Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,byl jsem pověřen,abych sem dal za známého toto téma...škoda felicia 1,6 vydává velice hlasité rány z motoru,mají pravidelný rytmický zvuk,ostou intenzitu a bliká mazání na volnoběh(oleje je dost a měněn před 1500km)...při sešláonutí spojky se neděje žádná změna,z toho soudím že spojka ani převodovka to není...je to divné,auto má najeto 105 000km od novoty(první majitel,pravidelný servis a výměny oleje a všechno co k tomu patří,jde o udržované auto...já mám na felicii 1,3 MPi najeto 270 000km a motor šlape jak hodinky,žádná nadměrná spotřeba oleje,pěkný tah,správná komprese ve všech válcích a nikdy na něj nebylo máknuto(samozřejmě kromě oleje,ventilových vůlí a svíček)...to by teda ta německá gertruda vydržela oproti našemu motoru hodně málo...no ale asi to tak bude
Díky za odpovědi
podle toho popisu zvuku a problikavani mazani, ,jestli uz to neni chyceny na klice. zalezi na zvuku, to chce prohlednout. kouknout na olej , zkontrolovat cidlo tlaku oleje, shodit vanu kounout na to ,vcetne kontroly olejoveho cerpadla.
Čidlo oleje je vyměněné,ale bliká to pořád tím to určitě není,to jsou opravdu ukrutné rány,jako by se to mělo každou chvíli rozletět na tisíc kusů...olej je skoro nový,čistý a je ho dost
Vanu hodláme sundat dneska
Ty rány na volnoběh asi nejvíc,při otáčkách se to postupně strácí a přibližně kolem 4000ot/min to úplně zaniká v hluku motoru
Dobrý den,po sundání vany nás čekalo obrovské překvapení...dvě ojniční ložiska úplně zadřená,úplně upečená doslova a v oleji nařezané takové kovové piliny...a dvě ojnice ohlé-to je to klapání-klepe to o blok...teda teď jsem si udělal o výrobě VW určitý obrázek,auto najeto 105 000km,VŽDY pravidelně měněný předepsaný olej a ono to udělá toto...zlatý´´ZASTARALÝ´´1,3 MPi
...ten aspoň,i když s menším výkonem,JEDE
delat GO zalezi v jakem rozsahu je znicenej motor. a taky v jakem stavu je celkove auto, jestli ze je kastle schnila na papriku nema smysle do toho spyat penize, precejneom je to felicie, kategorie auto 20-30 +/- podle stavu.
dily na 1,6 primo do motoru nejsou zas tak levny + ta prace s tim kdyz si to sam neudelate.
no jsem si rikal ze to bude chyceny (pridreny) na klice a bude tam vule ktera mlati, i na ten olej slo kouknout na piliny a ulomky z vydrenych šálů tam nekdy byvaji. Tohle se vetsinou stava ze je malo oleje, nebo ze z nejakeho duvodu pracuje spatne olejove cerpadlo, nebo spatny typ oleje, nebo voda do oleje. na to vsechno muzete kouknout.
Ještě jedna věc,tlak oleje jsme zkoušeli,byl dobrý a olej hlavně byl dycky kvalitní,předepsaný a vždy i předčasně měněný...špatným olejem to určitě nevzniklo
Ale teda šokovalo mě to,dvě ojnice OHLÉ a podle namodralé barvy toho kovu u ojničních ložisek se musely pořádně hřát...jestli se ucpal nějaký olejový kanál,ale netuším čím,vždycky i filtr byl originální ze škodovky přímo na tento motor
Dá se generálka na gertrudě 1,6 udělat doma nebo se musí navštívit nejlíp originální servis jako vždy u věcí z německa...jak je to s cenou těch dílů,a vyrábí se vůbec?...nejsou potřeba nějaké speciální stahováky a přípravky a nevím co aby případnému kutilu co nejvíc znesnadnili možnost opravy a aby to nacpal do servisu
jo olej mohl byt super, ale mohl nekdo udelat chybu a dat jiny nebo olejove cerpadlo nepodavalo jak melo a nebo se ucpal olejovy mazaci kanal. Fialova barvicka, hm to muselo jet krasne na sucho to je hned
tady je generalka siroky pojem, zalezi hodne jak moc byly jednotlive dily zasazeny a motor zkurven. A jestli to chcete opravit jen co bylo spatny dat do provozu, nebo doslova GO motoru a to se dela uplne vse
Nevim zda je uplne moudre lezt do originalniho servisu z felicii ze chci kompletni GO motoru, to by vyslo na hodne penez. v garazovych podminkach u automechanika o neco min,ale jak jsem psal vyse , tyhle veci do motoru nejsou levne. staci se podivat nebo si zavolat do autodilu co stoji loziska ojnice pistni cepy atdd..atd.. a udelate si hnedka obrazek. nebo vylozene se jit optat za kolik by to kdo udella, poptat proste.
