Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,začalo mi na přední nápravě hučet ložisko a nevím jestli je to pravá nebo levá strana.Chci se zeptat,jestli to můžu poznat nějak sám na které straně ložisko odešlo?Ložisko začne "hučet jenom když zatačim volantem do leva,do prava to přestane.Predem díky za odpovedi.
Mě hučeli obě ložiska a kamarád poradil že mam pustit hlasitě rádio. Opravdu to pomohlo , ložiska nyní neslyším že by hučeli.
Tak to jsem se pobavil. Ale já to také někdy takhle praktikuju. Ale před nedávnem mi upadl první díl výfuku dole za spojkou na druhý díl a ani rádio nepomohlo. 40 km jsem se plahočil domů jak někde na motorce.
To se ti to utrhlo i s lambdou?
A jó vlastně, ty jsi červený s LPG a Lekrem...
To muselo slušně prdět...
Naštěstí lambdu u Fáva ještě nemám. Praskl mi první díl v míste, kde se scházejí 2 trubky do jedné. Takže fakt rachot, jako kdybych výfuk vyhodil úplně. Chvíli se to dalo vydržet, připadal jsem si jak na motorce.
správně jste si v podstatě i odpověděl-při zatočení volantu vlevo se ona levá strana odlehčí-vnitřní strana poloměru zatáčení,takže druhá strana je více namáhána...-je to tedy jasné-pravé...Jinak trošku cvičené ucho pozná přesně které ze čtyř možností(zkuste s sebou vzít do auta nějakého mechanika-on bude vědět po pár desítkách metrů-pokud si nebudete jist)-a rada o výměně obou ložisek na jedné nápravě není jen tak jakože "hele kup si ložiska v páru,at to máš drazší"-ale je to mnohaletá zkušenost-to druhé,dosud se třeba neozývající,půjde velmi rychle víte kam...?! A když už je auto na zvedáku-většinou už se bude i lisovat(záleží podle auta,ale většina ložisek v kolech se prostě musí vy-a na-lisovat),bude to v konečném součtu levnější...
zvednout , roztocit kola a pozna se lepsi a horsi, ale jinak uz pri jizde to jde poznat o jaky jde.
koolego aaa-roztočením nezatíženého kola poznáš akorát velké pr...,jde o to zatížení(kola a tím i ložiska)-ložisko je stavěno na x set kg,tíhové a jiná zrychlení,takže jakože ručně otočit kolem na zvedlém autě ani "ň"-pokud už není ložisko ve stádiu "klinické smrti"-těsně pžed zadrbnutím-jenže to už by za jídy nikomu nepomohlo ani volume vpravo na druhou...,jak by se ozývalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.