Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám Daewoo nexia 1.5 GL a když jsem šel do obchodu obědnat homokinetický kloub s ABS tak řekli že se neprodává,ale že se ten kroužek pro ABS dá předělat z toho starého,ale hrozí že kroužek praskne.Tak mě napadlo zajet na vrakoviště a tam mi řekli že jedině s celou poloosou.Teď potřebuji vědět jestli to musí být auto ze stejného roku? stejný výkon? jestli může být 4/5ti dveřáku na třídveř?
Co se týče motoru apod. je to úplně jedno, kroužek se opravdu dá sundat, ovšem že by praskl si nemyslím, chce to šikovného mechanika..No a na vrakáči jsou svině...
nechci se nějak zastávat vrakáčů-ale jelikož jsme víc jak dva roky s kolegou taky měli vrakáč,vím jak to chodí-je to jako vše o lidech-nebyli jsme nenažraní-jako nedávno třeba akce s vejci-nejsou-chceš je,tak šup kus za 6,-kaček...Sídlili jsme v Krkonoších a mohu ubezpečit,že k nám jezdili i lidi z Č.B. a třeba Ostravy-vrakáč je o tom co máš za věci-a právě za kolik-proto se i vyplatí přijetaž buhví odkud...Solidní prodejce ti dá záruku-třeba 14 dní na montáž a odzkoušení-protože krom třeba plechařiny do takových věcí nevidíš a jejich bezproblémosvost poznáš až po montáži a zatížení(právě kinetáky,startéry,altíky atd.) a osondovat ceny,případně možnost zaslání(kvůli poloose se nevyplatí jezdit dál jak 50 km) poštou je otázkou několika e-mailů a pak třeba v reakci tel.domluvy...
Já mám teda zkušenost takovou, že na vrakáči dostanou auta na "eko" likvidaci, přitom jim tam teče olej, fridex a všechny ostatní hnusy normálně na zem. Auta se potom vcelku buď nadělají do kostiček (což je hodně eko) a nebo se z nich draze prodají díly kterym na vrakáči nikdo nerozumí k čemu jsou, ale berou se spíš podle užitečnosti nebo váhy..Tyto drahé díly by stejně skončili v té kostičce, takže postrádám smysl ceny..
axlíku-provozování vrakoviště není o likvidaci vraků-abys mohl zaplatit nájem haly(málokdo má svou),elektriku atd.musíš obchodovat s díly,které mají hodnotu-tzn. vozit bouračky,vykupovat díly z novějších modelů apod.-u nás před deseti lety to byly aktuálně (peugeot) 206,307,406,607-ostatní starší byly spíš doplněním sortimentu-no a novější ,i totálky bouračky,nikdo nelikviduje-protože mají pořád zůstatkouvou hodnotu(prodáš je vždy za víc než váha šrotu)-minimálně třeba kvůli dokladům+ŘJ+zabezepečovací systémy-tyto "vraky" pak kupují lidičky,kteří na to postaví totéž ukradené(zlegaluzují-původ je legální,alespon dokladů a servisní historie) a kdepak tato "dvojčátka" vesměs končí..?! Ano správně -třeba u Karolíny Topolové(ředitelka AAA)... Jakože doživotní záruka...
A jinak ceny ND-kdyby nestály nové díly u nás to co stojí(v ČR obecně jako vše přemrštěně)-proč třeba já nevím kapota na P 406 stojí ve Francii v Toulouse u fabriky (pro kohokoli ,kdo tam příjde z ulice) asi 1600,- a u nás přes 4000,- to prostě cestou "nabobtná" víc jak dvojnásobně...?!? Dnes už se paradoxně nevyplatí v Německu jenom jídlo,ale už i ceny dílů-není to tak dlouho,kámos sháněl něco na Hyundaie,u nás plácnu za 18 000,- a z Německa,i s kurýrem, asi za 13 000,-a to mluvím o ofiko zastoupení značky-no a na vrakáči třeba totéž,rok staré za 7000,- takže je na každém co si koupí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.