A sami bez zkusenosti doma jako laik nemate moc sanci, mozna vam krivdim,nevim jak na to jste s vedomostma a s vybavou
rychle reseni,= koupit na vrakaci jiny motor. ale 1.6tek je docela malo dobry motor
Olej jsem tam vždycky měnil já sám,vždycky jsem koupil ten nejkvalitnější a předepsaný,to samé filtr...nepjpravděpodobnější je že se ucpal mazací kanál,ale nechápu čím...čerpadlo dává dobrý tlak pořád,tím to není
Na škodě 120 jsem částečnou GO motoru dělal(podpálené ventily a těsnění pod hlavou)a jako docela se v autech i vyznám,ale tady je sku*vená celá klika,ojnice a nevím co všechno...tak asi nový motor,dá se nějak na vrakovišti poznat jestli je dobrý?...asi nejlepší je vybrat si takový který ještě je v autě a dá se nastartovat a projet
Majitele napadlo,že by si tam nechal dát 1,3MPi,poněvadž je asi opravdu spolehlivější...bylo by to těžké přestavět...doklady nás nezajímají,na naší STK kontrolují pečlivě technický stav a ne jestli je tam jiný motor než má být
Jet s tím do originálního servisu by mě nenapadlo,to je jasné
1.3ku tam nedávejte bylo by stím dost práce a musela by se překopat i elektrika to už by asi bylo lepší sehnat celý jiný auto s 1.3kou motorem scháněl bych motor nejlépe nákou bouračku prohlídni veškerou inzerci něco se najde
osobně máme v rodině taky 1.6ku už 10let a nikdy sem takovej problém nezaznamenal auto jezdí jak s praku a krom běžného opotřebení a udržby na něm nic nedělám
doplněno 11.08.12 10:47:No elektrika určitě,s tím jsem počítal,ale jinak to uložení není tak jiné,u převodovky je stejné,je jiné akorát u motoru+ještě ttáhlo řazení a nějaké drobnosti
On uvažoval že s nějaké bouračky celý motor 1,3MPi,s převodovkou a kompletní elektrikou,přehodit kus za kus a hotovo
No jako musím uznat že tomu motoru už moc nevěřím,vím že to může být náhoda,vadný kus nebo něco podobného...ale ještě jsem neviděl žádný motor,s předepsanou péčí aby se uvařil po 105 000km...jaký olej jsme kolikrát lili do 120tky,třeba směs dvou olejů,jezdili jsme kolikrát i na znehodnocenou slivovici nebo jiná pofidérní paliva,a všechno to sežrala a překonala celkem v pohodě...až kolem 210 000 začala žrát olej vinou podpálených ventilů které se vyměnily a jednou selhalo těsnění pod hlavou...od výměny ventillů najela ještě 110 000km...motor teda má 320 000km a kromě ventilů je tam vše původní...klikovka,ojnice,ojniční ložiska atd na to se nikd nemáklo,a jak si přede,nekouří,nežere olej,prostě pohoda...žádnej problém
stalo se proste, po tom uz ezko patrat cim to bylo, ja to tipuji na ucpany kanal nebo odeslo olejovy cerpadlo.
z 1.6 na 1.3 motor, tak do toho bych se nepoustel.
GO bude vazne dost drahy na auto v hodnote (podle stavu) +/-20tis taky uz trochu nic moc investice.
KOupit jiny na vrakaci, nebo na inzerat, to taky opatrne. bud s bouraneho auta, jinak byt opatrny na takove ty solo vyndane motory na inzerat ,muzou mit hode skryty vady nebo uz hodne najeto.
