Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Totální havarie a ČKP chce zaplatit

Od: catire odpovědí: 7 změna:

DOBRÝ DEN,OD ČKP MI PŘIŠLO ZAPLATIT POJIŠTĚNÍ OD 26.3.-27.4.2010 TO JEST 32 DNÍ.AUTO JSEM VYBOURAL TOTÁLNÍ HAVÁRIÍ 10.3.2010 POJISTKU JSEM ZRUŠIL 25.3.2010 PAK STÁLO U MĚ NA ZAHRADE DO PRODEJE VRAKU.TO JEST 26.4.BYL TO RENAULT MASTER DRUH VOZIDLA N1(DO 3.5T) KANCELÁŘ CHCE ZAPLATIT ZA DRUH VOZIDLA N2.(OD 3,5 DO 12T)DENNÍ SAZBA 130KČPOSLAL JSEM PROHLÁŠENÍ ŽE JSEM AUTO NEPROVOZOVAL NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH,ALE I TAK MI PRIŠLA ZNOVU VÝZVA K UHRADĚ.PROSÍM O RADU.DĚKUJI

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Oni si myslí, že mohlo vozidlo stát na veřejných místech aproto znovu pošlou upomínku = mnozí se leknou a zaplatí ikdyž nemusí - totálně zdemolované vozidlo se provozovat nedá ale nesmí steně tak stát na veřejně nepřístupných místech. Je potřeba jim to DŮRAZNĚ sdělit! *cert*

doplněno 10.08.12 14:58:

Oprava = nesmí stát na veřejně přístupných místech.

erikch*

přesně tak-ČKP žije z toho,co pod všelijakými bubáky a hrozbami exekucí vymůže-ale čím víc bude lidí "bojovat",tím méně budou úspěšní a začnou řešit opravdu to ,pro co v roce 1996 vznikli-a sice řešit provozovaná nepojištěná vozidla-ne všechno ostatní z čeho mají prachy...

nu*
hodnocení

0x

často se stává že pojišťovny v rámci řešení škodné události při totáce nabízejí zbytky vozidel v internetových aukcích, podle nejvyšší nabídky obchodníků stanovuijí hodnotu zbytků vopzidla...když pak po pojišťovně chcete aby za uvedenou cenu skutečně zajistila prodej zbytků. ozve se vám obchodník z Ostravy ( vy jste u jižních čech) který Vám sdělí že jste v pořadníku a že si pro autovrak přijede s odtahovkou do 2-3 týdnů...

Do poslední chvíle nevíte, zda se na místě jeho zaměstnanec nešprajcne a nezačne smlouvat o ceně, pod záminkou že na fotodokumetaci byl rozsah poškození menší...Když nesouhlasíte odjede, Vy se pak dohaduje s pojišťovnou, která se nakonec možná domluví s tímto obchodníkem na nižší ceně a rozdíl Vám pošle...obchodník si Vás opět zadá do pořadníku a budete čekat dalších 14 dnů...( mimochopem toto je ten správný moment prodat si autovrak sám někomu jinému za výhodněší cenu)

Celé to trvá měsíc a půl, nevíte zda bude obchodník požadovat aby mělo auto značka nebo aby bylo v režimu dočasného vyřazení, a měl by jst plati pojistku přestože je auto totálka a stojí ve Vaší soukromé garáži...

erikch*

pro pojištovny nemají totálky žádnou hodnotu-je to akorát spousta práce navíc s nejistým,a nevalným,ziskem-to je mnohem jednodušší "zkrátit" plnění a výsledek je tentýž,tady a tady,podle Eurotaxu,zůstatková hodnota,použitelnost toho a toho bla bla bla...-nu-už jsi někdy viděl,aby pojištovna požadovala po totál havárii po pojistníkovi vrak-jakože podmínklou plnění je odevzdání vraku pojištovně-tohle co popisuješ se stávalo u leasingu-to jo,poněvadž tam je i ten vrak pořád majetkem leasingovky...

capitanflint
hodnocení

0x

mam takovej dojem že to budeš muset zaplatit kolega měl taky něco pdobnýho měl právníka a musel těm darmožroutum zaplatit poslal tam fotky vraku - totálka- jedna koule ale to je nezajímalo prostě to existuje no

erikch*

samotná existence vozidla(bez ohledu na stav) nezadává příčinu mít uzavřenou pojistku-podmínkou je provozování vozidla na poz.komunikacích,eventuálně ještě jeho "odstavení" na veřejně přístupném místě(parkoviště,ulice apod.)-všechny ostatní situace jsou mimo zákonnou povinost...

hodnocení

0x

catire, musíte se řádně bránit...

abyste skončil takto:

Totální havarie a ČKP chce zaplatit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]