Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, mám bezúdržbovou autobaterii a teďka jsem odklopil víko a viděl na všech 6 článků. Ani jeden nebyl ponořen do elektrolytu. Jen byl náznak že byl, ale to je asi od toho jak se houpala. Moje otázka zní: má být dolitá třeba 5mm nad konec celýho článku? Nebo stači aby byly ponořeny jen ty mřížky? Když tak čím dolít jenom destilkou nebo ještě kyselinou děkuji.
Je divný že píšete, že baterie je bezúdržbová.
Já co jsem viděl bezúdržbové baterie, tak byly hermeticky uzavřené a nešly otevřít a zkontrolovat hladinu elektrolytu. Takže pokud je baterie opravdu bezúdržbová, tak jedině koupit novou baterii.
Pokud jste pouze zapoměl dolít destilku, tak ji doplňte a potom nechte baterii nabít. Měla by ještě fungovat.
Nevěřte, že je bezúdržbová. Tyhle baterie mají jen zlepšené odvětrání, takže se z nich voda prakticky neodpařuje a baterka vydrží bez dolití i pár let. Skutečně bezúdržbové baterie nejdou otevřít. Takže dolejte vodu a máte šanci, že Vám ještě dlouho vydrží.
Hledejte, někde tu je odkaz na velmi zajímavý článek o tohle problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.