No hodnotu toho auta bych viděl,kdyby motor šlapal tak kolem 30 000kč,to je opravdu udržované,žádná rez nikde,pofaceliftový model,ABS,klima,posilovač řízení,palubní počítač,2x airbag...na tom nikde není žádná závada,samozřejmě kromě toho zničeného motoru,jde o pečlivě udržované auto,žádnou dělnickou plečku v které se vozí věci na stavbu
Já bych možná i tu 1,3 doporučil,sice tolik netáhne a víc se třepe,ale pracuje spolehlivě jako hodinky,za 270 000km žádný problém,jen běžná údržba...a to nutno podotknout,ten motor nijak nešetřím,olej dostává normálně mogul extreme 10W-40,seřizuju ventilové vůle poctivě,ale jinak jej moc nešetřím,normálně jej vytáčím jak chci,třeba i do červeného...prostě jedu a neřeším,a podle rozborky co jsem z nudy dělal mu vůbec nic není,oleje ubyde milimetr za 15 000km,předepsané tlaky ve všech válcích,řetěz nechrastí,pěkně táhne...spokojenost,sice je to pořád ta prehistorická vykopávka ze 60 let co se na volnoběh třepe jak ratlík,ale svůj účel plní na jedničku...jezdí spolehlivě a dlouho
hm ty jednašestky jsou nepovedené motory původně do golfů III já to dělal taky bylo to na ojnici a k těm servisům "nevěřte jim" nalejou vám tam něco jako olej za cenu rakety a podívejte se na to po 3000 km do těhle dědků kupujte mogul extréme to jim stačí a je to dobrý olej pak total quarz stojí okolo 2000 ale je to olej
pochopitelně vždy nový olej filtr s tím extreme se vejdete do litru a máte na 15000km klid
tady čtu jinej motor hm, ale co koupíte zase? pokud chci vůz pro sebe tak ho rozeberu pokud je uložení na klice ok tak dám novou šálu do uložení vyndám písty kouknu na ventilky dám nové kroužky těsnění tak záleží na závadě pokud je to jen ta ojnice dá se to dát dohromady tak dobře materiál komplet dam max i kdyby 4000 za práci 3500 a mam dobrou pohonou jednotku tak záleží zase na jakého zloděje narazíte šílenci berou za práci i 7000 je to tak na max 12 hodin práce
Já myslím že určitě celá klika,to je okolo těch ojničních ložisek úplně modrofialové jak se to peklo,dále ojnice a určitě i písty...myslím že se to opravovat nevyplatí,i když by to šlo...já kdybych dělal GO tak jedině sám,ale moc se mi do toho nechce
Určitě známému doporučím nový motor,ale je tam velké riziko že se nepovede koupit dobrý,protože i když třeba běží tak se nepozná jestli žere olej nebo nějaké skryté závady
Výhoda u toho 1,3 by byla,že jej dokonale znám,120tkový motor jsem měl celý rozdělaný a tenhle je skoro stejný,takže bych si myslím dokázal sehnat dobrý...ale ta přestavba na 1,3 by taky musela být pořádná makačka
Tak majitel se rozhodl pro motor 1,3MPi
Řekl jsem mu jak se věci mají,dal jsem mu na výběr několik možností
1.)GO-cena klidně i přes 10 000kč
2.)Jiný motor 1,6-cena kolem 4000kč,ale značná nevýhoda neznámého stavu
3.)Motor 1,3,s výhodou,že přímo vím o feldě kterou chtěl majitel dát zvrakovat a ten motor je tam v perfekním stavu(kvůli korozi)cena kolem 2000kč
Ptám se vás oborníků co všechno je třeba přestavět,dáme tam celý motor s převodovkou,určitě vím že je jiné táhlo řazení,to tam dáme taky s tý feldy na zvrakování a samozřejmě elektrika a výfukové potrubí(shodou okolností má ta felda na zvrakování výfukové potrubí celé nové,tak použijeme taky z ní...posilovač řízení řešit nebudem na 1,3 zas tak potřeba není,takže tam dáme řízení taky z tý felicie na zvrakování...jestli víte ještě o něčem co je odlišné tak mi dejte vědět...ten motor o kterém vím má najeto jen 90 000km prokazatelně,měl ji starý pán a dává ji pryč jen kvůli korozi kterou nepodchytil včas
Elektroinstalaci motoru (kabeláž) včetně čidel a jednotky ECU (Simos 2P Felicia 1.3MPi), s motorem bude potřeba tuším jiný držák na straně u vodní pumpy (tedy držák ze silentem motoru),
psal že to neřeší ale dle mě pokud nebude známý tak bude malér zvláště na emisích technici nejsou slepí a už na první pohled je to markantní rozdíl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.