upravená LPG firmou ECU jednotka (předstih)?

felicie13
hodnocení

Tak to bohužel nevím :(

itan71*

Pokud nenastarujete a jen na kontrolky čerpadlo točí cca 10-15s.pak se vypne aby se nepoškodilo.

doplněno 13.08.12 20:50:

Vydím to na špatný kontakt konektoru.*palec*

havran*
hodnocení

0x

mám ten samý problém s Fordem mondeto, benzín+lpg. Auto máme 7 let a nikdy nebyl se startováním problém. Až najednou přestalo

startovat na benzín. Bylo dáno nové čerpadlo, nový filtr, vyčistěné trysky, nové svíčky, vyčistěná nádrž, ale když chci startovat a divala jsem

se na čerpadlo v motoru, tak stříkne jednou a pak už nic. Zatím startujeme na plyn, ale jsou s tím taky problémy,.

Auto bylo také u mechanika co opravuje plyn, všechno proměřil, ale nic,auto nestartuje.

skusil bych u obou aut napojit čerpadlo tkzv. na přímo -tj aby po otočení klíčku běželo furt a pokud se auto rozběhne hledal bych problém někde okolo relé čerpadla

felicie13
hodnocení

VŠE UŽ JE V POŘÁDKU! PROBLEM NELEZEN !

včera už mi to nedalo a feldu jsem hodil do servisu :D za 2minutky bylo jasno, chlapik to hodil na diagnostiku a ukazalo to chyba imobilizeru vypinal motor nebo přivod benzinu no to je jedno.

> PROTOŽE JSEM S KLIČKU STRATIL CHIP *zed* tak jsem donesl nahradni kličky a chytlo hned na poprve, taku radost jsem snad neměl nikdy!

TAKŽE I TO SE MUŽE STAT;) DIKY ZA VŠECHNÝ RADY

itan71*

Já to psal že to může být imobilizer já ho nechal odpojit a mám klid

doplněno 16.08.12 12:28:

*vtip**andel*Děkuji za hodnocení*ua**tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]