Nejste přihlášen/a.
Dobry den, lze na urade ziskat vypis veskerych vozidel, ktera jsem vlastnil? pripadne jake dokumenty k tomu potrebuji a jake jsou poplatky s timto spojene? dekuji za odpovedi
podle zákona lze požádat o "výdej dat", ke konkrétní fyzické či právnické osobě, informaci o tom že úřad potvrdí vlastnictví auta do médií akorát mluvčí MDCR pan Martin Novák, který je ostudou ministertva protože ničemu nerozumí a akorát mate veřejnost
stačí občanka + žádost, akorát připomínám že nový regitr vozidel na rozdíl od starého tuto funkci neobsahuje, v tom starém se dala vytisknout ke každému autu jednoduchá tabulka kde byli všechny potřebné údaje, z toho nového se dá až někdy od října ( běží od 9.7.) vytisknout jakási excelová řádka, která nedává žádnou logiku...ale to nikoho na ministerstvu nezajímá a úřad si s tím bude muset poradit...
mimochodem za správnost údajů v novém systému bych nedal ruku do ohně, stát nechal za desítky milionů korun soukromou firmu v podstatě vymazat část technických a jiných dat, která tam předtím nechal za státní penize zapsat...
ale nárok ze zákona na to máte, tak požádejte
Zdarec, schvaluju tento krok, já si nechal udělat ten výpis na DI v Praze Jungmanově ulici ,za jedno auto jsem zaplatil 50kč a přišlo mi to za týden poštou,před měsícem a zjistil , že jsem veden jako majitel u 5 aut, jedno bylo odcizené- hlášeno přes policii ale bylo leasinkovky, jedno mám v deposity, jedno prodaný - mám kupní smlouvu a jedno ještě jezdím, a poslední bylo zlikvidovaný mám jen TP a nic víc o dhlásit prej nejde pokud není ekolikvidace,vůbec nevím kde ji sešenu...
Ale každopádně je to třeba řešit ...
lepší by bylo pamatovat si a tak jak si schováváme ústřižky o zaplacení složenky, uložit kupní smlouvy a kopii TP se zápisem odhlášky
a jak to udělat když za 12 let podnikání vystřídám cca 20 aut , okolo mne projdou desítky spolupracovníků, uzavřou a zrušej se stovku písemných smluv, to se fakt nedá stíhat a do toho se 5 x stěhovat ,oženit a mít 2 děti, chápeš?
A dokud nebude zrušeno ČKP, tak zavařit do Igelitu, vložit do nepotopitelný a nehořlavý schránky. Dobře ukotvit proti větru, a nezapomenout, kde ji máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.