Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED blinkry na moto

Od: karlik20* odpovědí: 9 změna:

chtěl sem si udělat radost, tak sem si vyhlídnul tyhle LED blinkry: postovnezdarma.cz/...
jaký máte zkušebnosti s led blinkrama? je to těžký na instalaci? a je to vůbec dobře vidět? na pohled vypadaj pěkně :)
předem dík za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

azuw
hodnocení

1x

Jestli si chceš udělat radost, tak si určitě nekupujte led blinkry. Všechny tyto nehomologované mají mizernou svítivost a to hlavně pod úhlem(z boku). Takže je to vysloveně nebezpečné.

hodnocení

0x

vidět to pude akorát budeš mít asi problém s policií a STK blinkry nejsou homologované*cteni*

karlik20*
hodnocení

to nějak neřešim *smich* známejm to prošlo celkem v pohodě, asi zálěží na jaký STK narazíš

moto*

Policajti si toho asi nevšímnou, STK již může.

Je zde ovšem jiný háček který tazateli unikl. Zásilka sem putuje pravděpodobně z Číny, je tam spousty obchodů kde se dá objednávat s poštovným do celého světa zdarma. Takže obchod jim tam přepošle objednávku kterou jim předem zaplatíte a čínský obchod pošle na adresu zákazníka. Zásilka ovšem přijde na celmici a musí být proclena. Což si může každyý udělat i sám, znamená to jít na spedici a velké papírování řádně zpoplatněné. A k tomu clo + DPH odvedené státu. Proclit se dá udělat i přes poštu, v tom případě je to levnější ale trvá dost dlouho.

Jeden za takových osvědčených obchodů je např. dealextreme.com objednával jsem tam zkušebně nějaké led žárovky do blinkru

Ta firma bez poštovného jsou svým způsobem šejdíři a myslím, že by se dal najít i eshop, kde prodají i s dańovým dokladem a zárokou. Což bezpostovneho rozhodně neposkytnou a řešit reklamace s Čínou sice jde, obecně jsou solidní, ovšem musí se to tam poslat zpět a to může stát hodně a výsledek je stejně nejistý.

Moje rada, vyhnout se obloukem. Takových šejdířů jsou na Aukru mraky.

doplněno 10.08.12 13:08:

pardon za překlepy, spěchám

karlik20*
hodnocení

reklamace se řeší tady v čr, v tom nevidim problem, nikdy sem s tim neměl trable. a clo by měli řešit i případně platit za mě. přijde mi to praktičtější než se přehrabovat na nějakejch činskejch webech to prostě objednat odsud, kde to je hezky česky a pohromadě.
moto*

Nepsal jsem, aby jsi kupoval v Číně sám, ten činský obchod jsem uvedl jako příklad. Psal jsem, pokud chceš koupit, kup přímo u konečného prodejce a ne zprostředkovatelů, kteří z té Číny nechávají posílat přímo na adresu zákazníků. Na reklamaci zapomeň. A clo a DPH také asi nebudou řešit. Ostatně na Aukru kde takoví zprostředkovatelé fungují se to řešilo mnohokrát.

Ostatně, když to víš, tak proč se vůbec ptáš? Aby zde někdo maříl čas dobře míněnou radou?

karlik20*
hodnocení

nechci marnit ničí čas dobře míněnou radou, ptal sem se ale na blinkry, ne na e-shop jako takovej. s tim e-shopem mam dobrý zkušenosti, tka nevidim důvod, proč bych odtamtud neměl objednávat. každopádně díky za zájem :)

1jara*
hodnocení

0x

Ahoj, vyber si nějaké zde na odkazu, la zřejmě budou draší.

jrtuning.cz/...

nejlepší ej u tazatelového odkazu dovětek "

• LED blinkry nejsou homologované pro provoz na pozemních komunikacích"

výrobek celkem na nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]