Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypis vlastnictvi vozidel

Od: muloosiris* odpovědí: 8 změna:

Dobry den, lze na urade ziskat vypis veskerych vozidel, ktera jsem vlastnil? pripadne jake dokumenty k tomu potrebuji a jake jsou poplatky s timto spojene? dekuji za odpovedi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

podle zákona lze požádat o "výdej dat", ke konkrétní fyzické či právnické osobě, informaci o tom že úřad potvrdí vlastnictví auta do médií akorát mluvčí MDCR pan Martin Novák, který je ostudou ministertva protože ničemu nerozumí a akorát mate veřejnost

stačí občanka + žádost, akorát připomínám že nový regitr vozidel na rozdíl od starého tuto funkci neobsahuje, v tom starém se dala vytisknout ke každému autu jednoduchá tabulka kde byli všechny potřebné údaje, z toho nového se dá až někdy od října ( běží od 9.7.) vytisknout jakási excelová řádka, která nedává žádnou logiku...ale to nikoho na ministerstvu nezajímá a úřad si s tím bude muset poradit...

mimochodem za správnost údajů v novém systému bych nedal ruku do ohně, stát nechal za desítky milionů korun soukromou firmu v podstatě vymazat část technických a jiných dat, která tam předtím nechal za státní penize zapsat...

ale nárok ze zákona na to máte, tak požádejte

muloosiris*
hodnocení

no mne jde o to, ze jista inkasni agentura,ktera po mne vymaha neopravnene naroky CKP, po mne chce dolozit,ze jsem konkretni auto nikdy nevlastnil..a ja nevim,jak jim to dolozit

pepis*
hodnocení

0x
Výpis vozidel jsem na úřadě řešil před měsícem,je to přesně jak píše NU jeden den jsem požádal žádost a druhý den si potvrzení převzal podle úřednice za přepážkou je to s novým registrem složité.Ale hlavní problém je v tom že vám vypíší pouze vozidla která máte na svou osobu v registru zapsanou v době podání žádosti.Takže pokud jde o vozidlo které jste třeba odhlašoval v roce 2010 nebo minulý měsíc tak to tam není.

fanous1977*
hodnocení

0x

Zdarec, schvaluju tento krok, já si nechal udělat ten výpis na DI v Praze Jungmanově ulici ,za jedno auto jsem zaplatil 50kč a přišlo mi to za týden poštou,před měsícem a zjistil , že jsem veden jako majitel u 5 aut, jedno bylo odcizené- hlášeno přes policii ale bylo leasinkovky, jedno mám v deposity, jedno prodaný - mám kupní smlouvu a jedno ještě jezdím, a poslední bylo zlikvidovaný mám jen TP a nic víc o dhlásit prej nejde pokud není ekolikvidace,vůbec nevím kde ji sešenu...

Ale každopádně je to třeba řešit ...

nu*

lepší by bylo pamatovat si a tak jak si schováváme ústřižky o zaplacení složenky, uložit kupní smlouvy a kopii TP se zápisem odhlášky

fanous1977*

a jak to udělat když za 12 let podnikání vystřídám cca 20 aut , okolo mne projdou desítky spolupracovníků, uzavřou a zrušej se stovku písemných smluv, to se fakt nedá stíhat a do toho se 5 x stěhovat ,oženit a mít 2 děti, chápeš?

buchta

A dokud nebude zrušeno ČKP, tak zavařit do Igelitu, vložit do nepotopitelný a nehořlavý schránky. Dobře ukotvit proti větru, a nezapomenout, kde ji máte.

buky*

Máš jedinou možnost jak to odhlásit, sežeň firmu co má likvidaci autovraků, domluv se s frajerem co pro vraky jezdí, pust korunu a papír o ekolikvidaci máš v ruce. Potom už jen starý spz, doklady a vyraž to odhlásit.

doplněno 16.12.12 15:58:

TO:fanous1977

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]