Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky kompatibilni motor do golfa III?

Od: martinxx1 odpovědí: 10 změna:

Dobry den,jaky kompatibilni motor do galfa III? pry tam pasuje treba ze skodovky nebo z audiny,proste od nemce,co je na tom pravda?a muzu dat treba motor z golfa 1.6 do octavie?a naopak?

diky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Ano je to pravda je tam i Seat jen je potřeba dodržet typ motoru já mám např.1Z Seat 66kw a Octavia má stejný

doplněno 11.08.12 19:21:

Osobně jsem měnil v lednu a mám tam z Audi např.z dodávky bych už váhal

martinxx1
hodnocení

takze kdyz treba vyndam z bourane octavie motor 1.6 55kw tak ho muzu dat do golfa kdyz tam byl 1.6 55kw?

k2

Pozor, ani shodny typ motoru neni zarukou absolutni kompatibility. Nevim jak je to u golf vs. octavia, ale napr. motory felicie a octavie zamenit nejde (oboji AEE 1.6 55kW), jsou tam jine kartery-vnitrek je stejny.

erikch*

ono je to bohužel i v rámci jednoho koncernu dost problém-poněvadž v březnu dávali takový a makový setrvák,v květnu už jiný-o elektroinstalaci atd.nemluvě-přesto ten základ-tzn.hlavně uchycení(převařovat úchyty silentbloků je trošku pakárna) je shodné-což je dobrý základ-pokud budeš kupovat cokoli z čehokoli-hlídej si hlavně motorovou elektriku(jiné konektory jsou vcelku naprd)-ono i v rámci jednoho modelu a jedné motorizace jsou to někdy věci-třeba Peugeot 206 ,motor 1.4 8V měli asi 9 typů,4 typy řídících jednotek(s tím i jinak elektroinstalace) atd-a to se jednalo o jeden typ motoru(je fakt,že frantíci jsou hračičkové a jejich auta lego)...,no a konečně něž něco koupíš-ideálně ještě zapojené na autě-kvůli odzkoušení,a se zárukou(bez té motor nekupuj-i kdyby stál 1000,-) následně at ti prodejce řekne cokoli,tak automaticky nový rozvody...

JJ svatá pravda,ale ještě k tomu říci že blok jako takový je vždy stejný (pkd je to stejný typ motoru) může a liší se zavěsením pomocných agregátů (altik,klima,posilovač atd)trubkami a hadicemi chlazení,atd a poté jak píše Erik-u 1,4!

erikch*

a ještě perlička k motorům a jejich výměnám-málokdo to ví,ale třeba přehazovat motor z osobáku do dodávky-ačkoli se jedná (zdánlivě) o identické třeba 1.9 TD je napováženou-poněvadž zvenku je sice motor stejný,ale má jinak řešený mazání(v dodávkách nakloněnný) a jinak kanály-bez sundání ventilovýho víka nelze odtušit...

martinxx1
hodnocení

Hm tak jak to tak ctu tak je asi nejlepsi generalka motoru nez menit cely co?

itan71*
hodnocení

0x

GO motoru se nedoplatíš a hlavně u tak starého auta, kdyby jsi bydlel někde kolem HK poptal bych se Ti.

doplněno 11.08.12 21:46:

100pro nikdo nezaručí počet km ale na vrakáči se dá sehnat nebo na inzerát, mě ho sehnal známý přes známé mě to stálo bůra i s výměnou ale to jen že je známý.

martinxx1
hodnocení

a kde se da sehnat jety motor?bezne na vrakacich?nebo ve specializovanych prodejnach?a na kolik takovy motor vyjde treba se 150000km?

k2

Na vrakacich sezenete na 100%, otazka je vsak jeho stav a navic neni zaruka, ze nebude horsi, nez ten stavajici. Co myslite specializovanou prodejnou nevim, pokud prodejnu VW dilu, tak mozna taky, ale pokud motor bude, tak jeho cena presahne hodnotu auta (nekolikanasobne).

Vzhledem k tomu, ze G3 se jiz 13 let nevyrabi, tak motor se 150tis. je zbozne prani ci utopie a tedy nema cenu resit jeho pripadnou cenu.

Najdete si nejake forum, ktere se zabyva VW Golf a tam se poptejte. Jiste budou vedet, kde ve Vasem okoli je solidni vrakac, ale hlavne z jakych koncernovych aut jdou motory zamenit...

Nepisete, co s motorem je, pokud neni potkany nebo chyceny na spodku, tak je lepsi asi udelat GO na stavajicim. Tam alespon vite, do ceho jdete a v jakem stavu je zbytek. Zvazte taky celkovy stav auta (koroze), jestli nakonec neni jednodussi koupit neco jineho, popripade ze zahranici za par korun dovezt jiny G3 1.6 a "prepapirovat" ho na stavajici doklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma generálka motoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]